LOADING

Type to search

STIRI TECH

ASUS susține Olimpiada Balcanică de Informatică

Share

ASUS va susține ediția 2022 a Olimpiadei Balcanice de Informatică – seniori, una dintre cele mai vechi competiții regionale de profil. Cu o agendă bogată în lansări și acțiuni în domeniul educațional din România, ASUS este onorată să sprijine demersul tinerilor informaticieni, furnizând, totodată, laptopul oficial al competiției – Vivobook Pro 15 OLED.

România va găzdui ediția din acest an la București, între 3 și 8 octombrie 2022. La Balkan Olympiad in Informatics (BOI) vor participa elevi din următoarele țări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Croația, Elveția, Grecia, Italia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Ucraina și Ungaria.

ASUS furnizează un portofoliu divers de produse și soluții IT&C destinate elevilor, studenților și cadrelor didactice, atât pentru susținerea optimă a procesului educațional, cât și pentru aprofundarea cunoștințelor și a abilităților IT de către tânăra generație. 2022 a marcat lansarea pe plan local a portofoliului ASUS Educațional care oferă noi platforme informatice atât pentru învățământ, cât și pentru mediul business.

Prima ediție Balkan Olympiad in Informatics (BOI) a avut loc în 1994 la Constanța. Ulterior, România a organizat alte trei dintre cele 29 de ediții de până acum (Iași 2003, Bistrița 2011 și Timișoara 2018).

ASUS Vivobook Pro 15 OLED, laptopul oficial al Olimpiadei Balcanice de Informatică 2022

Desemnat laptopul oficial al Olimpiadei Balcanice de Informatică 2022, ASUS Vivobook Pro 15 OLED face parte dintr-o gamă populară în rândul tinerilor, fiind ideal în demersurile creative, în educație și programare. Ecranul OLED performant din dotarea sa îl recomandă utilizărilor pe perioade extinse de studiu, programare, creație și divertisment. Panoul OLED emite cu până la 70% mai puțină lumina albastră dăunătoare ochilor, ajutând, astfel, la protejarea vederii tinerilor utilizatori. Totodată, parametrii redării imaginii sunt net superiori celor de pe ecranele tradiționale LCD, inclusiv în privința ratei de contrast, a fidelității și calibrării culorilor, a timpului de răspuns și a luminozității.

Tags:

You Might also Like