LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT FEATURED STIRI

Google sărbătorește 15 ani de Street View: Noi tehnologii, colecții de imagini și cele mai vizitate locuri pe Street View

Share

Street View a început ca idee a unuia dintre fondatorii Google, Larry Page, de a realiza o hartă 360o a întregii lumii, prin intermediul căreia oamenii să exploreze o zonă ca și când s-ar afla pe stradă, chiar din fața computerului.

Primele imagini Street View au fost publicate în 2007. De atunci, mașinile Street View echipate cu camere au preluat peste 220 de miliarde de imagini 360o și au parcurs peste 16 milioane de kilometri.

În România, serviciul Street View este disponibil din 2010, când au fost publicate primele imagini din cele mai importante orașe. Acoperirea Street View la nivelul întregii țări s-a realizat în 2012, atunci când au fost preluate imagini de pe 40.000 de km de drumuri, 39 de orașe și sute de obiective turistice. Extinderea Street View în România a continuat constant, fiind actualizate imaginile din marile orașe și adăugate diferite obiective turistice, precum Salina Turda, Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Muzeul Național Brukenthal sau fluviul Dunărea. În 2018, în parteneriat cu WWF România (World Wildlife Fund), peste 1500 de kilometri de canale și drumuri din Delta Dunării au fost fotografiate, pentru ca orice persoană cu o conexiune la internet să poată explora virtual frumusețile ei prin imaginile Street View. Cea mai recentă actualizare a imaginilor Street View în România a avut loc în 2021, când au fost preluate imagini din cele mai importante orașe din România și zonele adiacente acestora, precum și șoselele care le conectează. În prezent, mașinile Google Street View se află în România, pentru actualizarea imaginilor din rețeaua de drumuri publice și peste 120 de orașe.

Iată care sunt cele mai vizitate locuri din România pe Street View în ultimul an:

  1. Castelul Bran
  2. Chipul lui Decebal de la Cazanele Dunării
  3. Cetatea Poenari
  4. Palatul Parlamentului
  5. Castelul Corvinilor
  6. Arcul de Triumf
  7. Salina Turda
  8. Castelul Peleș
  9. Aeroportul Henri Coandă
  10. Dino Parc Râșnov

Date pentru perioada aprilie 2021 – aprilie 2022

La nivel global, cea mai vizitată țară pe Street View este Indonezia, urmată de Statele Unite și Japonia. În top 10 regăsim destinații europene populare precum Spania, Italia și Franța, în timp ce România este pe locul 33 cele mai populare țări pe Street View. Între obiective, Burj Khalifa din Dubai, Turnul Eiffel din Paris și Taj Mahal (India) sunt locurile cele mai accesate prin Street View. Iată top 10 cele mai vizitate locuri pe Street View la nivel global în ultimul an:

1 Burj Khalifa – Emiratele Arabe Unite

2 Turnul Eiffel – Franța

3 Taj Mahal – India

4 Statuia Libertății – USA

5 Statuia lui Isus din Rio – Brazilia

6 Labirintul din Rhyolite – USA

7 Zona piramidelor de la Giza – Egipt

8 Casa Albă – USA

9 Colosseum – Italia

10 Monumentul Național – Indonezia

Date pentru perioada aprilie 2021 – aprilie 2022

 

Tags:

You Might also Like