LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT STIRI

evoMAG: numărul produselor electronice și electrocasnice care vor beneficia de asigurare se va dubla în 2024

Share

Numărul produselor electronice și electrocasnice pentru care românii aleg protecție suplimentară, prin achiziția de asigurări, se va dubla anul acesta, potrivit evoMAG. Estimarea ia în calcul cererea tot mai mare de servicii de genul asigurărilor sau garanțiilor extinse, în contextul în care achizițiile de electronice și electrocasnice reprezintă investiții tot mai costisitoare pentru români.

Totodată, adopția rapidă a celor mai noi produse în materie de tehnologie, care implică și cele mai mari costuri de achiziție, determină tot mai mulți români să își ia și măsuri de precauție prin protejarea investiției, astfel încât să se asigure că vor folosi acele produse cât mai mult timp, și în condițiile cele mai bune.

„Românii sunt early adopters în materie de tehnologie și preferă să achiziționeze produse mai performante, de o calitate mai bună, pe care să plătească mai mult și, ulterior, să le asigure. Mai mult, în caz de daună, timpul de rezolvare este redus, iar costurile asociate cu repararea sau înlocuirea produselor pot fi mult mai mici pe baza asigurării”, spune Mihai Pătrașcu, CEO evoMAG, menționând că, de regulă, clienții optează pentru o asigurare de 24 de luni pentru produsele achiziționate, pentru daune ce nu sunt acoperite de garanția standard, cum ar fi: spargerea ecranului, contactul cu lichide sau furt.

Echipamente electronice care sunt cel mai frecvent asigurate sunt și cele cu prețurile cele mai mari, dar esențiale pentru viața de zi cu zi sau susceptibile la deteriorări accidentale. Astfel, între produsele pentru care românii achiziționează cel mai frecvent și asigurări se află:

  • Asigurări telefoane și tablete: Aceste dispozitive sunt omniprezente în viața modernă și adesea costisitoare, făcându-le candidați ideali pentru asigurare. Polițele pot acoperi ecranul spart, daunele provocate de lichide, furtul sau alte avarii accidentale;
  • Laptopuri și computere personale: Datorită valorii lor ridicate și importanței lor critice în activitățile zilnice, atât pentru utilizare personală cât și profesională, laptopurile sunt frecvent asigurate. Asigurările pot acoperi defecțiuni mecanice, daune accidentale sau furt;
  • Camere foto și echipamente video: Echipamentele pentru fotografie și videografie, în special cele de înaltă calitate, sunt adesea asigurate datorită costului lor ridicat și riscului de deteriorare în utilizarea normală sau în condiții de călătorie;
  • Electrocasnice mari: Articole precum frigidere, mașini de spălat și aragaze pot fi asigurate pentru a acoperi defecțiunile mecanice sau alte probleme care pot apărea după expirarea garanției standard;
  • Sisteme audio și home entertainment: Echipamentele de înaltă fidelitate, televizoarele inteligente și sistemele de home cinema pot fi asigurate împotriva daunelor accidentale, furtului sau defecțiunilor.

Dintre toate echipamentele electronice și electrocasnice care pot fi asigurate, smartphone-urile au însă un rol aparte în preferințele românilor, fiind gadget-urile pentru care cumpără, cel mai adesea, o poliță de asigurare.

Clienții evoMAG au posibilitatea, încă de anul trecut, să își asigure bunurile achiziționate online împotriva avariilor și furtului, datorită unei soluții dezvoltate de Allianz-Țiriac Asigurări în parteneriat cu Marsh România.

Asigurarea „evoPROTECT” poate fi atașată în momentul plasării unei comenzi sau în maximum zece zile de la achiziție și vizează mai multe categorii de produse, precum: telefoane mobile și smartwatch, tablete, laptopuri, televizoare și sisteme Home Cinema, biciclete și trotinete electrice.

Recent, evoMAG a extins gama de asigurări pentru a include și echipamentele electrocasnice care acoperă, în prezent, pe lângă furt și daunele cauzate de scurtcircuit sau incendiu. Și pentru vehiculele electrice au fost modificate condițiile asigurărilor, fiind acoperite acum și avariile cauzate de căderi accidentale sau accidente.

Costul unei polițe de asigurare pornește de la 51 de lei pe an, iar valoarea și tipul produsului achiziționat sunt principalii factori care influențează prima de asigurare. Asigurarea poate fi încheiată pe o perioadă de 12 sau 24 de luni. Toate polițele includ o franșiză, cuprinsă între 100 și 2.000 de lei, în funcție de valoarea bunului asigurat.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment