LOADING

Type to search

FEATURED STIRI

Accelerare și finanțare de 20.000 de euro pentru inovații tehnologice care îmbunătățesc viețile copiilor

Share

Cea de-a patra ediție a programului Innovators for Children deschide înscrierile pentru proiecte și soluții tehnologice inovatoare, care aduc un impact pozitiv calității vieții copiilor și adolescenților din România.

Programului de accelerare, inițiat în 2019 de către Impact Hub Bucharest și Impact Hub Basel, se alătură în 2022 și UiPath Foundation, în calitate de Partener Strategic, și BRD și Mastercard, în calitate de sponsori ai programului.

Innovators for Children 2022 caută startupuri și antreprenori sociali care dezvoltă cu ajutorul tehnologiei soluții pentru sănătatea fizică și emoțională a copiilor, educație, nutriție și alimentație, siguranță, drepturile copiilor în era digitală și alte domenii care ar putea contribui la o viață mai bună pentru copiii și adolescenții cu vârsta între 0-18 ani.

Suntem foarte entuziasmați să cunoaștem o nouă serie de soluții cu sens și impact pentru copiii și adolescenții din România, mai ales că experiența primelor trei ediții a arătat cât de frumos se pot dezvolta astfel de proiecte atât în timpul, cât și după încheierea programului. Suntem de asemenea recunoscători partenerilor și sponsorilor cu care pornim la drum anul acesta și care ni s-au alăturat în misiunea de a susține împreună acele inițiative care contribuie la un viitor mai bun pentru generațiile următoare”, spune Irina Simulescu, Incubation Manager Impact Hub Bucharest.

Ne-am alăturat cu foarte multă încredere acceleratorului Innovators for Children al Impact Hub Bucharest. Împărtășim o viziune comună privind nevoia reală de a găsi și de a susține acele startupuri și ONG-uri care dezvoltă soluții tehnologice inovatoare și scalabile, care pot genera un impact semnificativ în educația, sănătatea și siguranța tuturor copiilor și adolescenților din România, incluzându-i pe cei mai vulnerabili în acest proces“, declară Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv, UiPath Foundation.

Programul este structurat în două etape principale. Astfel, în primele 2 luni, între 10 și 15 startupuri selectate vor trece printr-un proces de accelerare, în care se vor concentra pe construirea și validarea unui model de afacere și vor beneficia de sesiuni de training, mentorat, consultanță și întâlniri de feedback, urmând ca apoi să participe la o conferință online de networking cu specialiști, antreprenori și ONG-uri relevante din domeniul wellbeing-ului copiilor din România și Elveția.

După această etapă, participanții își vor prezenta soluțiile în cadrul Pitch Day, eveniment public în urma căruia vor fi selectați finaliștii. Apoi, aceștia vor intra într-o etapă de trei luni de dezvoltare a soluțiilor și vor avea acces la finanțare nerambursabilă în valoare totală de 20.000 euro și la o campanie de imagine cu apariții relevante în media.

Până pe 12 iunie se pot înscrie în program ONG-uri, antreprenori sociali și startupuri tech din toată țara care au o idee, sunt în stadiul de prototip sau au, de maximum 1 an, o soluție disponibilă comercial pe piață la data finalizării perioadei de înscriere. Sunt căutate în special soluții tehnologice scalabile.

Înscrierea proiectelor se face prin completarea formularului de pe site-ul www.innovatorsforchildren.org, iar participarea este gratuită, în baza confirmării din partea organizatorilor.

Echipa de mentori de anul acesta este formată din: Adina Crețu, Director programe Impact Hub Bucharest, Diana Certan, Director Executiv Organizația Umanitară CONCORDIA, Raluca Negulescu-Balaci, Director Executiv  UiPath Foundation, Horia Velicu, Head of Innovation Lab BRD și Mădălina Putineanu, Managing Director Parenting Ads.

De la începutul programului, în cele trei ediții de până acum, 12 proiecte câștigătoare au fost susținute și au primit o finanțare totală în valoare totală de 231.000 euro, iar toți participanții din cadrul acceleratorului au beneficiat de peste 150 de ore de mentorat și training. Suma totală a investițiilor și finanțărilor primite de aceștia după încheierea programului depășește 3,8 milioane de euro.

Tags: