LOADING

Type to search

FEATURED SMARTPHONES

Xiaomi a lansat seria Xiaomi 13 „dezvoltată în colaborare cu Leica”

Share

Xiaomi a dezvăluit seria 13 la nivel internațional. Prin colaborarea aprofundată în dezvoltarea produsului dintre Xiaomi și Leica, parte din Parteneriatul Strategic al Tehnologiei Imagistice, Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro au scopul de a oferi o experiență cu totul nouă de fotografie pe mobil utilizatorilor din întreaga lume. Cele două modele flagship sunt dezvoltate în parteneriat cu Leica și oferă lentile optice profesionale Leica, precum și o serie de capabilități software avansate pentru a completa experiența autentică Leica. Alte specificații premium incluse sunt cel mai nou procesor Snapdragon® 8 Gen 2 și sistemul Surge pentru gestionarea bateriei dezvoltat de Xiaomi, acestea având rolul de a asigura cele mai înalte performanțe din toate punctele de vedere.

De asemenea, în timpul lansării a fost prezentat și modelul Xiaomi 13 Lite, care oferă capabilități imagistice excelente pentru portrete și opțiuni extinse de fotografiere pentru tinerii pasionați de acest segment. 

Fotografie la cel mai înalt nivel prin sistemul de camere dezvoltat alături de Leica

Toate aspectele sistemelor de camere prezente la Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro, de la hardware și calitatea imaginii până la design-ul interfețelor UI/UX, au fost create în colaborare cu Leica pentru a livra o experiență de fotografie pe mobil la nivel profesional. Ambele telefoane sunt dotate cu un setup triplu de camere cu lentile optice Leica. 

Sistemul de camere Leica Vario-Summicron 1:19-2.2/14-75 ASPH. al Xiaomi 13 Pro acoperă distanțe focale de la 14 mm până la 75 mm și este compus dintr-o cameră principală cu unghi-larg de 23 mm cu senzor ultra-larg IMX989 de 1 inci, o cameră telefoto ”floating” de 75 mm și o cameră cu unghi ultra-larg de 14 mm. Prezent pentru prima oară pe Xiaomi 12S Ultra, senzorul IMX989 este cel mai mare încorporat vreodată pe un telefon inteligent. Cu un interval dinamic extins, capabilități excepționale pentru capturarea luminii și răspuns rapid, acest senzor mare asigură imagini colorate cu un contrast distinct și texturi bine definite, care dezvăluie cu precizie toate detaliile.

Pe de altă parte, modelul Xiaomi 13 acoperă o arie optică a zoom-ului de la 0.6x până la 3.2x și este dotat, de asemenea, cu lentile telefoto de 75 mm. 

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro oferă o arie largă de setări detaliate ale opțiunilor camerei pentru a satisface pretențiile oricărui fotograf profesionist. Sistemul de lentile profesional și caracteristicile software asigură distanțe focale și profunzimi vizuale excelente pentru a permite fotografierea unor portrete perfecte. Utilizatorii au la dispoziție și două stiluri fotografice distincte – Leica Authentic Look și Leica Vibrant Look, ce le oferă posibilități estetice variate pentru imagini de o acuratețe fără precedent. Interfața UI a camerei are un design deosebit și este ușor de folosit, dar au fost incluse și alte noi funcții de divertisment, precum filtrele Leica, watermark-ul Leica și sunetul clasic al declanșatorului Leica.    

Dotate cu Motorul Imagistic Xiaomi, Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 asigură cele mai dezvoltate capabilități fotografice computerizate de pe toate flagshipurile Xiaomi. Nu doar că vitezele de procesare ale fotografiilor sunt îmbunătățite, dar dispozitivele focalizeaza automat subiectele aflate în mișcare cu funcția Xiaomi ProFocus, care duce și mai departe experiența de utilizare a camerei.

Ambele telefoane oferă o optimizare excelentă a imaginilor și permit ajustarea manuală a parametrilor de fotografiere în modul pro. Xiaomi 13 Pro are suport Adobe pentru 10-Bit RAW DNG Camera și Color Profiles și le dă posibilitatea profesioniștilor să editeze mai ușor imaginile în Adobe Photoshop și Adobe Lightroom.   

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro excelează și la capitolul înregistrare video. Sunt device-uri excepționale pentru videografii profesioniști, deoarece ambele au suport “Create in Dolby Vision®” cu o arie de culorii vii, rate de contrast exacte și detalii bogate, posibilități de captură 4K Ultra Night Videos și stabilizare video HyperOIS, toate acestea pentru a asigura cea mai bună calitate a filmării.

Viteze amețitoare + performanțe asigurate de procesorul Snapdragon®️ 8 Gen 2 și fiabilitate + putere asigurate de Xiaomi Surge

Atât Xiaomi 13, cât și Xiaomi 13 Pro sunt dotate cu cel mai bun procesor mobil al momentului, Snapdragon®️ 8 Gen 2, care asigură o procesare grafică îmbunătățită prin performanțele GPU și o eficiență energetică cu 42%, respectiv 49%, mai mari în comparație cu generația precedentă. Performanțele CPU și eficiența energetică au fost îmbunătățite cu 37%, respectiv 47%.¹ Aceste performanțe uimitoare garantează accesul facil și viteze excelente în momentul unor activități cum ar fi fotografia computerizată, AI în timp real și gaming și, în același timp, prelungesc durata zilnică de viață a bateriei.   

Cele două dispozitive au și suport Wi-Fi 7 prin intermediului Qualcomm® FastConnectTM 7800 Mobile Connectivity System. Xiaomi 13 Pro este dotat cu tehnologie High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link care asigură conexiuni multiple și simultane de 5 GHz și 6 GHz și este capabil să atingă viteze ultra-rapide de până la 5.8 Gbps, cu latență redusă și capabilități de rețea foarte bune.2 Pe de altă parte, Xiaomi 13 are tehnologie Dual Band Simultaneous (DBS) Multi-Link operation și poate atinge viteze de rețea de până la 3.6 Gbps.2   

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro sunt echipate cu sistemul de management al bateriei Xiaomi Surge, care utilizează chip-ului de încărcare Surge dezvoltat de Xiaomi, pentru o durată de viață mai lungă și o experiență îmbunătățită. Xiaomi 13 are o baterie de 4,500 mAh care rezistă fără probleme de-a lungul unei zile. Se încarcă rapid prin fir la 67W și wireless, la 50W. Xiaomi 13 Pro are o baterie și mai masivă, de 4,820 mAh, cu tehnologie HyperCharge la 120W, capabilă să încarce telefonul la 100% în doar 19 minute.3

Telefoane flagship premium cu design minimalist și cel mai bun display

Xiaomi 13 și Xiaomi 13 Pro aduc un nou design minimalist, menit să scoată în evidență capabilitățile lor tehnologice.

Disponibil în culori clasice și captivante, Negru, Alb și Flora Green, Xiaomi 13 adoptă un design stilat cu ecran plat și un spate curbat 2.5D. Atractiv și în același timp confortabil, Xiaomi 13 are un raport uimitor corp-ecran de 93.3% și margini ultra-subțiri de 1.61 mm4, care asigură o experiență incredibilă de vizionare pe un dispozitiv cu astfel de dimensiuni. Echipat cu un ecran AMOLED FHD+ de 6.36″, Xiaomi 13 redă conținutul cu acuratețe și strălucire, iar materialul E6 AMOLED asigură un consum de energie redus.

Xiaomi 13 Pro are un corp ceramic 3D-curbat pentru un design unitar și tranziții fluide în special în jurul modulului de camere. Are două variante de culoare, alb ceramic și negru ceramic, și este foarte plăcut la atingere. Display-ul folosit la acest model este AMOLED WQHD+ de 6.73″, cu adevărat impresionant. Tot datorită materialului E6, este capabil să atingă o strălucire de 1,200 niți în full-screen și o strălucire maximă de 1,900 de niți și redă cu acuratețe culorile, datorită standardului TrueColor pentru display. Cu suport Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG, precum și Dolby Atmos®, dispozitivul livrează experiențe audiovizuale imersive.

Ambele telefoane au certificare IP685 de rezistență la praf și apă.

Servicii premium în completarea specificațiilor

Notabil este și faptul că Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 vor oferi 3 generații de update-uri de sistem Andorid și alți 5 ani de update-uri și patch-uri de securitate. Utilizatorii celor două dispozitive pot beneficia de până la 6 luni de abonamente gratuite pentru până la 2TB de stocare de date în cloud-ul Google One, ceea ce le va asigura spațiu de stocare extins, dar și de abonament gratuit timp de până la 6 luni la YouTube Premium, cu acces fără reclame la aplicațiile YouTube și YouTube Music. În plus, datorită suportului digital Android pentru funcția car key, Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 le vor permite utilizatorilor să folosească cheia digitală pentru a-și descuia, încuia și porni mașinile.

Suplimentar, utilizatorii Xiaomi 13 Pro și Xiaomi 13 vor primi o reparație gratuită în afara garanției în primele 12 luni de la achiziționare. Pentru a îmbunătăți experiențele post-vânzare, Xiaomi oferă de acum programul Smartphone International Warranty Service în peste 40 de piețe din întreaga lume. Utilizatorii telefoanelor Xiaomi 13 Pro care îndeplinesc condițiile de garanție se vor bucura de garanție de service globală la oricare dintre centrele autorizate Xiaomi. Pentru mai multe detalii, vizitați site-ul mi.com.

Xiaomi 13 Lite asigură versatilitate prin camerele duale frontale destinate pasionaților de social media

Xiaomi 13 Lite se adresează tinerilor utilizatori de telefoane inteligente, pasionați de selfie-uri unice, crearea de story-uri și diferite scenarii. Prin camerele duale frontale și specificațiile software versatile, acest dispozitiv a fost gândit special pentru a le satisface dorințele. Camera frontală de 32MP realizează fotografii clare, în timp ce camera frontală de 8MP oferă informații adiționale în privința profunzimii pentru ca efectul de bokeh să fie cât mai natural în portretele-selfie.

Pentru a adăuga un plus de valoare și a-i ajuta pe creatorii de conținut, dispozitivul oferă și funcții foarte utile, precum Dynamic Framing, care detectează automat numărul de personaje dintr-un cadru, ajustează câmpul vizual și face zoom automat în funcție de necesități, pentru a înlătura distorsiunile din fotografiile selfie. Alte funcții utile sunt Selfie zoom, Pocket mirror și Xiaomi Selfie Glow – toate cu rolul de a oferi selfie-uri de calitate înaltă și de a îmbunătăți apelurile video. Pentru a asigura o utilizare cât mai plăcută, Xiaomi 13 Lite este echipat cu un procesor puternic, Snapdragon® 7 Gen 1, un display AMOLED superb cu rată de refresh de 120 Hz și capabilități de încărcare rapidă la 67W.

Toate aceste specificații vin într-un pachet de dimensiuni reduse, 7.23 mm grosime și 171 de grame4, cu o baterie de 4,500 mAh, ce asigură o utilizare ușoară a dispozitivului și, în același timp, suficientă energie pentru întreaga zi.     

Prețuri și disponibilitate

Seria Xiaomi 13 va fi disponibilă la vânzare începând cu data de 8 martie, pe canalele oficiale Xiaomi din România: Orange, Vodafone, Telekom, Digi, eMAG, Flanco, PC Garage, evoMAG și pe mi-home.ro

Xiaomi 13 Pro va fi disponibil în România, în două variante de culoare: negru ceramic și alb ceramic, în varianta de stocare 12GB+256GB, la prețul recomandat de vânzare de 6199 lei. Pentru precomenzile plasate în perioada 27 februarie – 7 martie, în rețeaua partenerilor autorizați (Orange, Vodafone, Telekom, eMAG, Flanco, PC Garage, evoMAG și pe mi-home.ro), utilizatorii vor primi gratuit un aspirator Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite, în limita stocului disponibil.    

Xiaomi 13 va fi disponibil în România în două variante de culoare: Negru și Flora Green,  în varianta de stocare 8GB+256GB, la prețul recomandat de vânzare de 4699 lei. Pentru precomenzile plasate în perioada 27 februarie – 7 martie, în rețeaua partenerilor autorizați (Orange, Vodafone, Telekom, eMAG, Flanco, PC Garage, evoMAG și pe mi-home.ro), utilizatorii vor primi gratuit un aspirator Mi Robot Vacuum-Mop 2 Lite, în limita stocului disponibil.   

Xiaomi 13 Lite va fi disponibil la nivel global în variantele de culoare: albastru, roz, negru și variantele de stocare 8GB+128GB și 8GB+256GB, cu prețuri recomandate de vânzare începând de la 499 de euro. Disponibilitatea și prețurile modelului Xiaomi 13 Lite în România vor fi anunțate în curând.

Specificații rapide Xiaomi 13 Pro, 13 and 13 Lite

 Xiaomi 13 ProXiaomi 13Xiaomi 13 Lite
Design  Dimensiuni: 162.9mm x 74.6mm x 8.38mm4Greutate: 229g43D bio-ceramic backCorning® Gorilla® Glass Victus® pe partea frontalăIP685Culori: negru ceramic, alb ceramicDimensiuni: 152.8mm x 71.5mm x 7.98mm4Greutate: 189g4Corning® Gorilla® Glass 5 pe partea frontalăSpate de sticlă 2.5D IP685Culori: negru, alb, Flora GreenDimensiuni: 159.2mm x 72.7mm x 7.23mm4Greutate: 171g4Corning® Gorilla® Glass 5 pe partea frontalăSpate curbat de sticlă 3D Culori: albastru, roz, negru
Sistem imagisticLEICA VARIO-SUMMICRON 1:1.9-2.2/14-75 ASPH.Cameră principală Leica 23mm f/1.9 Cameră angulară de 50MP IMX989, dimensiunea senzorului 1″ Dimensiune pixel 1.6μm, dimensiune Super Pixel 3.2μm 4-in-1 f/1.9, lentile 8P, HyperOISXiaomi ProFocusPortrait Night modeÎnregistrare video 8K Suport Create in Dolby Vision® până la 4K 60fpsUltra Night VideoOne-click AI cinemaCameră telefoto floating Leica 75mm f/2.0 Leica Cameră telefoto de 50MP f/2.0, OIStehnologie Focal Shift lentile telefoto Floating Xiaomi ProFocusPortrait Night modeCameră ultra-wide Leica 14mm f/2.2 Cameră cu unghi ultra-larg de 50MP f/2.2, lentile 6P, 115° FOVDouă stiluri fotografice: Leica Authentic Look & Leica Vibrant LookSistem de lentile-Master: lentilă alb-negru 35mm, lentilă bokeh 50mm, lentilă soft focus 90mm și lentilă portret 75mm Cameră selfie in-display de 32MP Dimensiune 4-in-1 Super Pixel 1.4μmf/2.0, lentile 5P, 89.6° FOVDynamic Framing (0.8x, 1x)Night modePortrait modeHDRLEICA VARIO-SUMMICRON 1:1.8-2.2/15-75 ASPH.Cameră principală Leica 23mm f/1.8 Leica Cameră unghi larg 54/50MP(total/efectivi)IMX800Dimensiune senzor 1/1.49″/1/1.56″ (total/efectiv) Dimensiune pixel 1.0μm, dimensiune 4-in-1 Super Pixel 2.0μm f/1.8, lentile 7P, HyperOISXiaomi ProFocus Portrait Night modeÎnregistrare video 8KSuport Create in Dolby Vision® până la 4K 60fpsUltra Night VideoOne-click AI cinema Cameră telefoto Leica 75mm f/2.0 LeicaCameră telefoto de 10MP6 f/2.0, lentile 5P Cameră ultra-wide Leica 15mm f/2.2 Cameră cu unghi ultra-larg de 12MP f/2.2, 120° FOVDouă stiluri fotografice: Leica Authentic Look & Leica Vibrant LookSistem de lentile-Master: lentilă alb-negru 35mm, lentilă bokeh 50mm, lentilă soft focus 90mm și lentilă portret 75mm Cameră selfie in-display de 32MPDimensiune 4-in-1 Super Pixel 1.4μmf/2.0, lentile 5P, 89.6° FOVDynamic Framing (0.8x, 1x)Night modePortrait modeHDR    Cameră cu unghi larg de 50MP Sony IMX7661/1.56” dimensiunea senzoruluiDimpensiune pixel 1.0μm, dimensiune 4-in-1 Super Pixel 2.0μm f/1.8, lentile 7P, 86° FOVContrast AFVlog modeVideo teleprompterCameră ultra-wide de 8MPSony IMX3551/4” dimensiunea senzoruluif/2.2, lentile 5P, 119° FOVCameră macro de 2MP1/5” dimensiunea senzoruluif/2.4, lentile 3P, 82° FOVCameră frontală ultra-wide de 32MP1/2.74” dimensiunea senzorului, 0.8 μm dimensiunea pixelului f/2.4, lentile 6P, 100° FOVDynamic FramingXiaomi Selfie GlowVideo teleprompterSenzor de profunzime de 8MP  
Ecran120Hz WQHD+ 6.73” AMOLED displayE6 OLED materials20:9, 3200 x 1440, 522 ppi1-120Hz AdaptiveSync Pro, rata de răspuns a ecranulu de până la 240Hz touchStrălucire: HBM 1200 niți (typ), 1900 niți (maxim)P3 color gamutTrueColor display, JNCD≈0.21, Delta E≈0.28Peste 1 miliard de culoriPro HDR display Dolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLG1920 PWM dimmingAdaptive reading mode Sunlight mode Certificare SGS Eye Care Display120Hz FHD+ 6.36” AMOLED display20:9, 2400 x 1080, 413 ppi120Hz AdaptiveSyncRata de răspuns a ecranului de până la 240HzE6 OLED materialsStrălucire: HBM 1200 niți (typ), 1900 niți (maxim)P3 color gamutTrueColor display, JNCD≈0.32, Delta E≈0.36Pro HDR displayDolby Vision®, HDR10+, HDR10, HLGAdaptive reading mode Sunlight mode  120Hz 6.55” FHD+ AMOLED display 20:9, 2400 x 1080, 402 ppiRată de răspuns a ecranului de 240Hz Strălucire: 500 niți (typ), 1000 niți (maxim)Rată de contrast: 5,000,000 : 1 (typ)Până la 68 miliarde de culoriDolby Vision®, HDR10+Reading mode Sunlight mode 1920Hz PWM dimming  
PerformanțeSnapdragon®️ 8 Gen 24nm power-efficient manufacturing process Qualcomm® Adreno™ GPUSnapdragon® X70 5G Modern-RF System LPDDR5X + UFS 4.0 Stocare12GB+256GB, 12GB+512GBMIUI 14 pe bază de Android 13Snapdragon®️ 8 Gen 24nm power-efficient manufacturing process Qualcomm® Adreno™ GPUSnapdragon® X70 5G Modern-RF System LPDDR5X + UFS 4.0 Stocare8GB+256GB, 12GB+256GBMIUI 14 pe bază de Android 13Snapdragon®️ 7 Gen 1LPDDR4X + UFS2.28GB+128GB, 8GB+256GBMIUI 14 pe bază de Android 12
Baterie & ÎncărcareBaterie de 4,820mAh (typ) Xiaomi AdaptiveChargeXiaomi 120W HyperChargeÎncărcare wireless turbo la 50W7Încărcare wireless inversă la 10W  Baterie de 4,500mAh (typ)Xiaomi AdaptiveCharge Încărcare prin fir turbo la 67W Încărcare wireless turbo la 50W Încărcare wireless inversă la 10WBaterie de 4,500mAh (typ)Încărcare prin fir turbo la 67W Xiaomi AdaptiveCharge  
SunetDifuzoare stereoDolby Atmos®️Difuzoare stereoDolby Atmos®️Dolby Atmos®️
ConectivitateDual SIM Capabilități Wi-Fi 7 ² Suport NFC8Bluetooth 5.3 5G: Suport NSA + SA Benzi: 5G: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/71/75/77/78/794G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/28/32/66 4G: LTE TDD: B38/39/40/41/42/48 3G: WCDMA: B1/2/4/5/6/8/19 2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz  Dual SIM Capabilități Wi-Fi 7²Suport NFC8Bluetooth 5.3 5G: Suport NSA + SA Benzi: 5G: n1/3/5/7/8/20/28/38/40/41/66/71/75/77/784G: LTE FDD: B1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/25/26/28/32/66 4G: LTE TDD: B38/39/40/41/42/48 3G: WCDMA: B1/2/4/5/6/8/19 2G: GSM: 850 900 1800 1900 MHz    Dual SIM Suport NFC8Bluetooth 5.2Benzi: 5G: n1/n3/n5/n7/n8/n20/n28/n38/n40/n41/n66/n77/n784G: LTE FDD: 1/2/3/4/5/7/8/12/13/17/18/19/20/26/28/32/66 4G: LTE TDD: 38/40/41/423G: WCDMA: 1/2/4/5/6/8/19 2G: GSM: 2/3/5/8Wi-Fi 6  

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *