LOADING

Type to search

FEATURED STIRI TECH

Microsoft lansează noi dispozitive Surface

Share

Microsoft a lansat noi dispozitive Surface și noi aplicații care, alături de Windows 11, reprezintă încă un pas în călătoria spre noua eră digitală. Surface Laptop 5, Surface Pro 9, Surface Studio 2+ și aplicațiile Microsoft Designer și Image Creator îmbină inovația, inteligența artificială și cloud-ul pentru a oferi utilizatorilor Windows 11 adevărate experiențe prin creșterea nivelului de creativitate și productivitate.

Lansat în urmă cu 7 ani, Surface Laptop a devenit instantaneu unul dintre cele mai apreciate produse din această gamă. Subțire, cu un design elegant și o autonomie extinsă a bateriei pentru întreaga zi, noul Surface Laptop 5 este cu 50% mai puternic decât predecesorul său, datorită platformei Intel® Evo™. Noul laptop Microsoft este disponibil în două versiuni: cu diagonală de 13,5″ și 15″ și display PixelSense, iar Dolby Vision IQ oferă cea mai bună imagine datorită culorilor vii și contrastului puternic în orice condiții de iluminare. Sistemul de sunet este perfect reglat, iar camera HD frontală și microfoanele duale surprind într-un mod realist, ajustând chiar și expunerea camerei în condiții dificile de iluminare.

Noua tabletă 2-în-1 Surface Pro 9 ridică din nou ștacheta, după ce produsele din această gamă au devenit o sursă de inspirație și inovație. Surface Pro 9 se prezintă într-un nou set de culori anodizate, iar ecranul poate fi folosit, în același timp, ca suport de lucru, un jurnal, drept bază de editare și ecran de cinema. Surface Pro 9 este dotat cu cameră HD, difuzoare Omnisonic, microfoane direcționale și un cip personalizat G6 care schimbă complet modul în care utilizatorii pot folosi cerneala digitală.

În ceea ce privește performanțele tehnice, Surface Pro 9 permite alegerea între un procesor Intel® Core din a 12-a generație construit pe platforma Intel® Evo4™, cu Thunderbolt™ 4, și un procesor Microsoft SQ®3 ARM susținut de platforma Qualcomm Snapdragon cu conectivitate 5G. Procesorul Intel® Core înseamnă mai multă putere pentru multitasking, productivitate completă pe desktop și sarcini de lucru intense – oferind cu până la 50% mai multă performanță decât Surface Pro 8. De cealaltă parte, procesorul Microsoft SQ®3 oferă conectivitate 5G rapidă și o durată a bateriei de până la 19 ore. În plus, permite accesul la noi caracteristici AI datorită unei unități NPU complet nouă, care ne ajută să ne conectăm mai ușor unii cu ceilalți. Capabilă să efectueze mai mult de 15 trilioane de calcule pe secundă, noua NPU conduce la noi experiențe cu Windows Studio Effects.

Surface Studio 2+ este o versiune îmbunătățită a desktop-ului All-in-1 Surface Studio 2. Pentru a răspunde noilor cerințe de lucru, noul Studio 2+ se bucură de un procesor Intel Core H-35 actualizat, cu o performanță CPU cu până la 50% mai rapidă. Surface Studio 2+ oferă performanță grafică dublă pentru cei care creează modele 3D. De asemenea, au fost îmbunătățite și modernizate display-ul, camerele, sistemul dual de microfoane și porturile – inclusiv USB-C cu Thunderbolt 4. Deocamdată, Surface Studio 2+ este disponibil doar în Polonia, dintre piețele din Europa Centrală și de Est.

Microsoft lansează două noi aplicații – Microsoft Designer și Image Creator

Microsoft Designer este o nouă aplicație de grafică în Microsoft 365, un exemplu al puterii inteligenței artificiale în cloud. Folosind DALL-E 2, Microsoft Designer ajută utilizatorii să creeze elemente grafice bazându-se pe propriile idei și conținut, dar și să proiecteze rapid postări pentru rețelele de socializare, invitații sau multe altele. De asemenea, permite obținerea de imagini și modele grafice unice generate de AI pentru fiecare utilizator în parte. Această tehnologie, inclusiv DALL-E, va fi introdusă, în curând, și în platformele Bing și Edge, cu ajutorul aplicației Image Creator, astfel încât cuvintele să fie folosite și pentru a crea, nu doar pentru a căuta.

Noi accesorii pentru o experiență completă în Windows 11

Prin lansarea unor produse precum Xbox Adaptive Controller și Surface Adaptive Kit sau noile funcții de accesibilitate încorporate în Windows 11, Microsoft își îndeplinește misiunea de a sprijini fiecare persoană din lume să realizeze mai mult, cu ajutorul soluțiilor tehnologice pe care le creează.

Pentru Microsoft, incluziunea este un ingredient cheie al strategiei de produs, iar, în 2022, compania a prezentat noi accesorii menite să sprijine persoanele cu dizabiltăți să utilizeze tehnologia mai ușor decât până acum.

În plus, au fost create două noi accesorii pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor care iau parte la întâlniri de lucru pe model hibrid: Microsoft Presenter+, și Microsoft Audio Dock.

  • Microsoft Presenter+este o telecomandă compatibilă cu Teams ce devine un instrument puternic de prezentare în timpul întâlnirilor de lucru. Microsoft Presenter+ facilitează prezentarea de slide-uri, activarea/dezactivarea sunetului, direcționarea atenției publicului cu indicatorul de ecran și accesul rapid la o întâlnire, fie în Microsoft Teams, fie în alte aplicații asemănătoare.
  • Având patru porturi diferite (HDMI, USB-C x2 și USB-A) și un încărcător PC pass-through, cu Microsoft Audio Dockutilizatorii pot să își reorganizeze elementele de pe desktop; în plus, difuzoarele Omnisonic încorporate oferă o calitate superioară a sunetului, iar microfoanele duale reduc zgomotul pentru a îmbunătăți sunetul în timpul întâlnirilor online.
Tags:

You Might also Like