LOADING

Type to search

FEATURED TECH

OVES Enterprise integrează tehnologia de AI folosită în dezvoltarea ChatGPT și crește productivitatea cu peste 50%

Share

OVES Enterprise, companie de dezvoltare de software din Cluj, integrează sistemul de inteligență artificială OpenAI Codex bazat pe tehnologia GPT-3 (Generative Pre-trained Transformer 3), folosită la dezvoltarea ChatGPT, și crește productivitatea echipei de developeri cu peste 50%.

În cadrul OVES Enterprise, tehnologia, integrată în urmă cu 6 luni, este folosită pentru generarea de instrucțiuni de cod din limbaj nativ și reduce timpul alocat de programatori pentru operațiunile simple, repetitive.

„Timpul alocat pentru crearea de cod boilerplate (cod standard, repetitiv, pentru realizarea de funcționalități necesare minore) este diminuat prin sugestiile oferite de noua tehnologie în real time. Task-urile repetitive sunt realizate cu peste 85% mai rapid, ceea ce ne permite să reducem atât timpii, cât și costurile dezvoltării.

Cele mai mari consumatoare de timp sunt task-urile de frontend, unde programatorul trebuie să scrie cod și să verifice vizual compatibilitatea pe mai multe device-uri. În asemenea situații, codul generat tinde să fie perfect sau aproape perfect, în cele mai multe situații. Velocitatea se observă cel mai mult în rândul programatorilor cu mai puțină experiență”, spune Mihai Filip, CEO OVES Enterprise.

În ceea ce privește administrarea conținutului, OVES Enterprise a integrat recent modelul Ada, dezvoltat tot de compania OpenAI, cel mai rapid și optimizat model pentru preprocesarea textului în vederea corectării automate a eventualelor greșeli gramaticale și identificarea conținutului care face trimitere la ură, hărțuire, violență, suicid, SPAM, pedofilie, înșelăciune, piraterie etc.

OVES Enterprise folosește capabilitățile de generare de asset-uri digitale și pentru reducerea de costuri și evitarea conflictelor privind proprietatea intelectuală. Spre exemplu, o astfel de soluție este utilizată cu succes în folosirea și generarea de imagini pentru pagini web sau prototipuri de produse și soluții, în condițiile în care, de cele mai multe ori, căutarea unei imagini potrivite este un proces anevoios și, în plus, multe imagini/icoane (asset-uri) nu sunt gratuite, au copyright și necesită licențiere. 

„Utilizarea tehnologiilor bazate pe AI în zona de content ne inspiră să dezvoltăm noi soluții. Avem în curs un proiect pilot în care antrenăm un model de preprocesare a conținutului și de identificare a încălcărilor privind acordul comercial de combatere a contrafacerii. Este vorba de o soluție SaaS, pentru care avem deja un prim client”, mai spune Mihai Filip.

OVES Enterprise, cu afaceri de peste 6 milioane de euro în 2022, păstrează ritmul de creștere și în 2023 și estimează dublarea afacerilor, în acest an, pe fondul numărului mai mare de proiecte din industriile financiară (bănci, instituții financiare, start-up-uri din zona financiară etc.) și de apărare.

Tags:

You Might also Like