LOADING

Type to search

COMPUTING STIRI

Transitnet – un serviciu inovativ destinat simplificării tranzitului vamal

Share

În comerțul internațional, un exportator vinde bunuri fără a plăti taxe și TVA în țara sa, în timp ce un importator va dori să achite TVA și taxe doar după ce bunurile i-au intrat în depozit. Între aceste două locații mărfurile nu se află în circulație liberă și pot fi transportate doar sub supraveghere vamală, ca un fel de magazin duty-free pe roți. Acest lucru se face în cadrul unei proceduri denumite tranzit vamal, care asigură datoria vamală în cazul în care mărfurile dispar pe traseu sau nu ajung niciodată la destinație.

Pentru a veni în sprijinul celor interesați, SGS a dezvoltat un serviciu electronic multinațional unic și complet pentru tranzit, numit TransitNet. Soluția permite să gestionați cu ușurință cerințele de tranzit vamal fără a fi nevoie să cumpărați software, să depuneți o cerere de garanție vamală sau să dispuneți de un expert vamal intern. TransitNet este un serviciu multimodal care acoperă declarațiile de tranzit pentru transportul rutier, feroviar, Ro-Ro și barje.

TransitNet este un serviciu universal, multimodal de garantare a tranzitului vamal electronic, în cadrul căruia SGS acționează în calitate de titular de procedură (HoP) în fața vămii în numele clienților săi (transportatori, brokeri, expeditori de mărfuri etc.), permițându-le acestora să creeze declarații de tranzit și să le prezinte, împreună cu o garanție financiară în favoarea vămii, în oricare dintre sistemele vamale în care SGS este HoP. TransitNet este o platformă securizată, multilingvă, bazată pe web, care captează, controlează și monitorizează declarațiile de tranzit, permițându-vă să le urmăriți online până la încheierea acestora.

TransitNet este în prezent conectat la 25 de sisteme vamale diferite. Printre acestea se numără 23 de țări NCTS, Moldova și Belarus din Uniunea Economică Euroasiatică, oferind clienților acces la 40 de țări de destinație, inclusiv Belarus, Rusia, Kazahstan și Kârgâzstan. TransitNet se extinde și se dezvoltă în mod constant pentru a răspunde nevoilor clienților.  Datorită acoperirii extinse a SGS TransitNet și a fondului substanțial de garanții al SGS, suntem în măsură să oferim clienților o gamă inegalabilă de posibilități. SGS procesează anual peste 1 milion de declarații de tranzit vamal pentru peste 14.000 de clienți. Volumul total al garanțiilor depuse anual depășește 850 milioane euro.

Beneficiile TransitNet

  • Este o aplicație web multilingvă, simplă și prietenoasă care gestionează flote, comercianți, mărfuri etc., asigurând confidențialitatea absolută a informațiilor furnizate.
  • Platforma este complet scalabilă și sigură, permițând un număr nelimitat de utilizatori și depunerea simultană a declarațiilor de tranzit la mai multe birouri vamale.
  • Serviciile sunt disponibile non stop, 7 zile din 7, timp de 365 de zile pe an.
  • Oferă managerilor de logistică posibilitatea de a urmări oricare dintre declarațiile de tranzit vamal pe care le-au depus de la începutul cursei până la sfârșit.
  • Vama colaborează cu un furnizor de servicii experimentat și de încredere, prezent la nivel internațional, cu un istoric semnificativ în domeniu.
  • Este asigurată predictibilitatea operațiunilor și serviciilor, protejând interesele părților implicate prin intermediul garanțiilor bancare (garanția de referință depusă la vamă).
  • Sunt acoperite inclusiv mărfurile “sensibile” (de exemplu, alcool sau țigări), în cazul clienților aprobați în prealabil.
  • TransitNet T1 include detaliile ENS, fără costuri suplimentare sau inconveniente pentru producerea datelor ENS (inclusiv pentru mărfuri destinate porturilor de intrare în UE). Clienții pot depune prin intermediul TransitNet notificări TIR, notificări CHED-PP etc.

Datorită cooperării SGS cu diverse administrații vamale, TransitNet oferă soluții imediate fiecărei probleme care poate apărea în timpul transportului

Tags: