LOADING

Type to search

SMARTPHONES STIRI

vivo a lansat în Europa cel mai nou flagship, vivo X80 Pro

Share

vivo a lansat în Europa modelul de referință X80 Pro 5G, oferindu-le utilizatorilor o experienţă premium cu funcţii de fotografiere noi şi aspect cinematografic dezvoltate împreună cu ZEISS. Bazat pe tehnologiile de fotografiere profesională folosite la seria vivo X, modelul X80 Pro, cu mod cinematografic, performanţă de top şi inovații tehnologice, demonstrează dorința de a oferi utilizatorilor cea mai bună experienţă la fotografiere şi filmare.

vivo X80 Pro oferă multiple actualizări care asigură o experienţă unică de fotografiere şi pentru prima dată, folosește moduri video cu aspect cinematografic create împreună cu ZEISS. Noua funcţie ZEISS Cinematic Video Bokeh crează un bokeh oval la folosirea raportului standard pentru filme 2,39:1, redând efectul de obiectiv cu aspect cinematografic pentru ecran lat, pentru filmări clare şi expresive. De asemenea, utilizatorii au opţiunea de bokeh video obţinut cu un obiectiv obişnuit şi pot crea videoclipuri portret cu bokeh printr-o simplă atingere. Efectul bokeh diferă în funcţie de distanţa focală, diafragmă şi distanţa de înregistrare, iar pentru un cadru obişnuit 16:9, se obţine un efect bokeh rotund.

În plus, funcția ZEISS Superb Portrait oferă acum efecte noi, precum ZEISS Cinematic Style Bokeh, permiţându-le utilizatorilor să obţină aspectul clasic de la Hollywood prin adăugarea unui efect bokeh de film pentru un raport standard de 2,39:1 combinat cu un bokeh oval alungit, similar cu ZEISS Cinematic Video Bokeh. De asemenea, efectele pot fi îmbunătăţite cu ajutorul algoritmului vivo pentru simularea unui obiectiv cinematografic şi al tehnologiei cu camere duale pentru profunzime de câmp, care combină procesarea şi zonele neclare. Prin recunoaşterea zonelor mai luminoase, este identificat cel mai luminos punct dintr-o imagine şi pot fi create urme artistice de lumină albastră, similare cu liniile albastre create de obiectivele de cinema.

vivo oferă în continuare efectele deosebite pentru scenele de noapte împreună cu funcţia ZEISS Superb Night Camera. Cu funcţii îmbunătăţite, precum Pure Night View, X80 Pro poate suprinde scene nocturne cu luminile oraşului, păstrând aspectul şi atmosfera originale dintr-un cadru. În plus, X80 Pro foloseşte XDR Photo care poate îmbunătăţi claritatea imaginilor iluminate din spate şi poate îmbunătăţi tonurile pentru a reda nuanţe mai apropiate de percepţia ochiului uman. Funcţia XDR Photo poate optimiza capacitatea de afişare a modelului X80 Pro prin evidenţierea tonurilor contrastante în fotografii pentru a scoate în evidenţă calitatea deosebită a efectului HDR. Deoarece camerele din spate ale X80 Pro sunt certificate cu ZEISS T* Coating, modelul oferă performanţă deosebită pentru scenele nocturne. ZEISS T* Coating îmbunătăţeşte transmisia luminii şi ajută la reducerea aberaţiilor precum reflexii şi artefacte.

Pentru a optimiza experiența la fotografierea cu un dispozitiv mobil, vivo X80 Pro oferă şi funcţia ZEISS Natural Color care, împreună cu primul AI Perception Engine folosit în această serie, îmbunătăţeşte claritatea culorilor şi permite ajustarea acestora şi a luminozităţii în timpul înregistrării. ZEISS Natural Color poate reproduce culorile naturale şi poate optimiza automat expunerea precisă şi nivelul de alb optim, astfel încât imaginea să redea cât mai fidel ceea ce vede ochiul uman. Funcţia actualizată oferă posibilitatea de a regla luminozitatea tonurilor pentru a reda experienţele într-un mod mai realist, mai rafinat şi mai natural.

X80 Pro folosește o cameră frontală de 32 MP şi un sistem de patru camere format dintr-o cameră principală de 50 MP ultra-sensibilă cu senzor GNV şi stabilizator optic de imagine (OIS), o cameră grandangulară de 48 MP, o cameră pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal şi o cameră periscopică de 8 MP. Camera pentru portrete de 12 MP cu sistem gimbal reprezintă principala actualizare, oferind mai multă performanţă şi stabilitate la filmare, iar camera principală a modelului X80 Pro conţine un senzor GNV ultra-sensibil personalizat pentru corectarea reflexiilor şi reducerea luminii dispersate, fiind folosit împreună cu lentile din sticlă cu transmisie ridicată a luminii pentru a reduce apariţia artefactelor.

X80 Pro folosește procesorul Snapdragon 8 Gen 1, care oferă o performanţă CPU îmbunătăţită în comparaţie cu modelul vivo anterior. De asemenea, acest smartphone foloseşte LPDDR5 şi UFS3.1 îmbunătăţite pentru viteză crescută la utilizare şi accesare rapidă a memoriei de stocare.

X80 Pro are o baterie de 4700 mAh care poate fi încărcată atât cu încărcătorul FlashCharge de 80W, cât şi cu încărcătorul FlashCharge wireless de 50W. Cu o baterie atât de mare, X80 Pro poate fi încărcat complet în doar 36 de minute.

În plus, X80 Pro foloseşte noul senzor 3D ultrasonic mare pentru amprentă care asigură un proces incredibil de rapid de citire a amprentei, astfel încât înregistrarea amprentei poate fi realizată printr-o singură atingere. De regulă, scanarea optică a amprentei într-un singur punct pe afişaj necesită între 15 şi 20 de atingeri. După ce amprenta a fost înregistrată, utilizatorul va avea parte de cea mai rapidă experienţă de deblocare a unui smartphone, în doar 0,2 secunde. Zona de recunoaştere este de 11,1 ori mai mare decât cea a unui senzor optic obişnuit folosit la citirea amprentei şi încorporat în afişaj, pentru o experienţă îmbunătăţită la deblocare.

Smartphone-ul foloseşte un Motor linear mare X-Axis, compatibil cu algoritmul pentru vibraţii dezvoltat de vivo, care activează vibrarea discretă dar puternică a telefonului în timpul jocurilor. Viteza de răspuns a modelului X80 Pro la pornire-oprire a crescut cu 20%, oferind o vibraţie mai pronunţată pentru o experienţă de gaming mai plăcută.

Difuzorul Dual Stereo împreună cu basul puternic oferă un sunet perfect echilibrat, X80 Pro fiind primul smartphone vivo din seria X de pe piaţa europeană care foloseşte boxe duale.

X80 Pro vine cu un încărcător vivo standard (adaptor FlashCharge 20V / 4A) care permite o putere de încărcare de până la 80W. Încărcătorul vivo FlashCharge wireless permite o putere de încărcare de până la 50W.

În România, smartphone-ul va fi disponibil la finalul lunii iunie la prețul recomandat de 5499 RON.

Tags:

You Might also Like