LOADING

Type to search

FEATURED STIRI TECH

Soluții ATEN pentru un mediu de învățare mai performant

Share

ATEN International propune trei soluții digitale inovatoare pentru creșterea calității studiului și cursurilor de predare a materialelor educaționale.

Noile tehnologii trebuie să răspundă mai multor provocări pentru a putea fi implementate cu succes în clase: 

1) Soluțiile trebuie să se integreze și să funcționeze cu diverse echipamente audio-video, indiferent de tipul de dispozitiv multimedia sau sistemul de control prezent deja în clasă. 

2) Oferă un nou mod accesibil de abordare al învățării ce se bazează pe experiența elevului cu ajutorul funcțiilor de colaborare interactivă. 

3) Soluțiile trebuie să fie ușor de implementat, dar scalabile, oferind în același timp securitate împotriva amenințărilor cibernetice. 

4) Este necesar să ofere livrare de conținut audio-video fiabil pentru învățarea sincronă în timp real și să sprijine crearea de conținut pentru învățarea la distanță ca parte a platformelor educaționale.  

Soluțiile ATEN pentru clase inteligente oferă simplitatea, calitatea video și compatibilitatea de care au nevoie integratorii de sisteme pentru a le utiliza în mod eficient ca soluții complete în sălile de clasă sau pentru a le integra în sisteme mai mari de educație digitală. Oferă colaborare la distanță și funcții de învățare interactivă prin intermediul dispozitivelor proprii aduse de către elevi și funcții de tablă interactivă, precum și acces la intranet-ul instituției de învățământ pentru a oferi o perspectivă imediată asupra proceselor de învățare. Echipamentele dispun, de asemenea, de mai multe intrări și ieșiri la cele mai înalte rezoluții fiind compatibile cu toate dispozitivele multimedia.  

            Soluțiile ATEN în acțiune  

1) Săli de clasă multimedia pentru licee profesionale 

Soluția dezvoltată pentru liceele profesionale sau de știință care optează pentru o digitalizare a interacțiunii între elevi și profesori prevede diverse funcționalități de distribuire a materialelor educaționale care să capteze atenția cursanților și să creeze noi metode de predare pentru profesori. Folosind această soluție un monitor poate partaja conținutul prezentat de către elevi în timp ce alte cerințe precum compatibilitatea cu table interactive și dispozitivele BYOD (bring your own device) îmbunătățesc concentrarea comună și învățarea colaborativă. 

Prin intermediul splitter-ului HDBaseT™ studenții pot vizualiza conținutul distribuit de către profesor pe o tablă interactivă sau un proiector, în timp ce pe ecranele proprii pot vizualiza materiale de curs prezentate în timp real. Soluția implementată cu ajutorul echipamentelor ATEN oferă distribuție media de bază și semnale stabile  pentru sistemul de control al integratorului din fiecare sală de clasă, îmbunătățind în același timp fluxurile video cu tehnologia ATEN Seamless Switch™.  

2) Învățare interactivă 4K pentru cursuri de programare desfășurate în muzeu

Soluția dezvoltată de ATEN oferă conținut bidirecțional, la calitate 4K, între instructor și studenți, permițând studenților să se concentreze pe deplin asupra conținutului, să partajeze rezultatele muncii și să colaboreze cu instructorul. Sistemul dezvoltat poate fi controlat de la distanță, mărind astfel numărul de săli în care pot fi afișate cursurile susținute de către instituție. Cu funcționalitatea USB, studenții pot partaja conținut pe ecranul principal, în timp ce profesorul poate opera simultan computerul elevilor cu ajutorul zonei tactile de pe panoul inteligent. Sistemul este construit pe arhitectura de rețea standard pentru utilizarea curentă și oferă o flexibilitate ridicată de extindere pentru adăugarea de dispozitive suplimentare în viitor.  

3) Sistem de prezentare și cameră de control pentru sălile de amfiteatru sau de mari dimensiuni 

Sălile de amfiteatru sau cele de mari dimensiuni pot avea în componența lor foarte multe elemente care pot fi controlate utilizând o soluție eficientă dezvoltată de ATEN. Soluția trebuie să permită studenților să studieze și să susțină examene, care, în același timp, să permită profesorilor să interacționeze cu elevii în clasă, precum și să observe sălile de clasă din camera de control și monitorizare a claselor. Alte elemente prezente în această soluție pot fi diverse ecrane de prezentare, microfoane pentru găzduirea cursurilor sau alte unelte folosite de profesori în scopul predării materialelor educaționale. Totodată, prin intermediul unei tablete soluția poate să controleze și elementele ambientale ale amfiteatrului precum: aerul condiționat, jaluzelele sau luminile interioare. Totul este realizat cu ajutorul dispozitivului VP1920 care suportă transmisia PiP/PoP. Soluțiile ATEN pentru educație se pot extinde în funcție de arhitectura dorită de beneficiar pentru control, o transmisie de calitate și integrare corespunzătoare a tuturor elementelor necesare predării și învățării experiențiale. 
Tags:

You Might also Like