LOADING

Type to search

STIRI

Cele mai multe companii cu sedii multiple întâmpină probleme de rețea cel puțin o dată pe lună

Share

59% dintre companiile cu sedii multiple, în zone geografice diferite au experimentat probleme de rețea legate de structura lor multi-site cel puțin o dată pe lună, a constatat Kaspersky. Printre cele mai frecvente provocări menționate se numără întreruperile de rețea, conexiunile pierdute și performanța slabă a serviciilor și aplicațiilor.

Cel mai recent raport Kaspersky, „Managing geographically distributed businesses: challenges and solutions, oferă o perspectivă mai profundă asupra provocărilor de securitate a rețelei cu care se confruntă companiile geo-distribuite în construirea și menținerea infrastructurii lor multi-site. De asemenea, evidențiază problemele legate de protecția informațiilor pentru toate birourile lor.

Conform acestui raport, 46% dintre companiile geo-distribuite au întâmpinat probleme de rețea, între o dată și de trei ori pe lună, în timp ce 13% au declarat că au experimentat provocări de rețea în fiecare săptămână. Restul de 40% dintre companii au spus că se confruntă cu aceste probleme doar de câteva ori pe an sau nu le-au întâmpinat deloc.

În ceea ce privește cele mai frecvente provocări, căderile sau întreruperile de rețea au fost cea mai răspândită problemă în rândul companiilor (55%). Pierderea conectivității și performanța slabă a serviciilor și aplicațiilor au fost experimentate de 45% dintre respondenți. Printre alte probleme de rețea, respondenții au mai menționat capacitatea inadecvată a conexiunii (37%) și oprirea completă sau parțială a rețelei (32%).

Pentru a minimiza posibilitatea apariției problemelor de rețea, experții Kaspersky recomandă utilizarea soluțiilor dedicate, cum ar fi Kaspersky SD-WAN, care gestionează întreaga rețea corporativă dintr-o singură consolă. Acest produs converge canalele de comunicație separate și funcțiile rețelei în cadrul companiilor, facilitând construirea rețelelor fiabile și permițând conectarea noilor filiale cu o experiență de tip zero-touch.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment