LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT STIRI

Youni devine partener educațional al Federației Române de Tenis

Share

Youni, compania românească edtech care investește în formarea unui ecosistem regional de dezvoltare personală și mentorat pentru tinerii care doresc să studieze în străinătate devine partener educațional al Federației Române de Tenis (FRT). Sportivii legitimați vor beneficia de o serie de servicii de consiliere și de pregătire în vederea completării și continuării studiilor, inclusiv accesarea de burse la universități din afara României unde ei vor putea continua să practice sportul preferat, în paralel cu cariera academică.

“Credem cu tărie că sportivii noștri, prin rigurozitatea și disciplina cu care se formează, au oportunitatea de a urma fie o carieră de jucător profesionist, fie de a accede la universități din întreaga lume unde să-și poată continua la un nivel bun antrenamentele și programul competițional”, explică Gabriel Moraru, directorul general al Federației Române de Tenis.

Sportivii vor avea acces prin Youni la:

  •   O platforma unică de aplicare la universități din Europa, SUA, Canada, Anglia, Asia și Australia
  •   Discounturi la servicii de pregătire suplimentară pentru examenele de matematică și engleza necesare admiterii la uiversități. Cursurile vor fi desfășurate online și adaptate la timpul unui sportiv.
  •   Discounturi la servicii de consultanță pentru admiterea la universitate.
  •   Workshopuri pentru părinții sportivilor cu vârste între 14 și 18 ani.
  •   Evenimente pentru sportivi.
  •   Gratuități pentru membrii loturilor naționale.
  • Pregatire pentru examenele naționale și internaționale (Bacalaureat, SAT, IELTS, etc.).
  • Workshopuri pentru descoperire și dezvoltare în carieră.
  • Seminarii cu antrenori de la universități din SUA.

 

„Ne bucurăm că am găsit în FRT un partener de discuții deschis, care înțelege că viața sportivilor, chiar și de performanță, este necesar să meargă în paralel cu educația, pentru a oferi mai multe alternative de dezvoltare personală a tinerilor. La Youni, orice sportiv din România, indiferent de disciplină, poate veni oricând pentru consiliere și pregătire în vederea continuării studiilor după perioada liceului fie la universități din Europa, Statele Unite, Asia sau Australia”, spune Ștefan Țăpescu, COO și cofondator Youni. 

Primul eveniment organizat de Youni cu sprijinul Federației Române de Tenis va avea loc chiar în acest week-end, în perioada 22-24 martie, la Centrul Național de Tenis (Bd Pierre de Coubertin nr 11, București). Youni „Lifestyle & Sport Conference“ (prima ediție) este un eveniment pentru liceeni, organizat de liceenii din comunitatea Youni4Youth, cu focus pe echilibrul dintre sport-educație, nutriție, prevenirea accidentărilor, echilibru mental și pe valori precum consecvența, dedicarea și crearea de conexiuni sociale.

La eveniment sunt invitați să participe atât sportivi FRT, cât și sportivi de la alte discipline. Conferința este menită să ofere liceenilor o perspectivă asupra unor domenii spre care și-ar putea orienta pe viitor cariera, precum sportul, medicina, psihologia și altele, dar îi ajută totodată să acumuleze acele abilități extra-școlare ce le pot fi foarte utile dacă aleg să își continue studiile la universități de prestigiu din țară sau din străinătate. Acest concept unic în România îi aparține doamnei profesor Daniela Bordei care, din dorința de a oferi tinerilor români acces la informații care nu sunt predate în școli, a organizat de-a lungul anilor, conferințe ce abordează subiecte importante precum cele ce pun în prim plan arta diplomației (Bucharest Model NATO), domeniul juridic (RY Juridic Conference), lumea spațiului (RY Space conference), a medicinei (Romanian World Health Organization Conference), până la cel al ospitalității (RY Hospitality Conference).  

Pe parcursul celor trei zile participanții la Youni „Lifestyle & Sport Conference“ vor avea ocazia să discute cu mari sportivi ai României precum Gabriela Szabo, Victor Stănescu, dar și cu specialiști din domeniu precum Anca Bucur, Radu Popa, Sorin Sălăjan, Ana Vale sau Antonio Verona. Evenimentul va fi deschis de Firicel Tomai, Directorul Tehnic al FRT. Înscrierile se pot face pe pagina oficială a evenimentului, lifestyle-sport.fit.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *