LOADING

Type to search

COMPUTING ENTERTAINMENT FEATURED TECH

Lenovo lansează noi soluții pentru mediul educațional

Share

Lenovo a anunțat la Bett UK noi soluții care vor extinde portofoliul hardware, software și de servicii conceput pentru profesori și elevi. Portofoliul extins al Lenovo în domeniul educației este orientat către soluții care răspund nevoilor educaționale și provocărilor cu care se confruntă profesorii și elevii. Noile soluții includ laptopul Lenovo 100e Chromebook Gen 4, dar și noi servicii și software care permit un proces de învățare personalizat, sigur și inspirat. 

Lenovo 100e Chromebook Gen 4 răspunde cerințelor elevilor

Laptopul Lenovo 100e Chromebook Gen 4 este rapid, cu funcții îmbunătățite de securitate, fiind dotat cu un procesor Intel® N-Series. Platforma ChromeOS oferă elevilor instrumentele de care au nevoie atât în clasă, cât și în afara acesteia. Cântărește aproximativ 1,5 kg și asigură până la 12 ore de autonomie a bateriei. Design-ul tip clapetă de 11,6 inch și ecranul tactil opțional permit desfășurarea activităților școlare, dar și a unor sesiuni de colaborare și cercetare.

Metodele Lenovo de testare a echipamentelor pentru zona educațională, DuraSpec și MIL-SPEC 810H, certifică faptul că Lenovo 100e Chromebook Gen 4 este conceput să reziste la lovituri, căderi accidentale și lichide vărsate, situații care pot apărea în viața de zi cu zi a elevilor Tastatura nouă și ușor de întreținut, cu un design care oferă mai multă confidențialitate, poate rezista la scurgeri accidentale de până la 360 ml. În plus, porturile și balamalele ranforsate, precum și barele de protecție din cauciuc, oferă un grad superior de rezistență.

Lenovo 100e Chromebook Gen 4 este bine protejat la interior. Dispozitivului îi pot fi adăugate caracteristici de securitate suplimentare datorită portofoliului de soluții de securitate ThinkShield (vândute separat), care includ Absolute® pentru urmărirea, evaluarea și gestionarea dispozitivelor și SentinelOne®, care oferă securitate la nivel de terminale prin intermediul inteligenței artificiale, cu acțiuni de prevenție, detecție și răspuns în timp real împotriva tulpinilor de malware, atât cunoscute, cât și noi. Alte caracteristici de securitate oferite de ChromeOS includ sandboxing, navigare sigură și cipul de securitate Titan C proiectat de Google, împreună cu actualizări automate regulate de securitate care au loc în fundal.

Clienții au la dispoziție mai multe opțiuni de suport care pot fi adăugate echipamentelor hardware Lenovo pentru mediul educațional (vândute separat). Noile soluții concepute special pentru clienții din domeniul educațional sunt proiectate să minimizeze perioadele de nefuncționare, să ofere resurse IT gratuite și siguranța că dispozitivele sunt protejate.

Lenovo Education Support – Suport standardizat, eficient din punct de vedere al costurilor, care include servicii prioritizate, precum piese de schimb și servicii de preluare rapidă, servicii de reparații și de returnare prioritare, cu un sistem convenabil de programare și asistență 24/7/365 după orele de școală prin intermediul unui call center, dar și servicii de depanare de la distanță.

Protecție avansată oferită de Safeware – Protecție împotriva daunelor accidentale fără limită în ceea ce privește numărul de reparații acoperite de Safeware®, la care se adaugă carcase de protecție de ultimă generație de la InfoCase®.

Imprimare UV și gravare cu laser – Personalizarea flotei de PC-uri și protecție din fabrică cu gravare laser distinctă sau imprimare UV color de înaltă calitate.

Servicii și soluții software avansate pentru mediul educațional

Lenovo susține școlile în călătoria lor de transformare digitală. Prin intermediul pachetelor Lenovo Chrome Education, clienții au acces la mai multe soluții software cu echipamentele hardware Lenovo. Pachetele educaționale Lenovo includ Chrome Education Upgrade, care le permite școlilor să creeze medii educaționale performante pentru elevi, profesori și personalul didactic, cu capabilități avansate de management, securitate și suport. Pachetul LanSchool Classroom Management include software pentru gestionarea dispozitivelor, monitorizare și protecție, comunicare și partajare a ecranului, iar soluția cloud NetFilter oferă capabilități de filtrare a conținutului de pe internet, de protecție și de alerte împotriva înregistrării neautorizate a activității de tastare, prin intermediul inteligenței artificiale.

Lenovo oferă noi servicii profesionale școlilor. Prin intermediul serviciilor de consultanță Lenovo EdTech Consulting Services școlile beneficiază de suport în procesul de inovare strategică, prin identificarea și implementarea tehnologiilor potrivite care răspund nevoilor educaționale în permanentă schimbare și care se axează pe rezultatele elevilor.

Pentru a răspunde provocărilor cu care se confruntă cadrele didactice atunci când adoptă noile tehnologii în sala de clasă, serviciile de dezvoltare profesională de la Lenovo se concentrează pe dezvoltarea competențelor digitale ale cadrelor didactice și a abilităților de design instrucțional. Lenovo colaborează cu consultanți educaționali de top, precum Tablet Academy, pentru a oferi servicii de consultanță. Colaborarea cu Tablet Academy s-a extins de-a lungul anilor și include în prezent 48 de piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA). Pe piața din SUA, Lenovo colaborează cu Education Elements pentru a oferi atât servicii de consultanță strategică, cât și servicii de dezvoltare profesională. Education Elements este recunoscută la nivel național pentru expertiza în planificare strategică, dezvoltare leadership și dezvoltare profesională axată pe instruire personalizată și în sistem blended learning.

Cadrele didactice din întreaga lume caută resurse pentru a-i pregăti mai bine pe studenți pentru carierele viitorului, iar Lenovo susține inițiativa Intel® Skills for Innovation Initiative (SFI) și misiunea sa de a integra tehnologia în procesul de învățare la clasă. Inițiativa oferă profesorilor resurse de dezvoltare profesională pentru a-i ajuta să devină promotori ai experiențelor de învățare bazate pe tehnologie și facilitatori în formarea de competențe ale viitorului.

Lenovo, singurul partener OEM global care a proiectat conținut special pentru SFI, oferă șase noi pachete de bază axate pe tehnologie pentru mediul educațional. Aceste kit-uri educaționale includ: modelarea unor orașe mai sustenabile, proiectarea laptopului viitorului, proiectarea de motociclete de curse pe baza colaborării Lenovo cu Ducati Corse și utilizarea supercalculatoarelor pentru a modela ADN-ul în cercetarea cancerului.

„Procesul de predare și învățare continuă să evolueze odată cu introducerea de noi tehnologii care transformă sala de clasă și locul de muncă și permit experiențe și instrumente digitale noi”, a declarat Stuart King, Global Head of Education Segment din cadrul Lenovo Intelligent Devices Group. „Lenovo susține cadrele didactice și elevii cu tehnologii inteligente și cu resurse, astfel încât aceștia să poată adopta pe deplin aceste schimbări și să obțină rezultate de succes.” 

Preț și disponibilitate

Lenovo 100e Chromebook Gen 4 va fi disponibil la nivel global pe anumite piețe, începând cu primul trimestru al anului 2024, la un preț care pornește de la 289 USD.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment