LOADING

Type to search

MOBILE NETWORKS STIRI

Kanaris, Vodafone: 5G, „tehnologia tehnologiilor”, va fi de 10 ori mai rapidă, de 10 ori mai ieftină și de 10 ori mai bună

Share

Tehnologia 5G va accelera producția economică, indiferent de piețe sau țări, cu 13 mii de miliarde de dolari, la nivel european și cinci miliarde în România și va crea sute de mii de noi locuri de muncă, a spus Achileas Kanaris, CEO al Vodafone România, la IQ DIGITAL Brașov

„De ce 5G este fundamental diferit de celelalte tehnologii? 5G este tehnologia tehnologiilor, este cheia care deschide puterea multor altor tehnologii care vin împreună – AI, IoT, robotică etc”, a spus Kanaris.

CEO-ul Vodafone România a prezentat modul în care 5G va schimba viața de zi cu zi, în următorii 5 ani.

Sănătatea și sistemul medical sunt principalii beneficiari ai tehnologiei 5G, unde operațiile vor putea fi făcute de la distanță. Un pacient, aflat într-un spital, „să zicem că în Brașov”, va putea fi operat de la distanță.

„Aceasta este o viziune fundamental diferită asupra medicinii. Și aici avem doar un exemplu despre ceea va fi posibil în viitor, datorită 5G”, spune Kanaris.

Și cumpărăturile vor beneficia de această tehnologie, indiferent dacă este vorba de cele zilnice sau de vizionarea, virtuală, a unei locuințe. Și operațiunile de salvare a oamenilor din zone mai puțin accesibile, fără acoperire de telefonie mobilă, vor beneficia de tehnologia 5G. Astfel, cu noua tehnologie, viteza de reacție a salvatorilor va fi mai rapidă.

Un plus, conform lui Kanaris, va fi adus de tehnologia 5G și în agricultură, unde fermierii vor putea să facă anumite lucrări – irigații, pesticide etc. de la distanță.

O altă contribuție a 5G vor fi autovehiculele autonome, care vor schimba informații între ele pentru optimizarea rutei și a modului de condus

„Sunt aici ca să vă vorbesc despre schimbare, transformare și viitor. Lucrez pentru industria aceasta de 13 ani, este norocosul meu 13 at Vodafone, niciunul nu a fost așa de incitant cum este acesta. Motivul este 5G”, a spus Kanaris.

Concluzionând, șeful Vodafone România a spus că tehnologia 5G va permite viteze de 10 ori mai mari, va fi de 10 ori mai ieftină și de 10 ori mai bună.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *