LOADING

Type to search

COMPUTING ENTERTAINMENT FEATURED SMARTPHONES STIRI

Piața globală a telefoanelor mobile în 2023 – cele mai vândute mărci și modele

Share

Echipa de la JohnsPhones a analizat piața dispozitivelor mobile în timp real pentru a identifica cele mai vândute mărci de smartphone-uri din 65 de piețe diferite. Raportul identifică cele mai populare mărci de smartphone-uri din întreaga lume în 2023.

Anul trecut, au fost lansate multe noi modele de telefoane, inclusiv de la Apple și Samsung.În ciuda rapoartelor contradictorii despre starea pieței globale de smartphone-uri (unele concentrându-se pe tendința continuă de scădere a livrărilor, iar alții observând o redresare lentă, dar constantă a vânzărilor), majoritatea analiștilor sunt de acord cu un singur lucru – smartphone-urile chinezești continuă să crească în popularitate, în special înAfrica, anumite țări asiatice și, cel mai recent, Rusia.

Cu toate acestea, conform raportului JohnsPhones, mărci precum Huawei, Xiaomi sau Oppo încă nu pot concura cu marii producători de smartphone-uri precum Apple și Samsung.

În 2023, modelele Apple au fost cele mai preferate smartphone-uri din lume. Aproximativ 29% din toate smartphone-urile folosite pentru a accesa paginile web fuseseră produse de compania din Cupertino, în timp ce 25,2% erau modele Samsung.

Câteva constatări cheie:

  • Între ianuarie și decembrie 2023, cea mai folosită marcă de smartphone-uri din lume a fost Apple, cu o cotă de piață estimată la aproximativ 29%
  • Samsung a fost al doilea cel mai popular brand de smartphone-uri în ultimul an, cu o cotă de piață de 25,2%, urmat de Xiaomi (11,5%), Oppo (6,1%), Vivo (5,2%), Huawei (4%), Realme (

3,7%) și Motorola (2,2%).

  • Alte mărci de smartphone-uri utilizate de cel puțin 0,5% dintre utilizatori la nivel global au fost OnePlus (1,2%), Tecno (1,2%), Infinix (1,1%), Google (0,9%) și LG (0,5%).

Nokia, pe de altă parte, avea o cotă de piață de 0,4%.

  • Apple a rămas cel mai mare brand de smartphone-uri pe piețele majore, inclusiv Statele Unite ale Americii, Japonia, Australia, Canada, Regatul Unit, precum și cea mai mare parte a Europei de Vest
  • Samsung a fost cel mai mare brand de smartphone-uri în Coreea de Sud, țara sa de origine, dar și în Polonia, Mexic, Israel, Brazilia și Argentina, printre altele
  • În India, cea mai populată țară din lume din aprilie anul trecut conform ONU, cea mai populară marcă de smartphone-uri din 2023 a fost marca chinezească Xiaomi.
  • Spania și Grecia sunt singurele piețe din Europa unde Xiaomi le depășește pe Apple și Samsung pentru că sunt cea mai populară marcă de smartphone-uri

„În ciuda creșterii companiilor chineze de electronice și smartphone-uri, cea mai mare parte a lumii preferă în continuare iPhone-urile și Galaxiile, care sunt considerate mai sigure, mai fiabile și, în cele din urmă, de o calitate mult mai ridicată decât tehnologia chineză.

Liderii de piață precum Apple continuă să proiecteze cipuri de ultimă generație, introducând funcții inovatoare și utilizând materiale de calitate în producție. Cel mai mult, mărcile chineze pot fi accesibile, dar le lipsește recunoașterea mărcii și încrederea, cel puțin pe piețele occidentale”, explică David Lee, analist de piață pentru smartphone-uri la JohnsPhones.

„Acest lucru va continua în 2024 (și mai departe), deoarece versiunile de top din acest an au fost din nou modele Apple, Samsung și Google – iPhone 15 Pro și Pro Max, Samsung Galaxy S23 Ultra și Google Pixel 8 Pro”, continuă David.

Lee.

În România, Samsung a avut cea mai mare cotă de piață în 2023, respectiv 44,11%. Pe poziția a doua a fost Apple, cu 25,27%, iar pe a treia poziție a fost Xiaomi, cu o cotă de 8,29%.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *