LOADING

Type to search

ENTERTAINMENT FEATURED STIRI

Anime, Minecraft și memes animate – cele mai populare interese și hobby-uri ale copiilor în această primăvară

Share

Anime, Minecraft și memes animate sunt cele mai populare interese și hobby-uri ale copiilor în această primăvară, conform Kaspersky.

Kaspersky a analizat datele anonimizate, cum ar fi interogările de căutare, cele mai populare aplicații Android și categorii de site-uri web, furnizate voluntar de utilizatorii Kaspersky Safe Kids.

  1. Aplicații

Potrivit statisticilor, primele cinci cele mai populare aplicații în rândul copiilor includ în mod tradițional YouTube, lider în ceea ce privește timpul petrecut online, fiind folosit de copii de câțiva ani, ajungând la un procent de 31,6%. Apoi urmează TikTok și algoritmul său de recomandare cu un procent de 19%. În acest top sunt incluse și WhatsApp (18%), popularul joc Roblox (7,5%), iar pe a cincea poziție este browser-ul Chrome (7,3%). Cel mai apropiat concurent al lui Roblox, Brawl Stars, a pierdut puțin din popularitate și a obținut doar 4,8%. Interesant este că YouTube Kids, o aplicație specială pentru copii, nu este foarte populară, cu o cotă de doar 2,1%. 

  1. Interese

Dacă analizăm statisticile solicitărilor copiilor în Kaspersky Safe Kids, rezultatele sunt următoarele:

  • Anime

Dintre desenele japoneze, copiii sunt cei mai interesați de Naruto și My Hero Academia. Prima serie prezintă viața unui ninja adolescent zgomotos și neliniştit, Naruto Uzumaki, care visează să obţină recunoaşterea universală şi să devină „Hokage” – şeful satului său și cel mai puternic ninja. Desenul animat s-a dovedit a fi extrem de popular în rândul adolescenților și, în cele din urmă, au fost filmate 220 de episoade. Continuarea sa, „Naruto: Shippuuden”, spune povestea protagoniștilor adulți. Seria s-a încheiat după episodul 500.

Al doilea serial animat, My Hero Academia, îl urmărește pe Izuku Midoriya, un băiat născut fără superputeri, într-o lume în care superputerile au devenit banale, dar care încă visează să devină erou.

  • Bloggeri

Sunt lideri de opinie, urmăriți și imitați, ajutând mulți copii să învețe lucruri despre lume și să-și găsească prieteni printre cei cu preocupări comune. Mai jos, sunt evidențiați câțiva dintre cei mai populari, pe baza interogărilor de căutare ale copiilor. Este important de menționat că aproape toți bloggerii au și conturi pe mai multe rețele sociale populare, astfel încât aceștia pot fi urmăriți și pe alte platforme (Instagram, TikTok, Twitter, Snapchat etc.)

  • Sssniperwolf – un blogger popular, care filmează conținut distractiv pe o varietate de subiecte. Acesta pune accentul pe scenete sau provocări pline de umor.
  • Nikocado Avocado – se autointitulează „King of the Mukbangs”. Mukbang este un stil de video în care blogger-ul mănâncă multă mâncare în fața camerei și discută cu spectatorii. Poate părea ciudat la început, dar în astfel de sesiuni sunt discutate adesea știri populare sau subiecte high-profile.
  • Piper Rockelle – locuiește la Hollywood și filmează diverse conținuturi de divertisment, provocări și vorbește despre viața ei.
  • Michou – este un blogger francez popular care filmează o varietate de conținut de divertisment. Clipurile sale pot fi reacții la alte videoclipuri, farse, reviewuri.
  • Brent Rivera – filmează conținut divers, cum ar fi farse, experimente sau provocări, povești despre viața lui și are diferite colaborări cu alți bloggeri.
  • DIY – Do it yourself

O categorie populară de videoclipuri în care autorul arată cum se creează un produs, urmăritorul fiind ghidat pas cu pas. Poate fi orice, de la o căsuță pentru păsări la asamblarea unui computer sau a unui set de mobilier de grădină. Aceste videoclipuri sunt foarte populare, deoarece pot fi folosite pentru a începe un hobby interesant sau pentru a găsi oameni cu preocupări similare. Printre cele mai frecvente solicitări din rândul copiilor se numără:

  • 5-Minute Craft – un canal cu un număr mare de abonați (76,3 milioane). O compilație de videoclipuri care explică modul în care utilizatorii pot crea aproape orice cu propriile mâini – de la repararea unui robinet în bucătărie până la coaserea hainelor pentru păpuși sau modalități de distracție cu știința.
  • Educațional

Rețelele și platformele sociale moderne distribuie o mare varietate de conținut educațional. Prin urmare, merită să cunoașteți subiectele de care sunt interesați copiii, pentru a putea relaționa mai bine cu ei.

Printre cele mai populare interogări din categoria Educație:

  • Geometry Dash – un joc popular 2D pe computer. Jocul constă în trecerea unui nivel cu multe obstacole pe ritmul muzicii. Pe lângă nivelurile preexistente, jucătorii își pot crea propriile niveluri și le pot încărca pentru ca alți jucători să le parcurgă.
  • Kurzgesagt – In a Nutshell – un canal YouTube care explică știința și lumea în care trăim și care are o grafică distractivă și interesantă.
  • Solicitări legate de jocuri
  • MrBeast – blogger populari de jocuri cu aproape 93,6 milioane de abonați pe YouTube. A fost recunoscut ca pionier al unui gen de videoclipuri YouTube care se concentrează pe cascadorii scumpe. Acum, conținutul său este în mare parte de divertisment.
  • Minecraft – unul dintre cele mai populare jocuri în rândul copiilor. Esența jocului este foarte simplă – jucătorii se află într-o lume tridimensională și pot construi liber, creând structuri complexe din cuburi. Jocul a atras o comunitate imensă de fani și multe bloguri populare pe diverse platforme, cum ar fi YouTube sau Twitch. De exemplu, DanTDM, Jelly, theAtlanticCraft. Pentru Twitch, cele mai populare sunt TommyInnit, LyonWGFClub, RanbooLive.
  • Roblox este o platformă online multiplayer, care permite utilizatorilor să joace jocuri pe care le-au creat, precum și jocuri de la alți utilizatori. Platforma oferă jocuri și lumi virtuale, de la curse tradiționale și RPG-uri până la simulări și curse cu obstacole. Acest joc este, de asemenea, subiectul principal pentru un număr mare de bloguri și bloggeri.
  • Brawls Stars – un joc multiplayer, al cărui scop este să avansezi pe drumul trofeelor​, să participi la lupte cu alți jucători, dar și să descoperi și să echipezi noi personaje cu abilități și caracteristici unice, pe care le pot folosi în alte jocuri.
  • Memes
  • „Memes animate” sunt cea mai populară solicitare de meme printre copii. Sunt de obicei scurte animații cu un personaj care dansează sau uneori cântă, suprapus pe anumite cântece, cu intenția ca mișcările să fie răspândite sau repetate de alți animatori prin intermediul propriilor personaje.
  • Un alt exemplu de meme foarte căutat este pisica Beluga. Mulți oameni sigur au văzut acest meme cel puțin o dată.

 

Tags: