LOADING

Type to search

STIRI

Bitcoin România: Numărul de tranzacții a crescut cu 600% în T1 20224, față de aceeași peri-oadă din 2023

Share

Bitcoin România, compania care deține cea mai mare platformă locală de tranzacționare de criptomonede, a înregistrat o creștere cu 600% a numărului de tranzacții în primul trimestru din acest an față de aceeași perioadă a anului trecut ca urmare a aprobării ETF-urilor în Statele Unite ale Americii. Un alt eveniment important pentru companie și domeniu în perioada următoare este Bitcoin Halving, un eveniment care are loc o dată la patru ani și care implică scăderea la jumătate a numărului de monede puse în circulație. Bitcoin Halving are loc vineri, 19 aprilie. 

La 10 ianuarie 2024, SEC (Securities and Exchange Commission) a aprobat 11 ETF-uri de Bitcoin. ETF-urile (sau fondurile tranzacționate la bursă) sunt un tip de titluri de valoare care urmăresc performanța subiacentă unei colecții de active sau mărfuri. Un ETF spot Bitcoin este un fond tranzacționat la bursă care urmărește prețul spot sau prețul curent al Bitcoin. 

O mare parte a acestui volum a fost tranzacționat datorită aprobării ETF-urilor în piața din SUA. Participanții din piața cripto așteaptă acest eveniment de mult timp, iar faptul că ETF-urile au fost aprobate la începutul lui 2024, ne oferă încredere că industria cripto prinde tot mai multă tracțiune pe termen lung,” a afirmat George Rotariu, Cofondator și CEO Bitcoin România.

Constantin Rotariu, CTO Bitcoin România: Dacă nu știi care este strategia corectă, practic nu ai nicio șansă de succes pe termen lung

Platfoma Bitcoin România are 80.000 de utilizatori activi, iar managementul companiei se așteaptă ca numărul acestora să crească ca urmare a două evenimente importante din perioada următoare: Bitcoin Halving (vineri, 19 aprilie), un eveniment care are loc o dată la patru ani și care vine cu modificări importante la nivelul prețului monedelor și a tranzacțiilor și lansarea Bitcoin Breakfast, o serie de sesiuni săptămânale de educație financiară, specializată în criptomonede. 

Halvingul reprezintă o scădere de 50% în oferta de monede BTC puse în circulație, în timp ce piața creează constant noi oportunități și noi cereri. De aceea, istoric, în perioada halvingului și cea următoare, prețul Bitcoin crește.

“Halvingul este un eveniment care mărește atenția pieței către tehnologia Blockchain. Istoric, în perioada de după halving, prețul Bitcoin creste spectaculos. Desigur, nimeni nu știe exact ce se va întâmpla cu ocazia celui de-al patrulea halving, de aceea lansăm invitația către educație spre publicul din România. Din ianuarie 2023 și până acum, numărul utilizatorilor din rețea deja a crescut semnificativ, noi având acum peste 80.000 de utilizatori activi pe platformă. Scopul nostru este să educăm cât mai mulți români și să le arătam cum se intră sigur și eficient în sfera cripto”, a adăugat managerul. 

Compania a lansat Bitcoin Breakfast, o serie de sesiuni de educație financiară care are loc în fiecare vineri la sediul Bitcoin din Piața Universității (Strada Nicolae Mavrogheni, nr 1). La întâlnirile one-on-one pot participa atât persoane fizice, cât și juridice, indiferent de nivelul de experiență sau de apetitul lor pentru risc, care doresc să descopere oportunitățile pe care le oferă criptomonedele.

„Educația financiară e esențială în zona de cripto deoarece este foarte ușor să pierzi bani, uneori atât de ușor încât majoritatea participanților noi în piață pierd bani. Dacă nu știi care este strategia corectă, practic nu ai nicio șansă de succes pe termen lung. Noi suntem de părere că, în loc să intri singur în piața cripto și să plătești din buzunarul tău propriile greșeli, până vei învăța lecții, mai bine te educi fără costuri până în punctul în care ai o strategie care să te ajute sa te poziționezi corect. În acest context, Bitcoin Breakfast e o oportunitate unică de educație gratuită”, a explicat Constantin Rotariu, Cofondator și Chief Strategy Officer Bitcoin România.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *