LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

TotalSoft: creștere cu 19% a cifrei de afaceri în trimestrul I 2024

Share

TotalSoft, unul dintre cei mai mari furnizori de soluții digitale de business din Europa Centrală și de Est, anunță o creștere cu 19% a cifrei de afaceri în primul trimestru din acest an, comparativ cu perioada similară din 2023, la 8,9 milioane EUR.

 

Totodată, compania și-a stabilit un obiectiv conservator de creștere cu 11% a cifrei de afaceri în 2024 față de anul precedent, în linie cu creșterea medie a pieței estimată pentru acest an. Deși ținta oficială, rezervată, este stabilită la 34,5 milioane EUR cifră de afaceri, conducerea companiei este încrezătoare că poate fi atinsă o creștere anuală de 15%.

 

TotalSoft își reafirmă totodată angajamentul pentru inovație și oferirea de produse și servicii care să aducă valoare și avantaje competitive clienților săi și anunță alocarea a 5 milioane de euro pentru continuarea investițiilor în portofoliul de soluții pentru a răspunde noilor cerințe ale pieței, precum și în dezvoltarea echipei sale și a rețelei de parteneri.

 

Investițiile angajate pentru perioada  2024-2025 vor asigura TotalSoft o creștere semnificativă, până în 2027 compania urmând să atingă o cifră de afaceri anuală de 100 milioane de euro.

 

În acest context, acționarii companiei au aprobat mărirea capitalului social la 31,4 milioane de euro, ceea ce reprezintă o declarație puternică asupra deciziei de a atinge țintele de dezvoltare propuse.

 

Creștere de 19% a cifrei de afaceri în trimestrul I 2024

În primul trimestru al acestui an, TotalSoft a înregistrat o creștere de 19% a cifrei de afaceri comparativ cu perioada similară din 2023. Această creștere este atribuită în principal lansării de noi produse și adoptării tehnologiilor emergente, dar și extinderii pe noi piețe externe cu soluții dedicate industriei financiar-bancare precum Origination și Client Portal. Astfel, în următorii ani, TotalSoft se pregătește de o creștere semnificativă, susținută de investițiile strategice derulate în ultimii ani și în prezent.

 

În 2024, în contextul unei piețe globale de software care se așteaptă să crească cu aproximativ 13.8%, TotalSoft își va consolida poziția prin continuarea investițiilor strategice care vizează produsele sale dedicate domeniilor producție, distribuție, servicii financiare și construcții și preconizează o evoluție a cifrei sale de afaceri cu 11%-15% comparativ cu 2023.

 

 

Investiții în soluții bazate pe Inteligență Artificială, în dezvoltarea echipei și în extindere internațională

În 2023, TotalSoft a investit peste 5,5 milioane EUR în dezvoltarea portofoliului său de produse și a angajat alte 5 milioane EUR pentru acest an. Din această sumă, în primul semestru  valoarea investițiilor a depășit deja 2,8 milioane EUR. În total, în ultimii trei ani, compania a realizat investiții record de peste 13,5 milioane EUR, demonstrând un angajament constant pentru inovație și dezvoltare.

 

“Anul 2023 a fost unul plin de provocări, dar a adus și numeroase oportunități de a ne îmbunătăți produsele și procesele interne,” a declarat Gorkem Tursucu, CEO TotalSoft. “Am investit masiv în soluțiile Charisma și am continuat să sprijinim dezvoltarea echipei”.

 

Investițiile în cercetare și dezvoltare (R&D) au permis companiei să integreze tehnologiile emergente în suita sa de produse și să dezvolte noi funcționalități și soluții software. Un exemplu ar fi lansarea versiunilor cloud sau SaaS ale mai multor soluții, precum: ERP, Financial Solutions, HCM Solutions, Chatbot, WMS, Onboarding & Contract Origination.

 

Totalsoft a deschis, de asemenea, soluțiile sale către integrări cu diverse aplicații și tehnologii pentru a oferi soluții complete de digitalizare clienților săi. În același timp, investițiile au vizat infrastructura tehnologică necesară migrării către soluții cloud și SaaS care oferă flexibilitate și scalabilitate clienților. Aceasta a fost dublată de măsurile avansate de securitate cibernetică implementate pentru a proteja datele și aplicațiile clienților TotalSoft.

 

Pentru a susține creșterea, în 2024, compania a lansat două programe de internship – sub egida „TotalSoft Bootcamp” – pentru recrutarea de noi talente cu scopul de a sustine dezvoltarea accelerată a tinerilor în zona de consultanță în soluții digitale și programare software.

 

În paralel, TotalSoft investește în automatizarea soluțiilor digitale pe baza Inteligenței Artificiale.

Creșterea la 100 milioane EUR a cifrei de afaceri în 2027 va fi bazată atât pe dezvoltarea soluțiilor și produselor sale dar și pe extinderea rețelei de parteneri pe plan local și internațional, care să vândă, să implementeze și să dezvolte gama de aplicații software de business Charisma.

 

Majorare de capital social

Pentru susținerea investițiilor, compania anunță totodată majorarea de capital social la 31,4 milioane EUR.

În paralel, compania intră într-un proces etapizat de modificare a structurii acționariatului său, în anii următori urmând a se derula o inversare a rolului celor doi acționari. Până în 2027, acționarul minoritar va deveni majoritar, urmând să dețină 85% din acțiuni. Logo Yazılım A.S., actualul acționar majoritar, va avea în continuare un rol activ în cadrul companiei TotalSoft, contribuind la strategia de dezvoltare a organizației și va păstra un pachet minoritar de acțiuni.

Tags: