Intracom Telecom va furniza sisteme wireless pentru Open Mining Operations de pe continentul african

35

Intracom Telecom, furnizor global de sisteme și soluții de telecomunicații, a implementat ecosistemului său de acces fix wireless , WiBAS Point-to-MultiPoint (PtMP) și a platformei uniMS, la compania de exploatare a uneia dintre cele mai mari mine din lume, situată în Africa subsahariană.

Utilizarea tehnologiei PtMP de înaltă frecvență pe suprafața vastă a minei este doar una dintre numeroasele utilizări ale acestei tehnologii. Companiile miniere profită de cea mai recentă tehnologie care asigură nu numai o capacitate ridicată, ci și o rază de acțiune mare pentru a acoperi suprafețe mari și a conecta cu ajutorul unor elemente de rețea ușoare punctele îndepărtate la un hub central. Utilizarea frecvențelor înalte nu mai este limitată în perimetrul zonelor urbane. Intracom Telecom a fost pionier în utilizarea tehnologiei sale PtMP pentru minele de excavare deschise de pe continentul african, anticipând nevoia unei tehnologii de transmisie care să poată transporta trafic digital bidirecțional la viteze foarte mari.

În mediul dur al minelor, tehnologia de ultimă generație WiBAS este utilizată pentru a furniza servicii în bandă largă de înaltă calitate, evitând costurile și problemele generate de utilizarea cablurilor. Sistemele WiBAS™ pot fi instalate cu ușurință în orice unitate și pot fi extinse pentru a susține zone de acoperire mai mari, cu mai multe dispozitive și o capacitate mai mare atunci când este necesar.

În plus, prin intermediul platformei de control și gestionare IoT uni|MS, minele își utilizează eficient infrastructura de comunicații. Fluxul sofisticat de alarme, împreună cu indicatorii cheie de performanță, disponibili pe rapoarte și grafice, elevează experiența operatorilor și asigură efectuarea de optimizări în timp util.