LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

Mai e puțin până încărcătorul comun e obligatoriu în UE – Ce vrea să facă Apple

Share

Apple mai are doi ani până când va trebui să respecte regulile UE legate de încărcătorul telefoanelor. Până atunci, trebuie să renunțe la cablul Lightning și să adopte unul comun – ca toate celelalte smartphone-uri.

Noua legislație UE a intrat în vigoare pe 27 decembrie. Iată o privire de ansamblu asupra a ceea ce s-a decis, care este cronologia și cum va decurge totul de acum înainte, potrivit unui raport Politico.

Ce anume a decis UE?

Directiva respectivă este, adesea, numită legislația „încărcătorului comun”, care prevede că 13 categorii de dispozitive electronice trebuie să fie „echipate cu porturi de încărcare USB-C”, pentru a fi încărcate cu cabluri care respectă standardele respective.

Care este termenul limită?

Țările UE au trebuie ca până la 28 decembrie 2023 să voteze legile respective. Începând cu 28 decembrie 2024, toate dispozitivele precum smartphone-uri, tablete, camere, șoareci, căști etc., cu excepția laptopurilor, vor trebui să aibă un port de încărcare USB-C.

Ce a făcut Apple până acum?

Inițial, Apple s-a opus puternic noilor reguli. În ciuda reacțiilor inițiale, directorul de marketing al Apple Greg Joswiak a dezvăluit în octombrie că vor respecta noile reguli UE. iPhone 15 despre care se zvonește că va fi lansat în toamnă va fi prima șansă ca Apple să treacă la „era USB-C”.

Va contribui noua regulă la reducerea deșeurilor?

Încărcător comun face parte din efortul de reducere a deșeurilor electronice. Potrivit estimărilor inițiale ale Comisiei, încărcătoarele reprezintă 11.000 de tone de gunoi electronic pe an, sau 0,3% din total. Cifrele finale ar putea fi mai mari, deoarece aceste estimări nu includ laptopurile.

Source: newmoney.gr

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *