LOADING

Type to search

STIRI TECH

Schneider Electric anunță un acord de transfer al creditelor fiscale cu ENGIE pentru a accelera progresul către obiectivul său de 100% energie regenerabilă în America de Nord

Share

Schneider Electric a anunțat că investește într-un portofoliu de proiecte de energie curată din Texas, utilizând un Acord de transfer de credite fiscale – Tax Credit Transfer Agreement (TCTA) pentru sistemele solare și de stocare a bateriilor dezvoltate, construite și operate de ENGIE America de Nord (ENGIE).

Proiectele contractate vor fi implmentate pe tot parcursul anului 2024 și vor permite companiei să se apropie de obiectivul său de energie regenerabilă 100% în SUA și Canada.

Acordul dintre ENGIE, un lider în tranziția energetică net-zero, și Schneider este printre primele la această scară care valorifică noile dispoziții privind transferul creditelor fiscale din Legea privind reducerea inflației – Inflation Reduction Act (IRA) – care va ajuta companiile să-și atingă obiectivele de energie regenerabilă.

„La Schneider Electric ne angajăm să obținem emisii net-zero în operațiunile noastre până în 2030. Acest nou acord de energie solară plus stocare pentru SUA și Canada cu ENGIE, un dezvoltator de top de surse regenerabile, ne va ajuta să atingem acest obiectiv”, a spus Aamir Paul, President, North America Operations. „IRA deschide ușa pentru proiecte inovatoare prin clauza sa de transferabilitate și extinde gama de entități care pot beneficia de credite fiscale în îndeplinirea obiectivelor de decarbonizare. Schneider Electric este lider în sustenabilitate, eficiență și tranziție energetică și suntem mândri să fim deschizător de drumuri cu acest transfer de credit fiscal.”

Clauza de transferabilitate a IRA permite transferul creditelor fiscale federale eligibile din proiecte de energie regenerabilă, producție de energie curată și baterii de stocare, printre alte proiecte de energie curată. Această nouă caracteristică creează o alternativă fezabilă la structurile tradiționale de capital fiscal. Transferul creditului fiscal permite companiei, de asemenea, decarbonizarea Scope 2 atunci când investitorul-cumpărător achiziționează atribute de mediu asociate, ca parte a tranzacției.

Din 2017, Schneider Electric și ENGIE și-au unit forțele pentru mai multe proiecte și au condus clienții prin procesele lor de achiziționare de energie regenerabilă prin acorduri de achiziție de energie virtuală (VPPA), care depășesc 1,6 GW în total numai în America de Nord. Investițiile și inovația ENGIE în surse regenerabile au făcut ca această companie să fie desemnată în 2023 de BloombergNEF drept principal dezvoltator de PPA-uri corporative de energie, în cel mai recent raport Market Outlook, și să fie clasată în primele trei din 2019. Portofoliul total de PPA corporative al ENGIE în America de Nord depășește 6,5 GW.

„Această colaborare cu Schneider marchează o etapă semnificativă în accelerarea tranziției net-zero. Portofoliul solar-plus-stocare, împreună cu structurile inovatoare de transfer de credite fiscale activate de IRA, ajută la extinderea oportunităților pentru un număr tot mai mare de clienți corporativi pentru a-și îndeplini obiectivele”, a declarat Dave Carroll, Chief Renewables Officer și SVP, ENGIE North America. „Această abordare sprijină creșterea continuă a energiei regenerabile și a opțiunilor de stocare în SUA, fapt care aduce oportunități economice unui set de comunități în expansiune, alături de tranziția către o rețea cu emisii reduse de carbon.”

Potrivit Bloomberg (BNEF), regulile de transfer al creditelor fiscale ale IRA creează un nou set de posibilități pentru finanțarea tranziției energetice a Americii. Cea mai interesantă este piața creditelor fiscale, care ar putea simplifica foarte mult procesul de a direcționa fondurile acolo unde este cea mai mare nevoie de ele și reprezintă un pas către maturitate, pe măsură ce participanții de pe piață descoperă împreună modele de operare care se pot scala.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *