LOADING

Type to search

FEATURED STIRI TECH

Atacurile informatice vor atinge un vârf în 2024

Share

Conform RSA, unul din cei mai importanţi jucători globali de pe piaţa securitărţii, atacurile informatice vor atinge un vârf istoric în 2024. În 2023, apărările informatice au suferit mai multe înfrângeri semnificative şi costisitoare.

Anul curent, marcat de alegeri în multe ţări, creşterea numărului de utilizatori şi dispozitive IT şi intensfificarea folosirii inteligenţei artificiale la crearea şi rafinarea de atacuri informatice, nu are, pe cale logică, cum să fie mai lejer.

RSA pregăteşte terenul pentru evenimentele acestui an iniţiind o serie largă de discuţii cu clienţii, partenerii, analiştii şi echipele interne. Unele din tendinţele pentru acest an s-au făcut cunoscute de anul trecut, când mulţi infractori au început să caute modalităţi de a trece de soluţiile MFA de securitate sau, mai recent, ţintind help desk-urile IT.

RSA se aşteaptă ca în acest an organizaţiile să înregistreze în fine progrese semnificative în implementarea de soluţii de autentificare passwordless. De asemenea, una din aşteptări este ca ţintele acestui an să se deplaseze înspre marile case de avocatură. În esenţă, în acest an identitatea va fi, în special, sub atac.

Noi sunt frecvenţa şi impactul unor astfel de atacuri. De aceea, RSA spune că organizaţiile ar face bine să nu aştepte ca viitorul să le aducă evenimente nefericite pe cap. Prevăzând viitorul, organizaţiile îşi pot testa răspunsurile la incidente, îşi pot evalua capabilităţile şi pot anticipa gândirea inamicilor care sunt în permanentă căutare de breşe de exploatat.

Soluțiile de securitate IT, risc si conformitate  RSA, sunt distribuite în România de compania SolvIT Networks, ajutând la reușita celor mai importante organizații din lume prin rezolvarea celor mai complexe și mai sensibile provocări privind securitatea.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *