LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT & MEDIA STIRI

Binance Labs: 25 de investiții în peisajul Web3, în 2023

Share

Binance Labs, filiala Binance de capital de risc și incubație, al cărei scop este să identifice și să susțină fondatorii cu idei inovatoare care dezvoltă proiecte ce modelează viitorul industriei Web3, a derulat 25 de investiții, în anul 2023.

Finanțarea Crypto VC s-a confruntat cu dificultăți în 2023, cu T3 raportând o scădere de 36% a capitalizării și a numărului de tranzacții în comparație cu anul precedent. Potrivit Messari, Binance Labs a fost cel mai activ VC în T2 și T3 din 2023, în special în sectorul DeFi și Web3 Gaming.

Principalele puncte ale investiției Binance Labs în 2023: 

Infrastructură

  • Investiție de 10 milioane USD în Neutron, platformă de contracte inteligente cross-chain pe Cosmos, care a fost primul lanț care a lansat Replicated Security.
  • Investiție în AltLayer prin Programul MVB 6. AltLayer este un sistem de straturi de execuție dedicate aplicațiilor extrem de scalabile, care derivă din securitatea unui L1/L2 subiacent.

DeFi

  • Investiție în Radiant Capital, un protocol de creditare și împrumut care creează o punte între lichiditățile fragmentate din DeFi.
  • Investiție de 5 milioane USD în tokenul Curve DAO (CRV), care susține Curve și implementarea acestuia pe BNB Chain.
  • Investiție de 10 milioane USD în Protocolul Helio, un protocol descentralizat de creditare și împrumut al monedelor stabile pe BNB Chain care oferă StaaS și LS pe mai multe lanțuri

Jocuri Web3

  • Investiție de 15 milioane de dolari în Xterio, o platformă de jocuri Web3 și un editor realizat de experți în jocuri, care creează o punte între jocurile gratuite și cele on-chain.
  • Finanțare seed pentru GOMBLE, un dezvoltator sud-coreean de jocuri de relaxare bazate pe blockchain și afiliat al editorului de jocuri, 111Percent.
  • Investiții în Sleepless AI prin programul MVB 6. Sleepless AI este un joc cu personaje virtuale AI bazat pe blockchain, care utilizează AIGC și LLM-uri pentru a crea un joc bogat bazat pe poveste și interacțiuni care evoluează organic odată cu personajele.

Instrumente

  • Investiție în stadiu incipient în Delphinus Lab, un furnizor de infrastructură care a implementat prima mașină virtuală zkWASM cu sursă deschisă cunoscută.
  • Investiție în Arkham Token (ARKM), tokenul nativ al Arkham, care alimentează economia sa de informații, Intel-to-Earn.

 

Teza de investiții Binance Labs continuă să sprijine proiecte care pun bazele unui ecosistem durabil și favorizează scalabilitatea, explorând simultan straturi de aplicații care facilitează adoptarea în masă a aplicațiilor blockchain. Investițiile din 2023 s-au concentrat asupra infrastructurii și instrumentelor susținute de tehnicile Zero-Knowledge Proof, Web3 Gaming care catalizează adoptarea pe scară largă și inovațiile în DeFi care fac progrese majore pentru Web3.

Investițiile Binance Labs sunt agnostice față de lanț și agnostice față de stadiu, cu un accent principal pe susținerea succesului proiectelor în stadiu incipient, prin programele sale de incubație.

Din 2018, portofoliul Binance Labs include 250 de proiecte din 25 de țări, cu o rată de rentabilitate a investițiilor de 14X. Investițiile Binance Labs în Web3 au dus la susținerea unor companii notabile precum: Optimism, LayerZero, Celestia, Aptos, Mysten Labs, Trust Wallet. Peste 50 de companii din portofoliu au fost incubații ale Binance Labs, inclusiv Dune Analytics, Injective Labs, Polygon și SafePal.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *