LOADING

Type to search

TECH

Symantec Enterprise Cloud: o singură soluţie de securitate pentru cele mai complexe nevoi

Share

Fără îndoială, pe piaţă există multe instrumente de securitate eficiente. Însă gestionarea unei asemenea multitudini consumă timp şi resurse, într-o epocă în care există o mare lipsă de talente în securitate cibernetică. De aceea, Symantec a lansat Symantec Enterprise Cloud (SEC), o soluţie care adună o gamă largă de tehnologii printr-o integrare profundă la nivelul punctelor de acces, reţelei, informaţiilor şi produselor de securitate e-mail.

Printre avantajele de bază ale soluţiei se numără consolidarea. Un singur agent de intervenţie pentru sistemele de acces, indiferent că e vorba de laptopuri, desktopuri, tablete, telefoane mobile, servere sau fluxuri de lucru în cloud rezolvă problema de împrăştiere a agenţilor, reduce complexitatea şi permite managerilor să obţină o privire holistică asupra tuturor punctelor de acces. Mai mult, acest agent este consolidat prin Cloud Secure Web Gateway pentru a asigura securitatea reţelei şi a punctelor de acces aflate la distanţă.

Un alt avantaj este cloud-ul hibrid. Multe firme au nevoie de un centru de date, ceea ce duce la un mediu de cloud hibrid. SEC poate fi implementat ca o entitate unică în cloud şi on-premises, ceea ce permite managementul unificat al ambelor medii. Nu în ultimul rând, soluţia asigură protecţia datelor şi protecţia contra ameninţărilor împreună. Capabilităţile de detecţie ameninţări sunt alimentate de echipele Symantec precum şi de Symantec Global Intelligence Network (GIN), care aplică inteligenţa artificială pentru a analiza permanent peste nouă PB de date.

Caracteristicile soluţiei includ integrare SOC, adică integrare între instrumentele de securitate şi şapte centre Symantec de operaţiuni de securitate, în care 500 de experţi evaluează permanent informaţiile legate de ameninţări pentru a decela tipare de atac şi a le bloca. Ele mai includ conformitate şi suport pentru Secure Service Edge (SSE), o parte a arhitecturii complexe de securitate SASE, furnizate prin implementarea conceptelor precum XDR şi zero-trust legate de autentificarea multi-factor şi accesul prin privilegii minime.

Produsele şi soluţiile Symantec sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment