LOADING

Type to search

FEATURED SMARTPHONES

DualStore.ro: cererea mai mare și diversitatea modelelor au crescut vânzările de telefoane rezistente cu peste 30% în 2023

Share

Lansările tot mai dese și diversitatea modelelor, care înglobează tehnologii de ultimă generație, alături de o cerere  mai mare pentru dispozitive care susțin un stil de viață dinamic, au determinat accelerarea vânzărilor de telefoane rezistente cu peste 30% în primele 7 luni din 2023 față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unei analize DualStore.ro, magazin online de telefoane și gadgeturi și producătorul trotinetelor și bicicletelor electrice iSEN.

Tendințele la nivel global indică o evoluție pozitivă a acestei categorii, care atrage deja atenția investitorilor și jucătorilor din întreaga lume. Dimensiunea pieței va crește rapid pe fondul creșterii cererii, a investițiilor în dezvoltare, tehnologiilor avansate și digitalizării companiilor din tot mai multe industrii.

„Trendul în domeniul electronicelor de consum a fost dat mereu de crearea unor dispozitive din ce în ce mai rapide, inteligente și ușoare. Acum, însă, impermeabilitatea și nivelul de rezistență au devenit zone de interes la fel de importante pentru producători.

Telefoanele rezistente sunt cea mare surpriză din ultima perioadă, interesul pentru categorie crescând pe măsură ce producătorii au reușit să integreze toate beneficiile unui smartphone sub carcasele dure ale acestor dispozitive. În ofertele actuale se regăsesc smartphone-urile cu termometru, cameră termică, cu endoscop şi microscop, cu proiector, cu funcția de walkie-talkie, mai nou, sau care dau posibilitatea de măsurare cu laser a distanței, alături de o baterie durabilă. Iar când cine vorba de camere, aici tendința e ca telefonul sa fie dotat cu trei, patru camere în spate, care acoperă cât mai bine nevoile utilizatorilor”, spune Ioana Szentlaszloi, cofondatoarea DualStore.ro.

În același timp, clienții caută acum telefoane mult mai rezistente, capabile să facă față stilului dinamic al vieții cotidiene.

Potrivit analizei DualStore.ro, prețul mediu al unui telefon rezistent este de circa 1.500 de lei. Deși prețurile au crescut în ultima perioadă, datorită îmbunătățirilor constante în ceea ce privește designul și utilitatea noilor modele de smartphone-uri rezistente, prin introducerea unor funcții noi, se așteaptă totuși ca acestea să nu cunoască salturi spectaculoase, în viitorul apropiat. Pentru români, criteriile importante în alegerea unui telefon rezistent sunt: rezistența la praf și la apă, bateria de mare capacitate, specificațiile de top, camera termică și prețul redus.

DualStore.ro comercializează, în prezent, peste 500 de modele de telefoane de la 8 producători: Xiaomi, Doogee, Ulefone, Oukitel, Blackview, Samgle, AGM, F150, iar pentru ultimii șapte, compania este importator, seller și oferă service autorizat, lucrând direct cu fabricile din China.

„Pentru noi, experiența cu clientul nu se încheie imediat după vânzare, pentru că, fiind service autorizat, ne ocupăm și de garanția produselor vândute. Asigurăm și componente originale, direct de la fabrică pentru aceste telefoane. Noi importam, noi vindem, noi reparăm”, adaugă Ioana Szentlaszloi.

Ce funcții noi au telefoanele rezistente

În ultima perioadă, printre cele mai noi funcții pe care le-au primit telefoanele rezistente se numără:

  • posibilitatea de a proiecta imaginile și clipurile video direct din telefon;
  • măsurarea precisă, cu laser, a distanțelor dintre obiecte;
  • party peaker – senzor de măsurare a nivelului de zgomot (până la 120 de decibeli);
  • acumulatori de mare putere – de până la 22.000 mAh;
  • cameră termică;
  • cameră cu senzor infraroșu;
  • funcție walkie-talkie.

Acestea se adaugă însă celor deja consacrate și care fac ca aceste diapozitive să fie tot mai apreciate, precum: rezistența la apă, praf și șocuri, având deja incluse standardele IP67 sau IP68.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment