LOADING

Type to search

FEATURED SMARTPHONES STIRI

Orange România a achiziționat de la startup-urile din acceleratorul Orange Fab soluții în valoare de 2,2 milioane de euro în cinci ani

Share

Orange Fab, lansat în 2017, este primul program de accelerare și de colaborare cu startup-urile implementat intern de către o companie din România. În cei 5 ani de activitate, Orange România a achiziționat produse și servicii în valoare de 2,2 milioane de euro de la startup-urile tehnologice incluse în program.

În prezent, acceleratorul Orange Fab are colaborări cu 36 de startup-uri alături de care s-au implementat peste 90 de proiecte. Astfel, 14 startup-uri au furnizat produse și servicii ce au fost integrate în cadrul proceselor interne ale companiei și 17 startup-uri au ofertat soluțiile dezvoltate către clienții Orange, ca parte a rețelei de parteneri Orange Business Services. Mai mult, compania a integrat soluții tehnologice dezvoltate de 4 startup-uri în produse noi, lansate ulterior pe piață.

Derulat la nivel național, programul Orange Fab a avut ca scop, încă de la început, o contribuție semnificativă la dezvoltarea unui ecosistem de inovație local care să ajute la creșterea și maturizarea cât mai multor startup-uri. În ultimii 5 ani, Orange a investit în comunitățile tech din București, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Oradea, Piatra-Neamț, Sibiu și Timișoara peste 630.000 de euro, prin susținerea pre-acceleratoarelor, a diverselor programe educaționale și a spațiilor dedicate de coworking.

Prin Orange Fab, startup-urile locale primesc acces la cele mai noi tehnologii și la numeroase oportunități de dezvoltare în zona de inovație, cercetare și networking pentru a-și valida și optimiza mai departe atât planul de business, cât și produsele. Acestea au acces la primul laborator 5G din România, un hub în care pot să-și testeze soluțiile bazate pe tehnologia 5G, și primesc susținere personalizată în cadrul sesiunilor de coaching de la experții Orange.

Pentru a facilita extinderea la nivel internațional, programul oferă oportunitatea startup-urilor de a-și prezenta soluțiile și pe alte piețe prin rețeaua internațională Orange Fab și, o parte dintre ele, în cadrul sesiunilor Demo Day organizate anual, dar și de a participa la conferințe globale precum Viva Technology, cel mai mare eveniment european dedicat tehnologiei.

Din 2017, Orange Fab și-a extins constant domeniile de activitate pentru a răspunde mai eficient nevoilor de business ale clienților, vizând direcții ca rețelele 5G și rețelele viitorului, IoT și obiecte conectate, smart city și mobilitate, fintech, smart retail, media și divertisment, sănătate, oameni și viitorul locurilor de muncă, educație digitală. În prezent, cele mai multe startup-uri din program sunt cele care au ca domeniu de activitate IoT și obiectele conectate, urmate apoi de cele ce oferă soluții de securitate și cele ce dezvoltă segmentul 5G și rețelele viitorului. În 2021, Orange Fab România a numărat cele mai multe proiecte implementate cu startup-urile din întreaga rețea Orange Fab alcătuită din 23 de țări.

Tags:

You Might also Like