LOADING

Type to search

STIRI TECH

OxidOS a finalizat o rundă de investiție de tip seed de 1,2 milioane euro

Share

OxidOS, startup românesc deep-tech pentru industria auto, anunță finalizarea unei prime runde de investiții de tip seed în valoare totală de 1,2 milioane euro. Runda a fost condusă de EGV, la care s-au alăturat business angels renumiți. Echipele DLA Piper și Nistorescu Law Office au asigurat asistența juridică a tranzacției. Early Game Ventures este cel mai activ fond de investiții din România raportat la anul 2021, menținându-și poziția și în al doilea trimestru al anului curent, conform rapoartelor internaționale.

Echipa OxidOS lucrează la un sistem de operare și unelte de dezvoltare software pentru industria auto. Mai exact, cu ajutorul OxidOS integratorii de componente auto și companiile de software OEM pentru această industrie vor putea reduce cu până la 50% timpul de dezvoltare software auto certificat și cu 40% costurile de dezvoltare, contribuind totodată la construirea de mașini mai sigure. OxidOS ia astfel parte la revoluția ce abia începe în industria auto, acolo unde procesul curent de dezvoltare software se bazează pe tehnologii învechite și pe paradigme de dezvoltare vechi de aproape 50 de ani.

Compania a fost fondată de un grup de cinci specialiști români de excepție: Alexandru Radovici (CEO), Bogdan Genis (CTO), Vlad Rădulescu (responsabil cu certificarea software auto), Ioana Culic (R&D) și Daniel Rosner (business development), remarcabili atât prin experiența lor, cât și prin contribuția pe care o aduc în industria software și auto. 

În prezent, piața de software auto este în creștere cu o medie anuală de 24%, pe măsură ce mașinile moderne au tot mai multe microcontrolere (până la 100 în fiecare mașină) care necesită software specializat. Sistemul de operare si uneltele puse la dispozitie de catre echipa OxidOS vor permite dezvoltatorilor sa implementeze, verifice si certifice software pentru microcontrolere din cadrul controlerelor electronice din masini mai rapid si cu un grad de siguranta mai mare.

Tags:

You Might also Like