Record de participanți la Bursele ANIS 2024
Share
La cea de-a șaptea ediție a programului Bursele ANIS la care asistenții universitari, lectorii și doctoranzii de la facultățile din țară au putut aplica până ieri inclusiv, au fost înscrise un număr record de proiecte, anunță ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS). 67 de aplicații, înscrise la 7 categorii, concurează pentru a câștiga una dintre cele 15 burse în valoare de 5.000 de euro fiecare, acordate de companiile membre ANIS la această ediție a programului.
București conduce în clasamentul celor mai multe proiecte înscrise (26), urmat de Cluj-Napoca (16) și Timișoara (6). Clasamentul centrelor universitare participante este completat de Iași (5 aplicații), Brașov (4 aplicații), Sibiu (4 aplicații). Au mai participat cu proiecte cadre universitare din Oradea, Galați, Constanța, Pitești și Ploiești.
„Interesul crescut pentru Bursele ANIS din acest an, alături de implicarea unui număr impresionant de companii de renume, subliniază atât dorința tinerilor profesori universitari de a inova și de a contribui la dezvoltarea educației tehnice din România, cât și angajamentul industriei de a susține formarea viitoarelor generații de profesioniști în tehnologie”, a declarat Corina Vasile, director executiv ANIS.
În perioada 1-31 octombrie 2024 va avea loc evaluarea proiectelor înscrise în competiție iar câștigătorii celor 15 burse vor fi anunțați în cadrul Galei „Bursele ANIS 2024” ce va avea loc pe 7 noiembrie la București.
335.000 de euro – valoarea burselor acordate în precedentele 6 ediţii
În ultimii șase ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 67 de proiecte didactice, care au obţinut granturi cu o valoare cumulată de 335.000 de euro. În total, la ediţiile anterioare au fost înscrise 211 de proiecte, provenind de la 51 de facultăţi, din 14 centre universitare. Totodată, programul a generat mai multe colaborări între companii şi mediul academic pe proiecte R&D.
Procesul de evaluare
Toate proiectele vor trece printr-un proces de evaluare preliminară (1-15 octombrie), în baza aplicației scrise și a unui clip video în care aplicanții au prezentat elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, pe 19 și 20 octombrie, finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare. În ultima etapă, din rândul finaliștilor vor fi desemnați câștigătorii celor 15 burse care urmează a fi anunțați în cadrul Galei „Bursele ANIS 2024”, pe 7 noiembrie.
Câștigătorii acestei ediții vor primi și abonamente medicale gratuite din partea partenerului Regina Maria pentru o perioadă de un an.
Comitetul de evaluare este format din:
- Dr. Lenuța Alboaie – Universitatea Al. Cuza (Facultatea de Informatică)
- Prof Dr. Răzvan Bologa – Academia de Studii Economice (Facultatea de Cibernetică)
- Dr. Cosmin Bonchiș – Universitatea de Vest Timișoara (Facultatea de Matematică și Informatică)
- Dr. Radu Gramatovici – Universitatea din București (Facultatea de Matematică-Informatică)
- Ovidiu Dan – Head of Big Data and Cybersecurity Eviden Romania
- Dr. Ing. Vasile Manta – Universitatea Tehnică Gh. Asachi (Facultatea de Automatică și Calculatoare)
- Ion Moldoveanu – Technology / Program Director – Compliance Technology Deutsche Bank
- Dr. Simona Motogna – Universitatea Babeș Bolyai (Facultatea de Matematică și Informatică)
- Dr. Răzvan Rughiniș – Universitatea Politehnica București (Facultatea de Automatică și Calculatoare)
- Univ. Dr. Ing. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj (Facultate de Automatică și Calculatoare)
- Dr. Radu Vasiu – Universitatea Politehnica Timișoara (Fac. de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale)
- Univ. Dr. Ing. Paul Irofti – Universitatea București (Facultatea de Matematică-Informatică)
- Dr. Titus Bălan – Universitatea Transilvania din Brașov (Facultatea de Inginerie electrică și știința calculatoarelor).
Ediția din acest an este realizată cu sprijinul următoarelor companii: Adobe Romania, Bitdefender, Booking Holdings, DB Global Technology Center, Endava, Eviden Romania, GlobalLogic Romania, HARMAN International Romania, Orange Services, Societe Generale Global Solution Centre, SoftServe România.