LOADING

Type to search

E MOBILITY STIRI TECH

Noul Audi Q6 e-tron 100% electric, disponibil în România pentru comandă

Share

Noul Audi Q6 e-tron full electric și primul model al mărcii ce folosește noua platformă Premium Platform Electric a fost lansat și în țara noastră, în primul trimestru al acestui an, și este disponibil pentru a fi comandat. Acesta completează gama de mașini electrice și marchează începutul unei noi generații de vehicule cu propulsie electrică în portofoliul acestui brand.  

Dotat cu o nouă platformă – arhitectură electronică PPE la 800 de volți, tehnologie de încărcare și baterie gândită exclusiv pentru mașinile electrice, precum și cu un design de pionierat pentru Audi, noul Q6 e-tron deschide calea către viitorul complet electric al mărcii germane și stabilește, astfel, noi standarde în ceea ce privește performanța, autonomia, încărcarea, dinamica de conducere și designul.

Mobilitatea electrică dusă la un nou nivel de performanță

Audi Q6 e-tron redefinește conceptul de mobilitate electrică premium, noul SUV devenind sinonim cu progresul prin tehnologie sustenabilă:

  • Modelul se remarcă prin performanțe impresionante de conducere și încărcare, prin eficiență sporită și autonomie mare. Motoarele electrice puternice, compacte și foarte eficiente, precum și bateria litiu-ion nou dezvoltată, constând în douăsprezece module și 180 de celule prismatice, cu o capacitate totală brută de 100 kWh (94,9 net), asigură o autonomie de până la 625 km.
  • Datorită tehnologiei de 800 de volți și a unei capacități maxime de încărcare de până la 270 kW, pot fi reîncărcați până la 255 km autonomie în doar zece minute, la o stație de încărcare adecvată, de mare putere, tip HPC.
  • Consumul de energie combinat în kWh/100 km este de 19,4 -17,0 (WLTP), iar emisiile de CO2 combinate în g/km sunt 0. Clasa CO2 A este primul model de producție bazat pe tehnologia PPE, ceea ce face din SUV-ul complet electric, cu noua sa arhitectură electronică E3 1.2, noua referință pentru conceptul Vorsprung durch Technik.
  • Modelul este dotat cu suspensie standard, cu un sistem cu amortizare pasivă (Frequency Selective Damping), iar opțional, suspensie pneumatică adaptivă.
  • Motorul este cu 30% mai compact și cu 20% mai ușor decât cele folosite până acum de brandurile electrice ale mărcii.
  • Habitaclul este orientat mai mult ca oricând spre nevoile utilizatorului: prin designul tridimensional și contrastant al interiorului, elementele sunt amplasate cu atenție fie în prim-plan, fie în fundal, dând naștere unei arhitecturi spațiale, concentrată pe ergonomie și confort sporit.
  • Modelul vine și cu prima semnătură luminoasă digitală activă din lume, SUV-ul electric deschizând o nouă eră caracterizată prin design și estetică unice pentru Audi. Modulul software dintr-unul din cele cinci computere de domeniu face posibilă această formă de semnătură luminoasă: cele șase panouri OLED, cu un total de 360 de segmente, generează o imagine nouă la fiecare zece milisecunde, folosind un algoritm dezvoltat special.
  • Noul sistem de infotainment folosește pentru prima dată Android Automotive OS ca sistem de operare. Utilizatorul poate primi conținut și actualizări în regim over-the-air și are acces la aplicații direct de pe ecranul central, fără să mai fie necesară conectarea unui smartphone, ci doar prin folosirea Apple CarPlay sau Android Auto.

Audi Q6 e-tron este, așadar, un SUV premium de dimensiuni medii, cu o lungime de 4.771 milimetri, ce oferă spațiu maxim și confort în utilizarea de zi cu zi. Ampatamentul de 2.899 milimetri oferă mult spațiu pentru cinci pasageri cu bagaje, îndeplinind, astfel, cerințele pe care le au clienții de la un astfel de automobil. Acesta întruchipează stilul tipic de SUV Audi, cu un limbaj de design e-tron mai rafinat.

Noua filosofie de design la interior și tehnologiile revoluționare care debutează în noul model deschid următorul capitol în mobilitatea electrică pentru Audi și fac din Vorsprung durch Technik o experiență tangibilă prin intermediul Audi Q6 e-tron quattro și SQ6 e-tron. Acestea marchează începutul unei consolidări și modernizări ample a portofoliului de modele, iar Q6 e-tron susține promisiunea Audi de a oferi vehicule electrice în toate segmentele de bază până în 2027.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *