LOADING

Type to search

STIRI TECH

Vizită virtuală în orașul Praga cu tehnologia Axis și NetRex

Share

Dacă aveți în plan să faceți o vizită în Praga vara aceasta și doriți să vă informați, sau, pur și simplu, sunteți îndragostiți de frumosul oraș din centrul Europei aveți oricând acces la imagini live cu locațiile principale ale orașului. NetRex, un dezvoltator ceh de platforme video în cloud și servicii conexe, a lansat recent un nou sistem de 8 camere web cu platforma de prezentare panoramică interactivă cu scopul de utilizare în promovarea turistică a orașului Praga. Sistemul este operat de Prague City Tourism și are drept scop prezentarea în timp real a unor destinații turistice atractive și sprijinirea noului proiect Prague Visitor Pass. 

Utilizarea camerelor web pentru promovarea turismului este una dintre tendințele evidente din ultimii ani. Multe hoteluri, stațiuni de schi, agenții de turism sau centre de informare turistică includ în prezentarea lor online imagini sau transmisiuni video live din locație. Cu toate acestea, proiectul realizat de NetRex cu prezentarea orașului Praga este de excepție la nivel global, dača avem în vedere amploarea, estetica și funcționalitățile sale.  

Opt camere web vă ajută să explorați live orașul Praga 

Principalul element al întregii prezentări turistice este camera principală amplasată pe turnul de observație Petřín, de unde, la intervale regulate se transmite o vedere panoramică statică a orașului Praga, completată de puncte de interes, informații despre vreme și un meniu interaktiv. De exemplu, puteți vizualiza cele mai frumoase fotografii din punct de vedere istoric, puteți reda imagini animate sau puteți trimite o felicitare electronică. „Unicitatea prezentarii este dată de faptul că din imaginea principală puteți da click pe alte șapte fluxuri video distincte din alte turnuri din Praga, practic puteți face un tur virtual în timp real al centrului istoric cu mare ușurință. Aceste fluxuri video separate încorporează infografice suplimentare“, a declarat David Capoušek, CEO al companiei NetRex. 

Atât pe web, cât și la TV-ul hotelului 

Prague City Tourism va continua să dezvolte sistemul de 8 camere cu prezentarea pe internet. Suplimentar versiunii web, unde fiecare poate deschide fluxul video de care este interesat și comuta imaginea pe zona de interes, prezentarea va fi disponibilă și pe televizoarele unor hoteluri din Praga. În acest caz, imaginea pornește automat în turul virtual, se oprește întotdeauna în punctele de interes selectate și afișează imagini în direct. Iar, în plus, în prezentare există un cod QR cu un link către cardul turistic Prague Visitor Pass“, spune Petr Soukup, directorul departamentului IT al Prague City Tourism, completând: „Astfel, oaspeții hotelului pot achiziționa cu ușurință cardul folosind telefonul mobil și un cod QR, primind în același timp sfaturi despre destinațiile turistice interesante”. 

Soluții ce pot da startul în turism 

NetRex a livrat prezentarea Praga City Tourism ca o soluție completă, inclusiv instalarea celor 8 camere pe turnurile din Praga, cu o combinație interesantă de tehnologii.  Camera centrală de pe Turnul Petřín AXIS Q3819-PVE oferă o imagine clară la 180° cu o rezoluție de 14 MP, fiind un model compus din 4 senzori. Alte turnuri au, de asemenea, camere video de la producătorul suedez Axis Communications. Imaginea statică principală cu infografice este furnizată de software-ul Panomax, care este utilizat în destinații turistice din întreaga lume. Fluxurile video încorporate, inclusiv infografice, sunt redate pe un canal YouTube cu ajutorul grupului de aplicații CamStreamer care redau pe web direct din camere. “Avantajul incontestabil al soluției noastre este costul redus de instalare și operare și de numărul infinit de instanțe sau versiuni de afișare pe care utilizatorul – de exemplu, o agenție de turism sau un centru turistic – le poate configura singur, inclusiv cu infografice relevante. Fotografia panoramică Panomax, precum și fluxurile video separate din camere pot fi utilizată,  de exemplu, pe canalul YouTube”, concluzionează David Capoušek. 

Principala prezentare panoramică a orașului Praga este disponibilă la adresa: https://pvp.panomax.com sau pe site-ul web de unde se poate achiziționa cardului turistic Prague Visitors Pass. 

Unde se află noile camere web de la Prague City Tourism și unde le puteți vedea: 

  • camera panoramică AXIS Q3819-PVE și modelele de camere fixe AXIS P1448-LE și AXIS P3248-LVE, 
  • Platforma de prezentare Panomax, 
  • pachetul de aplicații de streaming CamStreamer în camere, 
  • acces de la distanță la camere prin intermediul platformei video cloud NetRex
Tags:

You Might also Like