LOADING

Type to search

STIRI TECH

Qoobiss Identify primește un update major și devine prima soluție e-KYC din România ce permite validarea identității la distanță prin mijloace video pentru noile cărți de identitate cu CIP

Share

QOOBISS, companie fintech, orientată către automatizarea proceselor și specializată în dezvoltarea de soluții de verificare la distanță a identității, folosind mijloace video, actualizează soluția Qoobiss Identify (de tip e-KYC – e-Know Your Customer) și devine primul furnizor din România ce permite validarea identității la distanță prin mijloace video pentru noile cărți de identitate cu CIP.

Actualizarea are loc în contextul în care, de la începutul anului, cetățenii români, indiferent de localitatea de domiciliu, pot opta pentru alegerea cărților de identitate electronice, fie la prima emitere, fie la schimbarea CI-urilor anterioare. Noile cărți de identitate au dimensiunea unui card bancar și conțin un cip unde vor fi stocate datele personale ale posesorului. Printre acestea, numele, fotografia, data nașterii, codul numeric personal, dar și două amprente digitale.

„Politica noastră este de a actualiza constant soluțiile software pe care le oferim, asigurând alinierea la toate modificările legislative, la noile tendințe și tehnologii din piață. Un pilon central al valorilor Qoobiss este că inovația și excelența este oferită clienților noștri fără a le impacta bugetul. Beneficiind de integrarea gratuită a tuturor actualizărilor tehnologice ale serviciile noastre, indiferent de complexitate sau amploare, clienții noștri se pot bucura de o experiență de calitate superioară, fără costuri suplimentare”, spune Ileana Comănescu, Product Manager KYC Global la Qoobiss.

Actualizarea soluției Qoobiss Identify, ce permite validarea noilor cărți de identitate demonstrează îmbunătățirea continuă a standardelor de conformitate, având și o viziune anticipativă, compania pregătindu-și astfel beneficiarii pentru viitorul digital, securizat.

La nivel general, pentru companiile care folosesc soluții e-KYC, identificare ce permite validarea noilor cărți de identitate, aduce o serie de avantaje:

  • Prevenirea fraudei și a infracțiunilor: tehnologiile avansate utilizate în cipurile integrate pot face mai dificilă falsificarea sau alterarea cardurilor de identitate. Astfel, se poate reduce riscul de utilizare frauduloasă sau de infracțiuni legate de identitate;
  • Siguranță și securitate sporite: cipurile integrate în cardurile de identitate folosesc tehnologii avansate de criptare pentru a proteja informațiile personale ale utilizatorilor.
  • Creșterea conversiilor și, implicit, a numărului de clienți.

În prezent, în România, aproximativ 35% dintre companii folosesc astfel de soluții.

Anul acesta, piața de soluții de verificare a identității la distanță va accelera datorită amplificării fenomenului de digitalizare în business și adoptării serviciilor online de către utilizatorii finali.

Nevoia de reducere a costurilor operaționale ale companiilor, prin automatizarea proceselor de identificare și necesitatea de a controla mai bine cheltuielile vor contribui la creșterea pieței.

În acest context, Qoobiss estimează dublarea veniturilor în 2024.

Pentru anul în curs, compania a bugetat investiții de 500.000 de euro, în dezvoltarea soluțiilor existente, în lansarea de noi servicii și în extinderea internațională.

La finalul anului trecut, Qoobiss oferea servicii pentru 30 de clienți în România. Pentru 2024, vizează dublarea numărului de clienți, precum și extinderea portofoliilor de servicii ale clienților existenți, în direcția utilizării mai multor soluții dezvoltate de Qoobiss.

Cum funcționează Qoobiss Identify

Soluția Qoobiss Identify a fost dezvoltată pentru a asigura integrarea cu documentele de identitate în orice format.

Soluția software Qoobiss Identify este 100% automatizată și permite identificarea clienților la distanță prin utilizarea celor mai noi tehnologii biometrice și AI, respectând obligațiile legale privind procesul de identificare al clienților la distanță.

Soluția software oferă rezultate rapide și precise referitoare la identificarea clienților, având ca scop validarea identității, în baza actului de identitate. Prin intermediul acestei soluții, identitatea clienților este verificată în conformitate cu legile privind confidențialitatea, legislația anti-fraudă și cerințele legislative privind KYC, garantând astfel conformitatea și siguranța procesului de verificare a identității și reducând riscul de amenzi și daune reputaționale.

Soluția Qoobiss Identify se integrează rapid cu sistemele interne existente, fără a necesita adaptări ale fluxurilor de operațiuni în companiile în care este implementată.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *