LOADING

Type to search

COMPUTING STIRI

ASUS lansează Vivobook S 15

Share

ASUS a anunțat o nouă generație de computere cu inteligență artificială în cadrul evenimentului online Next Level. AI Incredible. dedicat lansării ASUS Vivobook S 15 (S5507). Echipat cu Snapdragon® X Elite, dispozitivul este primul Copilot+ PC al companiei, cu funcții Windows AI și o colecție de aplicații AI exclusive ASUS, care au ca scop îmbunătățirea muncii și a divertismentului utilizatorului.

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC al companiei, iar cu puterea eficientă și motorul AI integrat ale platformei Snapdragon X Elite, utilizatorii se pot bucura de funcții AI accelerate hardware și de performanțe și eficiență incredibile, mulțumită procesorului Qualcomm Oryon™ CPU integrat personalizat. Cu o autonomie a bateriei de până la 18 ore2, utilizatorul se poate bucura de productivitate neîntreruptă. Cu un captivant ecran ASUS Lumina OLED 3K la 120 Hz, un sistem audio certificat Harman Kardon și o carcasă elegantă, cu o grosime de 14,7 mm și o greutate de 1,42 kg1, ASUS Vivobook S 15 este construit pentru mobilitate fără efort.

Putere AI incredibilă

ASUS Vivobook S 15 este primul Copilot+ PC ASUS cu Windows, introducând cele mai recente instrumente Windows AI. Echipat cu Snapdragon® X Elite cu Qualcomm® Hexagon™ NPU încorporat, acesta se mândrește cu un motor neural remarcabil de 45 TOPS pentru procesare AI rapidă pe dispozitiv. Pentru stocare include un SSD PCIe® 4.0 ultra rapid cu capacitate de până la 1 TB, iar memoria RAM urcă până la 32GB LPDDR5X la 8448 MHz.

Îmbunătățirile de ultimă generație bazate pe inteligență artificială includ efectele de studio Windows (Windows Studio Effects) și o cameră cu infraroșu ASUS AiSense. Capacitățile de detectare a prezenței oferite de cameră permit Adaptive Dimming – care atenuează luminozitatea ecranului atunci când utilizatorul își întoarce privirea – și Adaptive Lock, care blochează automat laptopul atunci când utilizatorul se îndepărtează și îl deblochează la întoarcere. În plus, ASUS Vivobook S 15 este, de asemenea, primul dispozitiv care dispune de aplicația AI exclusivă a companiei, StoryCube. Este cea mai inteligentă, convenabilă și puternică modalitate de a gestiona toate resursele digitale, folosind asistența AI pentru a sorta, edita, gestiona și exporta fișierele capturate în format brut.

Profitând de acest hardware puternic, ASUS Vivobook S 15 integrează funcții avansate, precum efectele de studio Windows, care îmbunătățesc iluminarea și eliminarea zgomotului în timpul apelurilor video în modul portret. Camera ASUS AiSense cu securitate cu AI permite facilității de blocare adaptivă să blocheze automat sesiunea atunci când utilizatorul se îndepărtează și să o deblocheze automat la întoarcerea acestuia. Totodată, poate să auto-atenueze luminozitatea ecranului atunci când utilizatorul își întoarce privirea. Mai mult, acesta integrează subtitrare în direct (Live Captions) și Cocreator, care le permite utilizatorilor să transforme schițele în lucrări finalizate. Aceste tehnologii inovatoare nu numai că sporesc securitatea și confidențialitatea, dar și îmbunătățesc experiența audiovizuală și deblochează creativitatea.

Portabilitate incredibilă

Construit pentru portabilitate fără efort, ASUS Vivobook S 15 se remarcă printr-un design complet metalic ultra-subțire de 14,7 mm și cu o greutate de 1,42 kg1, fiind elegant prin estetica minimalistă. Emblema premium gravată la CNC adaugă o notă de clasă, în timp ce designul monobloc asigură rezistență și stabilitate.

Bateria de capacitate mare de 70 Wh oferă până la 18 ore2 de productivitate sau divertisment neîntrerupt, cu suport pentru încărcare rapidă și ASUS USB-C® Easy Charge pentru o încărcare convenabilă de la aproape orice sursă.

În același stil premium, include o tastatură retro-iluminată RGB pe o singură zonă, permițând utilizatorilor să creeze efecte adaptate perfect personalității și stării lor de spirit. O tastă dedicată Copilot le permite utilizatorilor să pătrundă în lumea instrumentelor Windows AI în doar o secundă, iar touchpad-ul super-spațios și super-inteligent permite o navigare fără efort și o arie de lucru extinsă. Prin intermediul unor gesturi intuitive, utilizatorii pot controla fără probleme diverse sarcini, de la reglarea audio la optimizarea luminozității ecranului sau gestionarea redării video.

Conectivitate incredibilă

Echipat cu o gamă completă de porturi I/O, ASUS Vivobook S 15 oferă o conectivitate fără cusur în mișcare. Dispune de două porturi USB4® care suportă încărcarea rapidă, afișaje externe 4K și transferuri de date de până la 40 Gbps, alături de două porturi USB 3.2 Gen 1 Type-A, un port HDMI 2.1, un cititor de carduri microSD și o mufă audio combo pentru a eleva experiența utilizatorului.

Grație suportului WiFi 7, activat de sistemul Qualcomm FastConnect™ 7800, ASUS Vivobook S 15 oferă viteze incredibile de până la 5,8 Gbps, depășind WiFi 6 de 4,8 ori3, asigurând streaming fără întreruperi, finalizarea fără efort a sarcinilor și descărcări ultra-rapide.

Elemente audiovizuale incredibile

ASUS Vivobook S 15 oferă o experiență audiovizuală premium pentru productivitate, creativitate sau divertisment, fiind prevăzut cu un ecran OLED ASUS Lumina OLED 3K 120 Hz de 15,6 inchi, care redă reflexii rafinate și detalii extraordinare ale umbrelor, toate acestea în culori vii și fidele. Afișajul de clasă are un raport ecran/corp ultra-wide de 89%, un timp de răspuns de 0,2 ms, o gamă de culori DCI-P3 100% de calitate cinematografică și este certificat VESA DisplayHDR™ True Black 600. De asemenea, acesta oferă niveluri scăzute de lumină albastră certificate TÜV Rheinland pentru o mai bună îngrijire a ochilor, iar ecranul în sine este protejat de sistemul exclusiv ASUS OLED Care pentru a reduce semnificativ riscul de burn-in. În completarea acestui ecran uimitor se află un sistem audio puternic certificat Harman Kardon, cu sunet Dolby Atmos imersiv și multidimensional.

Pe scurt, prezentarea noului ASUS Vivobook S 15 marchează un salt semnificativ în ceea ce privește informatica bazată pe inteligență artificială. Cu acest dispozitiv, ASUS își reafirmă angajamentul față de inovația fără compromisuri, iar cu vorbitori din partea unor giganți ai industriei precum Microsoft și Qualcomm Technologies, acest eveniment a pus în evidență eforturile de colaborare care conduc la progresul tehnologic. Pe măsură ce industria se lansează în această nouă eră a informaticii, ASUS continuă să conducă lupta, oferind excelență atât în ceea ce privește forma, cât și funcția.

DISPONIBILITATE ȘI PREȚ
ASUS Vivobook S 15 va fi disponibil în România la prețuri pornind de la 7499,99 lei, în funcție de configurație și oferta comercială. Utilizatorii pot precomanda ASUS Vivobook S 15 pe eShop-ul oficial ASUS.

 

Specificații ASUS Vivobook S 15 (S5507)
Platformă de calcul Qualcomm® Snapdragon® X Elite
Qualcomm® Snapdragon® X Plus
CPU Până la un CPU Qualcomm® Oryon™
NPU Până la un NPU Qualcomm® Hexagon™ (NPU dedicat cu 45 TOPs)
Grafică Până la un GPU Qualcomm® Adreno™
Ecran 15,6 inchi 16:9 (2880 x 1620) 120 Hz ASUS Lumina OLED, NanoEdge pe 3 laturi cu raport ecran/corp de 89%, timp de răspuns de 0,2 ms, acoperire 100% a gamutului de culoare DCI-P3, certificare DisplayHDR™ True Black 600, în medie Delta-E < 1, luminozitate de vârf de 600 de niți
Carcasă Materiale: Capac metalic
Culoare: Cool Silver
Sistem de operare Windows 11 Home/Pro
Memorie principală Până la 32 GB LPDDR5X la 8.448 MHz
Stocare Până la 1 TB PCIe® 4.0 SSD
Conectivitate WiFi 7 (Dual-band 802.11ax)
Qualcomm® FastConnect™ 7800
Bluetooth® 5.4
Cameră Cameră FHD cu IR
Cameră ASUS AiSense cu efecte de studio Windows, atenuare ASUS Adaptive și ASUS Adaptive lock
Porturi I/O  2 X USB4®
2 X USB 3.2 Gen 1 Type-A
1 x HDMI® 2.1 TMDS
1 X jack audio combo
1 X cititor de carduri MicroSD
Tastatură Retro-iluminare RGB personalizabilă pe o singură zonă
Tastatură ASUS ErgoSense cu tastele Copilot și emoji
Tehnologie de anulare a zgomotului de fond
Touchpad Touchpad ASUS ErgoSense, silențios cu gesturi inteligente
Audio Dolby Atmos®
Certificare Harmon Kardon
Amplificator inteligent
ASUS Audio Booster
Baterie 70 Wh care asigură până la 18 ore de funcționare2
Adaptor AC 90 W
Dimensiuni 352,6 x 227 x 14,7~15,9 mm
Greutate 1,42 kg1
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *