LOADING

Type to search

STIRI TECH

AI deschide calea pentru formalități vamale mai rapide pentru clienții UPS

Share

Clienții UPS care expediază mărfuri în Uniunea Europeană au la dispoziție din luna octombrie un instrument AI propriu pentru a genera automat coduri vamale, simplificând astfel un proces esențial de business în relația cu Europa. Pe baza descrierii mărfurilor dintr-un transport, noul instrument folosește inteligența artificială și tehnici de machine learning pentru a oferi clienților codurile corecte din Sistemul armonizat de denumire și codificare a mărfurilor (SA) necesare autorităților din Uniunea Europeană.

UE generează aproximativ 15% din comerțul mondial de mărfuri, iar instrumentul AI al UPS poate fi acum utilizat cu Sistemul de control al importurilor 2 (ICS2), un sistem electronic actualizat pentru importuri, care este în prezent implementat la nivelul UE. ICS2 solicită companiilor să furnizeze informații detaliate despre marfa transportată.

Noul instrument va aduce beneficii în special întreprinderilor mici și mijlocii din afara Europei, deoarece cel mai adesea acestea nu au timpul sau expertiza necesară pentru a determina rapid codurile SA potrivite pentru produsele lor.

Proiectul pilot de utilizare a instrumentului AI s-a dovedit un succes, generând coduri conforme pentru mai mult de 1 milion de expediții în timpul unei perioade de testare.

Noul instrument UPS îi va ajuta pe clienți să-și concentreze atenția pe activitatea lor, simplificând astfel procesele complexe de vămuire.

De asemenea, UPS facilitează comerțul transfrontalier prin intermediul următoarelor servicii:

  • UPS® Export Assure, un instrument inteligent care ajută clienții să genereze descrieri corecte pentru produsele lor – o altă cerință ICS2.
  • UPS Paperless® Invoice, care permite clienților să trimită electronic documentația comercială și vamală, generând mai puține procesări manuale și rețineri vamale și eliminând astfel milioane de hârtii din procesul de expediere.

„Cu partenerul potrivit, expedițiile transfrontaliere pot fi la fel de simple ca cele naționale. Soluțiile UPS îi ajută pe clienții noștri să scadă costurile prin reducerea întârzierilor vamale, eliminând taxele inutile și facilitând transporturile internaționale pentru companii, indiferent de dimensiune”, a declarat Stuart Lund, Brokerage District Manager în cadrul UPS.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *