LOADING

Type to search

STIRI

Binance Research: Piața Cripto în mai 2024

Share

Piața criptomonedelor a experimentat o tendință descendentă în aprilie, închizând luna cu o scădere de 11% a capitalizării totale de piață. Multipli factori, inclusiv schimbările în așteptările privind reducerile ratelor dobânzilor, riscurile geopolitice și încetinirea fluxurilor către spot-urile ETF BTC, au fost considerați principalii contribuitori la presiunea descendentă.

Runes Protocol, un nou standard de token pentru token-uri fungibile pe rețeaua Bitcoin, a generat peste 130 de milioane de dolari americani în taxe, de la lansarea pe 20 aprilie. De asemenea, acesta a fost responsabil pentru aproximativ 50% din toate tranzacțiile Bitcoin de atunci, pe parcursul a peste 3 milioane de tranzacții înregistrate, generând aproximativ 33% din toate taxele din rețea.

Valoarea totală blocată („TVL”) în protocoalele de restaking lichid a continuat să crească, depășind pragul de 10 miliarde de dolari americani în aprilie. Pe lângă beneficiile de lichiditate ale LRT-urilor, un factor cheie al creșterii a fost „point farming-ul”, prin care utilizatorii participă la aceste protocoale pentru a câștiga puncte, în speranța de a fi eligibili pentru viitoare airdrop-uri.

Oferta totală de stablecoin-uri legate de USD a acut o traiectorie ascendentă în acest an, ajungând la 160 de miliarde de dolari americani în aprilie, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani. Această creștere corespunde cu o redresare mai largă a pieței, subliniind rolul stablecoin-urilor ca indicatori cruciali ai cererii din piața criptomonedelor. În special, FDUSD de la First Digital și USDe de la Ethena au fost principalii beneficiari ai acestei creșteri, înregistrând o creștere de 80% și, respectiv, 52,3% doar în aprilie.

Rețeaua TON a asistat la o creștere bruscă a indicatorilor on-chain, deoarece valoarea totală blocată (TVL) DeFi și numărul lunar de adrese active au atins maxime istorice în luna aprilie. Acest lucru a fost determinat, în mare parte, de lansarea „The Open League”, o inițiativă care își propune să aducă milioane de utilizatori Telegram on-chain și să stimuleze activitatea pe rețeaua TON.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment