LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

Bitcoin România: Suntem primii din România care își deschid ușile publicului larg

Share

Bitcoin România, compania care deține cea mai mare platformă locală de tranzacționare de criptomonede, a deschis un sediu în centrul Bucureștiului – în zona Pieței Universității – pentru a pune la dispoziția potențialilor clienți un spațiu în care aceștia pot intra în contact cu experții companiei și se pot informa cu privire la investițiile în criptomonede. Astfel, Bitcoin România este prima companie care activează pe piața locală de tranzacționare a criptomonedelor care își deschide și un sediu fizic, pe lângă prezența online, într-un demers de transparentizare a acestui segment de servicii.

Sediul Bitcoin România este o clădire de șase etaje care se află pe Strada Nicolae Mavrogheni, nr 1, în zona Pieței Universității.

Aceasta inițiativă în care un client poate discuta față în față cu un expert cripto este o noutate pentru industria din România, majoritatea companiilor având prezența online și uneori putând fi contactați doar prin telefon. Noi suntem primii din România și printre primii în Europa care își deschid ușile publicului larg. Am decis să facem acest pas pentru a facilita accesul celor interesați la informații corecte și detaliate referitoare la criptomonede și de a spori încrederea oamenilor în aceste active. Este bine știut faptul că în general publicul larg  are încredere cu greu într-un activ bazat pe un algoritm și care există doar digital, nu poate fi văzut ori atins. Obiectivul nostru este ca orice om să știe că pentru orice informație din sfera cripto, poate să vină la noi pentru a vorbi cu un consultant, iar informațiile pe care le va primi sunt atât corecte cât și relevante”, afirmă George Rotariu, Cofondator și CEO Bitcoin România.

Bitcoin România are cea mai diversificată gamă de produse și servicii din domeniu, adresându-se atât clienților persoane fizice cât și companiilor. Oferta include o platformă în care utilizatorii își pot face cont și pot face tranzacții singuri  sau cu ajutorul unui consultant specializat, o rețea națională de cripto ATM-uri care se poate extinde prin franciză, un fond de investiții bazat exclusiv pe achiziționarea de Bitcoin pe termen lung și un produs similar cu un depozit la termen, care generează profituri procentuale în funcție de perioada în care clienții își investesc capitalul.

Subiectul criptomonedelor continua sa suscite numeroase intrebari din partea potentialilor utilizatori. Printre întrebările cel mai des adresate de către români în ceea ce privește investițiile în criptomonede se numără:

  1. Ce sunt criptomonedele și când au apărut?
  2. Cine poate cumpăra criptomonede?
  3. Cum pot să cumpăr criptomonede?
  4. Ce este un portofel digital?
  5. Care este prima criptomonedă?
  6. Ce înseamnă să minezi Bitcoin?
  7. Cât durează să cumpăr criptomonede?
  8. Care sunt etapele necesare pentru a putea intra în piață?
  9. Cat % din portofoliu să aloc investițiilor în criptomonede?
  10. Cum se compară randamentul investițiilor în cripto față de alte opțiuni: Bursă, comodități, etc?

În prezent, Bitcoin România are peste 70.000 utilizatori care tranzacționează în platformă și 80 de ATM-uri în rețea.

“Oamenii investesc în criptomonede pentru a avea venituri mai mari în viitor. Exista și investitori în criptomonede care fac acest lucru pentru plăți, și nu ca pe investiții. Însă un lucru este general valabil și anume că oricine decide să exploreze zona cripto trebuie să fie foarte bine informat deoarece criptomonedele sunt proiecte diferite cu șanse de succes diferite. Unele pot eșua și se pot devaloriza 100%, în timp ce altele sunt mult mai stabile și cu un randament istoric pozitiv. De aceea este foarte important că investitorii să își găsească un specialist experimentat care să le explice clar și în termeni ușor de înțeles în ce investesc”, adaugă George Rotariu.

2024 – un an cu așteptări mari pentru fondatorii Bitcoin România

“Acest an a fost unul bun. După ce industria cripto a suferit o cădere din 2021 și până la finalul 2022, anul acesta a fost unul în care prețul Bitcoin aproape s-a dublat. Astfel, prețul Bitcoin a ajuns la aproximativ 34.500 de dolari de la circa 16.000 de dolari în ianuarie. Principalul nostru obiectiv pentru anul acesta este să creștem cât mai mult numărul utilizatorilor bine informați cu privire la criptomonede, în general, și la Bitcoin, în special, iar interacțiunile cu experții noștri disponibili la noul sediu sunt deosebit de importante în atingerea acestui obiectiv. Acesta este un moment important, având în vedere că în 2024 urmează cel de al patrulea halving[1] în rețeaua Bitcoin, de aceea ne-am propus să intensificăm eforturile noastre de informare și educare a publicului din România, pentru că utilizatorii să fie pregătiți cât mai bine și cât mai din timp pentru acest moment istoric. Halvingul este un eveniment care tradițional face ca prețul Bitcoin să înceapă un trend ascendent și ne așteptăm ca în perioada 2024-2025 mulți dintre clienții noștri să fie foarte fericiți cu randamentul portofoliului lor”, explică Constantin Rotariu, Cofondator și Chief Strategy Officer Bitcoin România.


Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *