LOADING

Type to search

TECH

Topul tendințelor care modelează zonele de securitate și networking  la nivel mondial în 2023

Share

WiFi 6 și securitatea cibernetică vor domina următoarele 12 luni. În domeniul securității cibernetice, organizațiile vor integra noi tehnologii pentru a-și proteja rețelele extinse. Între timp, WiFi 6 va oferi noi oportunități de afaceri și, în cele din urmă, își va lua locul de drept în centrul creșterii industriei.

Noi provocări determinate de pandemie

Departe de a fi o măsură utilizată doar pe perioada pandemiei, munca hibridă s-a impus ca un mijloc tot mai prezent în economie. Cu toate acestea, acest nou mediu de lucru a devenit un focar pentru atacurile cibernetice, care au atins proporții deosebite în 2021 și 2022. În plus, odată cu intensificarea riscurilor terților, mai mult de jumătate dintre organizații vor utiliza riscul de securitate cibernetică ca factor determinant cheie atunci când desfășoară afaceri și tranzacții cu terți1. Companiile recunosc infracțiunile cibernetice precum ransomware-ul ca o amenințare existențială și iau măsuri proactive privind securitatea cibernetică și protecția datelor.

Această creștere a gradului de conștientizare a securității cibernetice este încurajatoare. Cu toate acestea, multe organizații se bazează pe soluțiile existente, cum ar fi gateway-urile de securitate convenționale. Această abordare fragmentată nu este cea mai eficientă în combaterea amenințărilor moderne. La urma urmei, mai mulți utilizatori, dispozitive și aplicații de roaming înseamnă mai multe puncte de intrare pentru atacuri, în special atunci când accesul la aplicații web este lăsat deschis, dispozitivele de lucru sunt utilizate pentru servicii bancare personale sau rețele sociale și atacuri de phishing de succes.

În 2022 nu am fost surprinși de creșterea numărului de clienți care doresc securitate pentru stațiile de lucru bazate pe cloud, care pot monitoriza și controla setările de securitate pe toate dispozitivele angajaților. În 2023, această schimbare în favoarea securității stațiilor de lucru va deveni o tendință cu drepturi depline. De fapt, până în 2025, 80% dintre întreprinderi intenționează să-și unifice accesul la web, cloud și aplicații private cu serviciul de securitate al unui singur furnizor, în timp ce 60% vor adopta o abordare de securitate de tip zero trust2.

Aceste soluții unificate, cu un singur furnizor, preiau aceleași controale de securitate la sediul central sau la o sucursală a companiei (de exemplu, filtrarea conținutului) și le aplică lucrătorilor de la distanță, oferind astfel o protecție consecventă pentru toate punctele finale, inclusiv pentru aplicațiile web, private și SaaS. Cu interfețele lor centralizate și o mai mare integrare, aceste soluții au, de asemenea, un dezavantaj semnificativ atunci când vine vorba de ușurința de gestionare și eficiență.

2023 va fi o furtună perfectă pentru adoptarea WiFi 6/6E

Promițând viteze mari și latențe reduse, WiFi 6 oferă beneficii competitive evidente. Hotelurile, școlile, fabricile și unitățile medicale investesc deja în rețele wi-fi 6 pentru a oferi aplicații și servicii esențiale la o calitate imposibilă anterior.

Deși standardul a fost introdus oficial în 2018, abia în 2022 am atins o masă critică de echipamente compatibile care vor permite realizarea potențialului WiFi 6. Numai în primul trimestru, punctele de acces WiFi 6 au reprezentat 70% din piață. 3

Pentru acele companii care au văzut birourile goale ca motiv pentru a întârzia actualizarea la WiFi 6 și la cel mai recent WiFi 6E, această revenire este un motiv convingător pentru a activa în cele din urmă trăgaciul – mai ales că sondajele arată că îmbunătățirea eficienței și productivității este esențială pentru a atrage personalul în birourile fizice. 4

Interesant este că o sub-tendință pe care o vedem ieșind la iveală cu migrarea WiFi 6 este lupta pentru securitatea și confidențialitatea datelor necesare. În special, întreprinderile mici caută o protecție mai bună, în timp ce consumatorii sunt din ce în ce mai preocupați de modul în care activitatea lor online este monitorizată și urmărită. 5 Pariem pe această tendință care crește în 2023 datorită apariției unor soluții precum Connect & Protect care asigură că totul și toți cei conectați la o rețea sunt protejați într-un pachet ușor de utilizat. Cu toate setările de securitate predefinite, configurația și funcționarea dispozitivelor pot fi gestionate de la distanță și cu ușurință pe o singură platformă prin cloud, ceea ce face ca aceste soluții să fie preferatele întreprinderilor mici sau micro care oferă servicii hotspot WiFi, dar nu au măsuri de securitate în vigoare, cum ar fi B&B-uri și cafenele mici.

Jon Pearce, Senior Regional Director Market Development Europe

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *