LOADING

Type to search

TECH

Funcția de video semnat pentru camerele purtate pe corp garantează autenticitatea probelor video

Share

Axis Communications a anunțat introducerea unei noi funcții de securitate cibernetică destinată camerelor Axis purtate pe corp. Funcția de video semnat va fi disponibilă odată cu lansarea firmware-ului 11.0 și oferă un nivel suplimentar de protecție soluțiilor purtate pe corp, sporind astfel nivelul de încredere în dovezile video. Această funcție adaugă o sumă de control criptografică în fluxul video, permițând asocierea în mod credibil a înregistrării video cu dispozitivul Axis unic pe care a fost create, confirmând că înregistrarea nu a fost modificată neautorizat.

În cadrul investigațiilor penale sau civile, este esențial ca autenticitatea supravegherii video să fie incontestabilă. Deoarece orice dubiu, oricât de mic, poate fi folosit pentru a compromite relevanța dovezilor video. Funcția de video semnat permite acum verificarea autenticității înregistrărilor video de-a lungul întregului lanț de custodie.

În interiorul camerelor Axis, semnarea video utilizează componenta hardware Axis Edge Vault, care este una dintre funcțiile de securitate cheie integrate în produsele Axis. Axis Edge Vault este un modul de calcul criptografic securizat care poate fi utilizat pentru efectuarea de operațiuni criptografice pe certificatele stocate în siguranță. Acesta permite fiecărui dispozitiv să stocheze datele sensibile în siguranță, fără riscul modificării neautorizate, garantând executarea sigură a aplicațiilor.

Avantajele cheie ale funcției de video semnat:

  • Conferă încredere în probele video;
  • Permite autentificarea la punctul de captare;
  • Integrare facilă datorită cadrului cu sursă deschisă.

Soluțiile oferite de Axis le permit purtătorilor să vizualizeze fișierele video pe un dispozitiv mobil sau chiar în sistemul VMS/EMS, după andocarea și sincronizarea camerei. Cu toate acestea, din motive de securitate, purtătorii camerelor nu pot accesa sau partaja înregistrările direct de pe cameră. Funcția de video semnat oferă un nivel suplimentar de protecție soluțiilor purtate pe corp, astfel încât clienții să poată avea încredere că autenticitatea probelor video este protejată – de la punctul de captare până în sala de judecată.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *