LOADING

Type to search

STIRI

Premisele viitorului digital, analizate la Microsoft Ignite – Spotlight on Romania

Share

Ultimele decenii au adus schimbări majore, iar lucruri pe care cei mai mulți dintre noi nu le-am fi crezut posibile în urmă cu zece, 20 sau 30 de ani se întâmplă astăzi, în jurul nostru. Tehnologia are puterea de a ne transforma viețile în bine, însă de noi depinde să îi valorificăm potențialul la cele mai înalte standarde.

Unul dintre sectoarele care s-au transformat puternic în toată această perioadă este cel de IT. Numărul firmelor din România care activează în acest domeniu depășește 20.000, iar cel al profesioniștilor (fie că sunt dezvoltatori de software, administratori de baze de date, ingineri, fie că au alte specializări) trece de pragul de 200.000. Și evoluția industriei locale de IT continuă, estimările arătând că, până în 2025, aceasta ar urma să aducă 10% din PIB-ul țării, marcând în acest fel o creștere de la aproximativ 7% din PIB (valoarea din prezent).

Microsoft Ignite – Spotlight on Romania a adus o nouă perspectivă asupra transformării digitale în România, prezentându-le participanților cele mai importante tendințe în dezvoltarea de soluții digitale inovatoare pentru diferite industrii și a marcat și o premieră pe plan local. Mai exact, România a fost prima țară din Europa de Est care a găzduit o sesiune locală a Microsoft Ignite (cel mai important eveniment anual organizat la nivel global de companie, dedicat profesioniștilor în IT și, mai ales, dezvoltatorilor de software).

Microsoft România organizează, an de an, evenimentul Microsoft Ignite – Spotlight on Romania (cunoscut anterior ca Tech Day). Un număr de aproximativ 400 de participanți au fost la a șasea ediție a evenimentul.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *