LOADING

Type to search

STIRI TECH

Daikin Europe a avut, în anul fiscal 2021, cele mai bune rezultate, vânzări de 4,3 miliarde de euro

Share

Daikin Europe N.V., împreună cu subsidiara Daikin Central Europe, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri de 25% în anul fiscal încheiat la 31 martie 2022, comparativ cu anul fiscal anterior. Astfel, pe fondul interesului tot mai crescut pentru soluţii regenerabile de încălzire, răcire și refrigerare, vânzările au ajuns la 4,3 miliarde de euro, cel mai bun rezultat înregistrat vreodată de companie. Daikin Central Europe, din care face parte și compania Daikin România, a avut o contribuție semnificativă la acest rezultat, raportând vânzări record în 16 țări din Europa Centrală și de Est.

Rezultatele obținute de Daikin Europe, împreună cu subsidiara sa Daikin Central Europe, arată o creștere puternică a vânzărilor pe toate segmentele de business – climatizare rezidențială, refrigerare comercială, dar și în ceea ce privește serviciile și soluțiile inovatoare pe care le oferă. Cea mai mare creştere a vânzărilor a fost înregistrată în segmentul de încălzire, iar tendința ascendentă continuă și în următorul deceniu. Până în anul 2030, în Europa vor fi instalate 4 milioane de pompe de căldură anual, ceea ce reprezintă o rată anuală de creștere (CAGR) de 20%, conform previziunilor făcute de experți din industrie. Altfel spus, 1 din 3 sisteme de încălzire instalate va fi o pompă de căldură, comparativ cu 1 din 10 în 2020.

Daikin Europe răspunde cererii în creștere accelerată prin investiții în produse inovatoare și prin dezvoltarea capacităților de producție, în depozite și logistică, precum și prin creșterea nivelului de instruire pentru instalatori și tehnicieni de service în întreaga regiune EMEA. Cu o experiență de peste 90 de ani în proiectarea și fabricarea de tehnologii de încălzire și răcire, Daikin este lider de piață în tehnologia pompelor de căldură. De altfel, compania a lansat în 2014 prima generație de produse pentru segmentul rezidențial care folosesc exclusiv agentul frigorific R32. Daikin VRV și Daikin Altherma sunt cele mai vândute sisteme de pompe de căldură din Europa, cu peste 500.000 de sisteme livrate până în prezent.

În industria HVAC-R, anul 2021 a fost marcat de o creștere a cererii și în segmentul comercial, mai ales în zona de HoReCa, clădiri de birouri, retail și în sectorul construcțiilor. De exemplu, în România, Daikin a fost anul trecut furnizor de soluții pentru branduri precum C&A, Takko, Sportisimo, Penny, Pepco, Carrefour sau OMV Petrom. Totodată, prin serviciul unic de reciclare a agentului frigorific Loop by Daikin – Recuperare – Reciclare – Reutilizare, Daikin a atras noi clienți, printre care Toyota Manufacturing din Cehia, care susține economia circulară a agenților frigorifici în sediile, fabricile sau magazinele sale. Pe segmentul de echipamente de refrigerare, un impact pozitiv asupra rezultatelor Daikin l-a avut și cererea puternică din partea lanțurilor de retail alimentar. În prezent, prin inițiativele sale de economie circulară, Daikin evită deja producerea a 400.000 kilograme de agent frigorific nou anual în toată Europa.

Strategia de proximitate dă rezultate

În ultimul an fiscal, multe industrii au fost afectate de deficitul global de aprovizionare cu piese și componente, generat de restricțiile Covid-19 și de întreruperile din lanțurile de aprovizionare. Impactul a fost resimțit și de Daikin Europe, însă strategia de proximitate a companiei a permis evitarea multor efecte negative.

Aflată în plină dezvoltare, Daikin Central Europe și-a dublat forța de muncă în ultimii cinci ani, ajungând la 560 de angajați în 2021, dintre care 110 s-au alăturat numai în ultimul an fiscal. În 2022, compania anunță aproximativ 100 de noi posturi vacante în regiune, iar până în 2025 își va crește echipa la 900 de profesioniști.

La nivel global, Daikin are 89.000 de angajați și a realizat vânzări de aproximativ 23,7 miliarde de euro în anul fiscal 2021.

Tags: