LOADING

Type to search

FEATURED SMARTPHONES STIRI

Samsung intensifică securitatea dispozitivelor mobile

Share

Samsung intensifică securitatea și protecția datelor personale pentru a identifica mai rapid și mai ușor amenințările cibernetice, înainte ca acestea să devină problematice.

Există multe concepții greșite comune despre securitate. Pentru unii, securitatea se limitează la a nu deschide atașamente suspecte sau la a nu permite aplicațiilor să dezvăluie numele, e-mailul, obiceiurile sau să urmărească activitatea utilizatorului.

Cu toate acestea, datele tot nu sunt în siguranță. Hackerii se adaptează la ,,țintele” lor. În prezent, există atacuri “zero-click”, care compromit un dispozitiv fără interacțiunea utilizatorului. Un exemplu este Pegasus, un soft de spionaj prin care utilizatorul poate primi un mesaj sau alt tip de conţinut fără a-și da seama. Telefonul procesează fişierul şi se blochează, timp în care hackerii pot prelua controlul asupra dispozitivului.

Pentru a face față acestor amenințări cibernetice, din ce în ce mai sofisticate, Samsung se bazează pe o abordare holistică, iar securitatea datelor este luată în considerare încă din stadiul de producție. În acest sens compania:

  • A dezvoltat Samsung Knox, platformă de securitate și apărare de top, încorporată în dispozitivele mobile Samsung, aprobată de multe guverne din întreaga lume. Samsung Knox afost dus la nivelul următor cu Knox Vault, care combină procesorul securizat cu un nou cip de memorie securizată, pentru a izola cele mai critice informații (cum ar fi PIN-uri, parole, date biometrice, certificate digitale, chei criptografice) de restul datelor de pe dispozitiv. De exemplu, dacă pe dispozitiv este detectat un risc major de securitate, Samsung Knox va bloca serviciile sensibile, cum ar fi Samsung Pay și Samsung Pass, pentru a păstra datele personale în siguranță.
  • Asigură protecție în timp real. După pornirea dispozitivelor mobile, tehnologiile RKP (Real-Time Kernel Protection) și DEFEX (Defeat Exploit) funcționează continuu pentru a detecta și a preveni modificările suspecte sau neautorizate ale permisiunilor pe care le acordă utilizatorul.
  • Monitorizează constant amenințările prin intermediul unei echipe dedicate care folosește învățarea automată pentru a prezice amenințările viitoare.
  • Lansează actualizări de securitate regulate pentru a remedia orice vulnerabilități, valabile timp de până la cinci ani de la lansarea dispozitivului, pentru ca oamenii să poată folosi telefoanele mai mult timp și să fie la fel de sigure ca cele mai recente modele.

Samsung se bazează, de asemenea, pe un model de colaborare deschisă pentru a consolida constant sistemele și pentru a standardiza securitatea pentru Android. Compania lucrează îndeaproape cu Google și discută perodic despre cele mai noi probleme și modalități de prevenire, pentru a partaja între cele două companii toate datele privind astfel de amenințări.

Mai mult, Samung colaborează cu cadre universitare și hackeri ,,cu pălărie albă” prin intermediul Programului de Recompense pentru Securitate Mobilă, pentru a identifica și a remedia potențialele vulnerabilități de securitate. În cadrul programului au fost acordate recompense în valoare de peste 3.5 milioane de dolari.

Tags:

You Might also Like