LOADING

Type to search

FEATURED STIRI TECH

ELKO Romania își consolidează oferta cu soluțiile de securitate anti-efracție și automatizare rezidențială de la Johnson Controls

Share

ELKO Romania, parte a ELKO Grup, devine distribuitor autorizat pentru centralele Qolsys și echipamentele de detecție Visonic, dezvoltate de Johnson Controls. Această colaborare strategică marchează un pas semnificativ în furnizarea de tehnologii inovatoare și soluții avansate pentru securitatea și automatizarea locuințelor în România.

De aproape 140 de ani, Johnson Controls este lider mondial în managementul clădirilor inteligente, creând ecosisteme sigure, sănătoase și durabile. Astăzi, cu o echipă globală de 100.000 de experți aflați în peste 150 de țări, Johnson Controls are cel mai mare portofoliu din lume de tehnologii, software și servicii pentru managementul clădirilor.

Johnson Controls oferă soluții holistice pentru toată gama de sisteme de siguranță și securitate, în special pentru sistemele de detecție și avertizare la efracție, de la detectori și senzori până la sisteme de semnalizare dotate cu inovații de ultimă oră – cum ar fi tehnologia wireless PowerG. Soluțiile inteligente de detectare a efracției de la Johnson Controls oferă o protecție cuprinzătoare multi-stratificată împotriva potențialelor amenințări și ajută la crearea unui mediu sigur de lucru și de viață. De asemenea, aceste soluții oferă o integrare flexibilă cu sistemele existente, inclusiv cele video, cele pentru control acces și alte sisteme.

Tehnologia wireless PowerG

Tehnologia wireless PowerG oferă toate beneficiile securității tradiționale prin cablu, fără problemele și vulnerabilitățile cablurilor, integrând și consolidând întregul ecosistem de dispozitive de securitate aflate la sediul clienților, oferind utilizatorilor control fără probleme asupra propriei securități. Dispozitivele wireless PowerG funcționează cu tehnologie de ultimă oră, oferind fiabilitate și performanță optime. Integrarea wireless bidirecțională PowerG sporește siguranța clădirilor și prin opțiunile de scalabilitate și extindere la nivel înalt ale rețelei de securitate.

Qolsys IQ Panel 4

Ca element central al unei soluții de detecție a efracției, centrala integrată de securitate și home automation Qolsys IQ Panel 4, certificată Grad 2 conform normativului european EN50131, oferă conectivitate și fiabilitate de cea mai înaltă clasă, integrând multiple canale de comunicație a datelor: LTE, Wi-Fi, Z Wave, Zigbee, Bluetooth, PowerG, etc., și este compatibilă cu unele protocoale de comunicație wireless de generație mai veche. Ecranul tactil elegant cu rezoluție HD de 7” are o cameră de 8 megapixeli îmbunătățită cu un dispozitiv Flex-Tilt pentru a regla unghiul camerei pentru obținerea fotografiilor transmise la dezarmarea sistemului sau vizualizarea înregistrărilor video din timpul alarmelor.

Qolsys IQ Panel 4 este vârful de gamă al seriei de centrale oferite de către Johnson Controls, fiecare dintre ele cu funcții specifice, pentru a răspunde adecvat diferitelor cerințe ale clienților, dar toate cu aceleași caracteristici de bază: capacitatea de a înrola peste 120 de dispozitive de siguranță / securitate (detectori de mișcare, de incendiu, de inundație, de șocuri, etc.) și peste 150 de dispozitive de automatizare (termostate, becuri, comutatoare electrice, electrovane, relee de comandă diverse etc.), dar și videointerfoane și camere video de supraveghere într-o singură locație, putând fi separate în mai multe partiții pentru gestionarea securizată a acestora, oferind astfel control total utilizatorului asupra propriei locuințe.

Performanțele deosebite ale tuturor centralelor sunt asigurate cu ajutorul unui procesor integrat IoT Snapdragon 8 core de la Qualcomm. Comunicația wireless PowerG criptată AES 128 biți, ultra-fiabilă, bidirecțională, cu optimizarea automată a puterii de emisie, cu salt de frecvență în banda de comunicație 868MHz, asigură o comunicație sigură între centrale și detectori, ignorând toate interferențele electromagnetice punctuale și oferind astfel o protecție cibernetică de neegalat, asigurând performanță fiabilă cu minimalizarea incidentelor datorate unor potențiale alarme false.

De asemenea, centralele Qolsys IQ se bucură de o integrare completă cu serviciile de securitate interactive Alarm.com care oferă suport extins pentru clienții din mediul rezidențial, IMM/Comercial, Wellness, dezvoltatori sau clădiri multi-familiale, toate într-o singură aplicație mobilă intuitivă. Platforma robustă, gestionată în cloud Alarm.com oferă control deplin asupra sistemelor smart de securitate, folosind tehnologii inovatoare care cresc interacțiunea dintre oameni și lucrurile la care țin cel mai mult – familiile, căminele și afacerile lor.

 Echipamentele de detecție Visonic

În familia de produse ELKO au fost incluse și echipamentele de detecție Visonic, parte a portofoliului de branduri Johnson Controls. Acesta este un dezvoltator și producător internațional de sisteme și componente electronice specializate de securitate. Visonic oferă senzori și alte tipuri de periferice, 100% compatibile cu centralele de efracție Qolsys, încorporând cele mai avansate soluții de detectare a efracțiilor pentru o protecție de înaltă securitate (Grad 2 și 3) pentru interior, exterior și de perimetru, pentru orice locație comercială, industrială sau rezidențială. Datorită acestei compatibilități, familia de periferice de securitate Visonic se bucură de instalare rapidă și simplă, iar preocuparea constantă a producătorului pentru soluțiile ecologice are ca punct central minimizarea consumului de energie al acestora, ccea ce duce la o durată de viață mai lungă a bateriilor.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *