LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

Mașinile Google Street View revin anul acesta în România

Share

Mașinile Google Street View se întorc în România începând cu jumătatea lui martie. În următoarele luni, ele vor străbate șoselele țării și vor vizita peste 120 de localități și drumurile dintre ele, cu scopul de a actualiza imaginile Street View din orașe, șosele și autostrăzi pe Google Maps. 

Preluarea de imagini 360o Street View în România va începe marți, 15 martie. Mașinile Google Street View vor acoperi zone și localități din toată țara, de la București, Constanța, Harșova, Curtea de Argeș, Iași sau Piatra Neamț, și până la Orșova, Cluj-Napoca, Vișeu de Sus sau Oradea.

Serviciul Street View este disponibil în România începând cu 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe pe Google Maps. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șosele care le conectează. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View.

Street View este un serviciu popular oferit de Google Maps. În prezent, Google Maps este disponibil în mai mult de 220 de țări, inclusiv în Arctica și Antarctica. Serviciul este disponibil și în Google Earth și aplicația Google Maps pentru telefoanele mobile.

Protejarea confidențialității este foarte importantă pentru Google. Înainte de publicarea imaginilor 360o preluate, acestea sunt procesate cu o tehnologie specială care estompează fețele oamenilor și plăcuțele de înmatriculare a mașinilor pentru a nu putea fi identificate, iar astfel confidențialitatea protejată. Street View oferă o funcționalitate suplimentară pentru ascunderea detaliilor – fețele oamenilor, mașini, case, etc – care poate fi solicitat prin accesarea butonului „raportează o problemă” din partea dreaptă-jos a imaginilor.

Tags:

You Might also Like