LOADING

Type to search

STIRI TECH

Kaspersky Thin Client 2.0: protecție Cyber Immune, conectivitate, performanță și design îmbunătățite

Share

Kaspersky a prezentat un sistem de operare actualizat pentru „thin clients”, care oferă conectivitate îmbunătățită, viteză mai mare de livrare a aplicațiilor, cost total de proprietate mai scăzut, interfață grafică ușor de utilizat și implementare rapidă. Kaspersky Thin Client 2.0 este componenta principală a soluției Cyber Immune pentru construirea infrastructurii „thin client” într-o gamă largă de industrii, inclusiv sănătate, finanțe, educație și producție.

Thin client este un endpoint compact care oferă utilizatorilor acces la distanță la un desktop și servește ca substitut pentru un workstation local. Potrivit Verified Market Research, piața thin client a fost evaluată la 1,18 miliarde USD în 2020 și este de așteptat să ajungă la 1,36 miliarde USD până în 2028. Pentru a satisface această cerere, Kaspersky și-a dezvoltat infrastructura funcțională „thin client” construită pe KasperskyOS pentru conexiune sigură la desktop-ul de la distanță.

Kaspersky Thin Client 2.0 (KTC 2.0) este dezvoltat în conformitate cu abordarea Cyber Immune – care confirmă că este securizat din proiectare. Chiar și în medii ostile, KTC 2.0 își poate îndeplini funcțiile critice, deoarece KasperskyOS elimină posibilitatea compromiterii dispozitivului. Cu arhitectura Cyber Immune, nu este nevoie de software de securitate suplimentar sau de instrumente de gestionare a protecției, ceea ce duce la un cost total de utilizare mai mic al produsului.

Preinstalat pe platforma hardware Centerm F620, KTC 2.0 este distribuit ca un dispozitiv endpoint, rezultat al contractului OEM, semnat între Kaspersky și Centerm, principalul producător mondial de soluții „thin client”.

Funcționalitatea KTC 2.0 a fost actualizată semnificativ în domeniile de conectivitate, performanță și utilizare.

Kaspersky Thin Client 2.0 oferă noi metode de conectare la distanță. Aplicația Web Access permite utilizatorilor să se conecteze la medii de la distanță, implementate pe platforma Citrix Workspace și infrastructura VMware Horizon folosind tehnologia HTML5. De asemenea, KTC 2.0 acceptă conectarea la aplicații de business individuale care sunt implementate pe infrastructura Microsoft Remote Desktop Services, Windows Server și servere terminale care rulează pe Windows 10/11.

Optimizările de performanță includ o viteză mai mare de livrare a aplicațiilor către desktop la distanță, un timp de pornire mai scurt și o viteză mai mare de actualizare datorită dimensiunii compacte a imaginii sistemului de operare. Timpul de implementare a KTC 2.0 prin conexiune automată este de aproximativ două minute.

Kaspersky Thin Client 2.0 a fost optimizat în utilizare și a primit noi funcții. Produsul acceptă acum conferințe audio și are o nouă funcție de tipărire a documentelor dintr-un sistem de operare guest.

Dacă conexiunea este întreruptă în mod neașteptat, KTC 2.0 se reconnectează automat la desktopul de la distanță fără a necesita acțiuni suplimentare din partea utilizatorilor. În același timp, sistemul de notificare este actualizat, iar mesajele de eroare oferă informații utile cu sfaturi de remediere. În plus, panoul de conectare în mediul la distanță este reproiectat, cu noi elemente animate adăugate în diverse scenarii, precum și cu posibilitatea de personalizare a interfeței.

Kaspersky Thin Client 2.0 este conceput pentru a proteja eficient organizațiile cu o rețea mare de sucursale și distribuire geografică extinsă. Produsul se potrivește în special structurilor financiare și de sănătate, instituțiilor de învățământ și guvernamentale, companiilor de transport și industriale, infrastructurii smart city, industriei de automatizare industrială.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *