LOADING

Type to search

TECH

ATEN – echipamente pentru transmisiunile și streamurile live eSports

Share

eSporturile continuă să se dezvolte de la an la an la nivel mondial, transformându-se dintr-un subiect de  nișă, o competiție dedicată pasionaților de jocuri video, într-un subiect de interes pentru toți pasionații de sport. ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, propune soluții pentru evoluția eSporturilor.

Echipe din sporturi tradiționale, cum ar fi fotbalul și baschetul, se alătură acestei lumi în care spectatorii lunari de Esports vor crește la 29,6 milioane până la finalul anului 2022 (o creștere cu 11,5% față de 2021) potrivit Insider Intelligence. Odată cu această bază de fani în creștere, vin investiții mai mari din partea diferitelor branduri, o atenție mai mare acordată detaliilor și o cerere din ce în ce mai mare pentru transmisiunile profesionale. Livrarea acestor transmisii la nivelul de calitate video la care se așteaptă fanii necesită soluțiile potrivite, astfel încât aceștia să poată urmări cele mai mici detalii și care să ajute la evitarea sincopelor în transmisiuni, oferind în același timp rate de refresh ridicate și rezoluții mari.

De asemenea, organizatorii au nevoie de funcționalități rapide și precise la îndemână în camera de control, inclusiv posibilitățile de a comuta între mai multe computere, de a scoate conținut video de înaltă rezoluție, de a-și eficientiza fluxul de lucru și multe altele.

Pentru a răspunde acestor cerințe, Aten a lansat 3 echipamente dedicate care, indiferent că este vorba de difuzarea unui eveniment eSports, de organizarea unei competiții de eSports într-o arenă sau de jocuri de noroc în direct, vă pot ajuta să duceți experiența eSport la nivelul următor.

1. Oferă ceea ce își doresc spectatorii eSports

În timp ce un fan sport și un spectator de fotbal, de exemplu, se așteaptă la videoclipuri, publicul de jocuri este diferit prin faptul că se concentrează pe Hertz și cadre pe secundă. Majoritatea monitoarelor au o rată de refresh de 60 Hertz (Hz), dar mulți jucători au trecut de la 120Hz la 144Hz și acum chiar la  240Hz, ceea ce înseamnă 240fps (frames per second). Jucătorii de eSport, în special cei care joacă first-person shooters (FPS) în care acțiunea se desfășoară din perspectiva protagonistului sau unele jocuri de luptă, au nevoie de cel puțin 120 de cadre pe secundă (fps) care asigură miscări fluide și o mai mare rapiditate, așa că organizatorii de eSports trebuie să poată transmite semnale la aceste standarde.

Modelele KX9970 permit difuzarea eSports la 240 Hz, precum și comutarea fără limite, modul Panel Array și Deep Color pe 12 biți

Extenderul ATEN 5K DisplayPort KVM over IP (KX9970) permite difuzarea conținutului eSports la rezoluții mari de 1920×1080 @240 Hz / 2560×1440 @144 Hz 1ms către publicul care vizionează din întreaga lume. Organizatorii pot comuta fără probleme între conținutul din joc și jucători, fără a întâmpina nicio întârziere semnificativă în timp ce fac acest lucru. De asemenea, pot obține monitorizarea în timp real a mai multor surse cu modul Panel Array de la ATEN, cu o aranjare de până la 6 x 6 pe un singur ecran.

Acest dispozitiv simplifică și îmbunătățește, de asemenea, fluxurile de lucru de difuzare a eSports, datorită unor funcții precum Boundless Switching, care le permite organizatorilor să mute pur și simplu cursorul mouse-ului peste granițele ecranului pentru a comuta între receptori. Cu ajutorul KX9970, organizatorii pot crea mai mulți pereți video de până la 12 x 12 până la maximum 144 de afișaje, iar apoi pot „împinge” și „trage” conținut instantaneu de la un receptor sau un perete video cu un singur clic pentru partajare mai rapidă, colaborare și depanare.

Boundless Switching permite posturilor de transmisie radio eSports să mute pur și simplu cursorul mouse-ului peste marginile ecranului și pe afișajele computerului țintă pentru a comuta controlul computerului, precum și pentru a „împinge” și „trage” conținutul ecranului.

Evenimentele eSports necesită fluxuri de lucru rapide și stabile, ceea ce înseamnă că dificultățile tehnice trebuie reduse la minimum în timpul transmisiilor. În acest scop, KX9970 dispune de un mod dithering pentru a optimiza compatibilitatea cu diferite plăci grafice. EDID Expert™ previne problemele de compatibilitate video cauzate de diferite monitoare, în timp ce modulul de evitare a deconectării de la rețeaua electrică sau de la rețeaua de internet asigură o transmisie constantă.

Ca parte a unui sistem de tip matrice, KVM over IP permite, de asemenea, gestionarea centralizată, fără efort, a tuturor conexiunilor cu extenderele prin intermendiul CCKM, interfața web a KVM over IP Matrix Manager sau a aplicației pentru iPad.

Implementarea KX9970 este scalabilă în mod flexibil, permițând instalări punct-la-punct, punct-la-multipunct, multipunct-la-punct și multipunct-la-multipunct

2. Extensia semnalului necomprimat sau comprimat fără pierderi este cheia în arenele de eSports

Fiorul în participarea la o competiție de eSport este dat de concurenți, de mulțime și de capacitatea locului de a transmite acțiunea clar pe ecrane mari și în timp real. A face acest lucru în locații mari cu cele mai bune rezultate înseamnă utilizarea extensiei de semnal necomprimat/ comprimat lossless, în special cu HDBaseT.

VE1843 dispune de cea mai recentă tehnologie HDBaseT 3.0, permițând utilizatorilor să configureze cu ușurință unitatea să fie transmițător sau receptor, în funcție de soluția AV de care au nevoie

Un dispozitiv precum transceiverul ATEN True 4K HDMI / USB HDBaseT 3.0 (VE1843) extinde semnalele True 4K HDMI necomprimat/ comprimat lossless până la 100 de metri printr-un singur cablu Cat 6a și utilizează standardele HDBaseT 3.0 pentru a face acest lucru. Acceptă calitate video superioară de până la 4096 x 2160 la 60 Hz (4:4:4) până la 100 m/328 ft și acceptă rate de refresh de până la 240 Hz pentru afișajele conectate.

O experiență captivantă în arena eSports necesită extensie video, astfel încât participanții și concurenții să poată urmări cu ușurință evenimentul

VE1843 acționează atât ca transmițător, cât și ca receptor într-o singură unitate, astfel încât poate fi setat cu ușurință în direcția (Tx / Rx) necesară atunci când este utilizat împreună cu comutatoare video de tip matrice, splittere și multe altele. Complexitatea instalării este simplificată și datorită utilizării cablurilor Cat 6A U/FTP pentru a extinde semnalele, inclusiv video, audio, RS-232, Gigabit Ethernet și USB 2.0 pentru a gestiona cu ușurință echipamentele localizate de la distanță.

3. Streaming live pentru toată lumea

eSports și streamingul în timp real merg împreună mână în mână, asigurând faptul că nu doar competițiile mari din arenele eSports sunt transmise în flux. Utilizatorii platformei Twitch și evenimentele eSport la scară mai mică asigură transmiuni în direct, dar pentru a face acest lucru au nevoie de anumite cunoștințe tehnice și echipamente potențial costisitoare. Dacă doresc să adauge titlul transmisiunii sau diferite elemente grafice plasate în regiunea inferioară a ecranului sau să schimbe camerele în direct, lucrurile devin puțin mai complexe.

Cu un dispozitiv precum StreamLIVE Pro, totuși, un singur utilizator poate transmite destul de ușor jocurile live și sporturile simultan pe două platforme OBS (Open Broadcaster Software) cu presetări de scenă, poate comuta între două surse HDMI, poate edita grafica din mers și multe altele.

StreamLIVE PRO este un mixer AV HDMI all-in-one inovator cu 4 porturi, dotat cu streaming direct, înregistrare directă și capacitate de comutare pe scenă

StreamLIVE a fost conceput special pentru streamerii care se confruntă cu echipamente complexe de streaming. Tot ceea ce au nevoie pentru transmiterea în direct este gata doar pentru a fi conectat și redat cu ușurință cu ajutorul cu interfeței de control intuitive a consolei hardware sau de pe ecranul tactil de pe iPad. Este incredibil de ușor de utilizat și funcționează cu toate echipamentele existente. Îl puteți configura rapid, cu ajutorul drag & drop puteți realiza un layout personalizat și puteți comuta live între sursele sau scenele video foarte ușor.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *