LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT

Technics prezintă următoarea generație de pickupuri Direct Drive

Share

Technics prezintă noua versiune GR2 a legendarului și foarte apreciatului pickup SL-1200/1210GR.

Ne-am bazat pe reputația designului existent și am dezvoltat noua versiune GR2 în jurul iconicului motor Direct Drive fără miez de fier, care are o precizie de rotație superioară“, a declarat Frank Balzuweit, Senior Product Manager la Technics Europe. “Ne-am uitat la modul în care am îmbunătățit precizia semnalului în componentele noastre audio digitale, în special la amplificatorul de referință SU-R1000, care optimizează semnalele analogice ale vinilurilor cu ajutorul unei tehnologii digitale complexe. Obiectivul nostru a fost să preluăm tehnologia noastră de antrenare directă și să o ducem la nivelul următor în ceea ce privește precizia. Acest lucru a fost realizabil reducând vibrațiile motorului prin optimizarea undelor sinusoidale aferente antrenării prin generarea unui semnal PWM folosind modularea ΔΣ (Delta Sigma), așa cum este utilizată în amplificatoarele noastre integral digitale“, adaugă Balzuweit.

Semnalul de control al motorului pentru noul SL-1200GR2/SL-1210GR2 reprezintă un salt uriaș în comparație cu versiunile anterioare. Privind înapoi, în anii ‘70, observăm că semnalul sinusoidal de control al motorului era generat de un oscilator RF analogic, a cărui precizie lăsa loc pentru o rotație mai uniformă. După renașterea pickupului Technics SL-1200 în 2016, noul SL-1200GAE – împreună cu motorul mult îmbunătățit cu un stator fără miez de fier – a moștenit un nou sistem de control al motorului bazat pe PWM pentru conversia D/A, folosind un microcontroler care include un circuit ROM cu undă sinusoidală. Acest lucru a generat un impact remarcabil asupra întregii precizii de rotație și a contribuit la obținerea unor vibrații mai mici ale motorului. Cu toate acestea, în ciuda acestei abordări, unda sinusoidală pentru controlul motorului nu era încă 100% precisă.

Prin urmare, în noul GR2, semnalul de control al motorului este generat prin utilizarea unui semnal PWM obținut prin modularea ΔΣ (Delta Sigma), o metodă de conversie D/A de înaltă precizie pe 1 bit, care face parte din circuitul de procesare a semnalului în amplificatoarele complet digitale Technics care utilizează tehnologia noastră proprietară JENO Engine. Prin această abordare, căreia i s-a dat numele ΔΣ-Drive (Delta Sigma Drive), se generează o undă sinusoidală perfectă, iar vibrațiile motorului sunt reduse radical. Acest lucru are un impact semnificativ, în special în gama de frecvențe în care vibrațiile motorului se suprapun cu rezonanța naturală a combinației braț  / doză. Astfel, precizia de urmărire este îmbunătățită semnificativ. Rezultatul este o precizie uimitoare a semnalului, cu o scenă sonoră precisă, o reprezentare superbă a imaginii și un nivel de zgomot foarte scăzut. În combinație cu sistemul de feedback al rotației bazat pe detectarea vitezei prin utilizarea unui generator de frecvență (FG) bazat pe generarea de energie magnetică, precizia vitezei de rotație a noului tip GR2 este excepțională.

Alături de controlul motorului, alimentarea generală cu energie electrică a fost, de asemenea, în centrul atenției inginerilor. Noua sursă de alimentare silențioasă multietajată de la SL-1200GR2/SL-1210GR2 este o combinație între o sursă de alimentare de înaltă frecvență, cu zgomot redus, care funcționează la peste 100 kHz și un circuit de anulare a zgomotului preluat de la pickupul din clasă noastră de referință SL-1000R, care anulează zgomotul rămas prin injectarea unui curent cu faza inversă ca a zgomotului real. Prin această metodă, se obține un nivel de zgomot foarte scăzut, permițând un raport semnal-zgomot excepțional, îmbunătățind astfel performanța generală a semnalului.

Cea mai mare parte a designului mecanic al noului tip GR2 a fost păstrat de la predecesorul său: s-au păstrat șasiul inferior foarte solid cu 2 straturi, realizat din aluminiu și compozit BMC (Bulk Moulding Compound), a cărui combinație permite o rezistență ridicată la vibrații, platanul cu 2 straturi realizat din aluminiu și amortizat cu cauciuc de mare greutate, brațul în formă de S din aluminiu de înaltă sensibilitate și suporții izolatori eficienți.

Designul general a fost ușor rafinat: o nouă asortare a culorilor tuturor pieselor și elementelor, precum și noua calitate tactilă a suprafeței carcasei conferă o și mai mare atractivitate noii generații GR2 a modelului SL-1200/1210.  

Pentru a reduce impactul ambalajelor noastre asupra mediului, asigurându-se în același timp că produsele Technics sunt complet protejate pe tot parcursul călătoriei lor către consumatori, noul ambalaj pentru 1200GR2/1210GR2 nu conține polistiren expandat (EPS). În schimb, acesta este realizat din carton cu forme ingenioase, menținând o protecție sigură a produsului, incluzând, de asemenea, o cutie de carton pentru accesorii, care permite scoaterea și depozitarea cu ușurință. Technics lucrează în prezent pentru a extinde noile ambalaje la alte game și pentru a integra în viitor mai mult conținut reciclabil în materialele de ambalare.

Noul SL-1200GR2/SL-1210GR2 va fi disponibil începând cu luna octombrie 2023 la retailerii Technics autorizați. În tradiția Technics, versiunea argintie se va numi SL-1200GR2, în timp ce versiunea neagră va fi SL-1210GR2.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *