LOADING

Type to search

FEATURED STIRI TECH

Conexiuni Wi-Fi puternice și fluide, cu soluțiile Mercusys pentru Internet stabil

Share

Mercusys, brand specializat în furnizarea dispozitivelor și accesoriilor esențiale de rețea cu scopul de a oferi acces excelent la Internet pentru cât mai mulți oameni, vine primăvara aceasta cu soluții Wi-Fi performante și stabile pentru conexiuni puternice în locuințele cu mai multe camere.

Este vorba despre tehnologia Mesh Wi-Fi 6, integrată în gama Halo a companiei. Acest sistem unificat funcționează pentru a garanta semnal Wi-Fi puternic în fiecare colț al casei, eliminând întreruperile de conexiune, chiar și atunci când utilizatorii se deplasează prin locuință.

Această tehnologie vine ca răspuns la nevoile tot mai mari ale utilizatorilor în materie de performanțe wireless și numărul în continuă creștere de dispozitive conectate la internet într-o locuință. Rețelele Wi-Fi 6 oferă conexiuni wireless mai stabile și mai eficiente, capabile să susțină transferuri mari de date, ideale pentru experiențe VR/AR, gaming-ul online sau streaming-ul 8K.

Cu viteze wireless cumulate de până la 1.4 ori mai mari decât generația anterioară, Wi-Fi 5, și posibilitatea de a conecta de 4 ori mai mulți clienți wireless, Wi-Fi 6 este soluția optimă pentru mediile cu multiple dispozitive conectate.

Tehnologie pentru conexiuni de top în această primăvară 

Tehnologia Mesh Wi-Fi 6 nu este doar o soluție pentru nevoile de conectivitate ale prezentului, ci și un partener valoros pentru planurile viitoare ale utilizatorilor de a-și extinde sau moderniza locuința. Într-o lume în continuă evoluție, unde tehnologia devine din ce în ce mai integrată în fiecare aspect al vieții noastre, este esențial să ne gândim la viitor atunci când luăm decizii în prezent.

Prin oferirea unei rețele Wi-Fi stabile și performante în fiecare colț al locuinței, tehnologia Mesh Wi-Fi 6 susține planurile utilizatorilor de a-și extinde ecosistemul din locuință în viitor. Indiferent dacă intenționează să treacă la un spațiu cu mai multe camere, să își transforme spațiul deja existent într-o locuință inteligentă sau să integreze noi tehnologii, rețeaua Mesh Wi-Fi 6 poate fi adaptată și extinsă în mod flexibil pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale utilizatorilor.

 

În ceea ce privește caracteristicile tehnice, tehnologia Mesh Wi-Fi 6 aduce o serie de inovații și îmbunătățiri semnificative care contribuie la performanța și eficiența rețelei:

 • Tehnologia 1024-QAM: În comparație cu Wi-Fi 5, care folosea tehnologia 256-QAM, Wi-Fi 6 utilizează tehnologia 1024-QAM, permițând transportul a 10 biți în loc de 8 biți în fiecare simbol. Această optimizare se traduce în viteze de transfer cu până la 25% mai mari, oferind o conectivitate mai rapidă și mai eficientă.
 • Lățimea canalului dublă: Wi-Fi 6 dublează lățimea canalelor la 160 MHz, spre deosebire de cei 80 MHz ai lui Wi-Fi 5.
 • Eficiență crescută și latență redusă: Tehnologia OFDMA a Wi-Fi 6 permite routerului să comunice mai eficient cu multiple dispozitive simultan. Acest lucru duce la o reducere a latenței și la o îmbunătățire a eficienței în transferul de date, oferind o conectivitate mai stabilă și mai rapidă.
 • Mai multe conexiuni simultane: Tehnologia MU-MIMO permite routerului să trimită și să primească date de la multiple dispozitive simultan. Wi-Fi 6 oferă 8 fluxuri de date prin care routerul poate comunica, ceea ce îmbunătățește semnificativ performanța în medii cu mai multe dispozitive conectate.
 • Viteză și acoperire crescute: Wi-Fi 6 folosește un simbol OFDM de 4 ori mai lung decât Wi-Fi 5, ceea ce duce la o creștere a acoperirii și vitezei cu până la 11%. Această îmbunătățire este printre cele mai importante pentru asigurarea unei conectivități mai bune în locuințele cu mai multe camere.
 • Tehnologia BSS Color: Prin tehnologia BSS Color, Wi-Fi 6 poate diferenția între rețelele vecinilor și poate reduce interferențele, crescând eficiența transmisiilor și oferind o experiență mai stabilă și mai fiabilă a conectivității.
 • Mai puțină energie consumată: Prin tehnologia Target Wake Time, dispozitivele pot negocia cu routerul despre când și cât de des vor fi active pentru a trimite și primi date. Aceasta duce la o reducere a consumului de energie al dispozitivelor, fiind benefică mai ales pentru dispozitivele care operează cu baterii, cum ar fi telefoanele mobile, tabletele sau dispozitivele IoT.

Tehnologia Mesh pentru experiențe online neîntrerupte primăvara aceasta

Pentru unii utilizatori, tehnologia Mesh poate părea o noțiune nouă și poate să nu fie familiară. Cu toate acestea, în spatele acestui concept se ascunde o explicație simplă: o tehnologie menită să facă experiența de conectare la internet mai ușoară și mai eficientă în întreaga locuință, indiferent dacă este un apartament mic, dar, mai ales, într-o casă cu etaj ori în apartamente mari. Deci, ce reprezintă de fapt tehnologia Mesh Wi-Fi și cum îi poate ajuta pe utilizatori să se bucure de o conectivitate mai bună în fiecare colț al casei?

Tehnologia Mesh Wi-Fi de la Mercusys extinde semnalul Wi-Fi în fiecare colț al locuinței și asigură o acoperire constantă și uniformă. Indiferent de dimensiunile locuinței utilizatorului, tehnologia Halo funcționează ca un sistem unificat, garantând conexiuni rapide și stabile în orice colț al casei.

Una dintre funcțiile care definește tehnologia Mesh este cea care permite utilizatorilor să se bucure de o rețea unificată de internet, folosind un singur nume Wi-Fi și o singură parolă în întreaga locuință. Mai mult, adăugarea de dispozitive suplimentare Halo este ușoară, permițând îmbunătățirea acoperirii Wi-Fi în orice moment, cu funcția One-Tap, printr-o simplă apăsare de buton. În plus, prin intermediul funcției de roaming fără întreruperi, dispozitivele se conectează inteligent, fără să fie nevoie ca utilizatorul să facă asta manual, la punctele de acces Halo, asigurând o experiență de utilizare fără întreruperi atunci când utilizatorul se deplasează prin casă.

Printre funcțiile tehnologiei Mesh se numără și Adaptive Path Selection, care menține rețeaua la capacitate maximă, alegând mereu cea mai eficientă rută pentru transmiterea datelor. De asemenea, tehnologia Mesh Wi-Fi de la Mercusys vine și cu funcția Self-Healing, care reconfigurează automat traseul de transmitere a datelor în cazul unor probleme, asigurând o conectivitate constantă, pe care utilizatorii se pot baza.

Halo H80X: pentru conexiuni și acoperire extinsă 

În gama Mercusys, un produs care integrează atât tehnologia Mesh, cât și Wi-Fi 6, este Halo H80X. Acest sistem oferă o soluție completă pentru conectivitatea în întreaga locuință, asigurând o acoperire constantă și uniformă a semnalului Wi-Fi. În funcție de nevoile utilizatorilor, pot opta pentru varianta cu 2 sau 3 unități, pentru a obține cea mai bună acoperire, în funcție de spațiul lor.

Principalele caracteristici includ:

 • Viteză Wi-Fi 6 Dual-Band: Oferă o viteză maximă de până la 2402 Mbps în banda de 5 GHz și până la 574 Mbps în banda de 2.4 GHz, asigurând o experiență rapidă și fluentă în utilizarea internetului.
 • Acoperire extinsă: Cu o arie de acoperire de până la 650 m² pentru varianta cu 3 unități și de până la 460 m² pentru varianta cu 2 unități, Halo H80X garantează o conectivitate puternică în fiecare colț al locuinței, indiferent de dimensiunea sau compartimentarea acesteia.
 • Posibilitatea de a conecta mai multe dispozitive: Halo H80X oferă conexiuni stabile și rapide pentru până la 150 de dispozitive, permițând conectarea simultană a unui număr mare de echipamente, precum laptopuri, smartphone-uri, tablete și alte dispozitive smart.
 • Porturi Gigabit: Fiecare unitate Halo dispune de 3 porturi Gigabit, oferind posibilitatea de a conecta dispozitive prin cablu pentru viteze de transfer de date extrem de rapide.
 • Roaming fără întreruperi: Unitățile Halo lucrează împreună pentru a forma o rețea unificată, cu un singur nume și parolă, iar dispozitivele se conectează automat la cea mai bună unitate pe măsură ce utilizatorul se deplasează prin locuință.
 • Control Parental: Cu ajutorul funcției de Control Parental, utilizatorul poate gestiona conținutul și timpul pe care membrii familiei îl petrec online, stabilind limite de utilizarea internetului, precum și blocarea accesului la site-uri periculoase sau nepotrivite.
 • Configurare și administrare simplă: Instalarea, configurarea și administrarea rețelei sunt extrem de simple și intuitive, fiind realizate prin intermediul aplicației MERCUSYS.

Halo H80X reprezintă o soluție completă și eficientă pentru necesitățile utilizatorilor de conectivitate în casă. Design-ul său inteligent și tehnologiile avansate îl fac perfect adaptabil într-o varietate de scenarii de utilizare. Indiferent dacă locuința utilizatorului este dispusă pe mai multe etaje sau este un apartament, Halo H80X demonstrează că poate oferi o acoperire Wi-Fi uniformă și puternică în fiecare colț al casei.

Pentru apartamentele spațioase ori pentru casele cu mai multe etaje, Halo H80X se dovedește a fi partenerul ideal, permițând amplasarea unităților în locuri strategice pentru a asigura o acoperire Wi-Fi uniformă pe fiecare nivel și în fiecare colț. Funcția Seamless Roaming oferă libertatea de deplasare prin casă fără grijă cu privire la pierderea semnalului, dispozitivele conectându-se automat la unitatea cea mai apropiată pentru a menține o conexiune stabilă și rapidă. O soluție ideală este și pentru cei care își doresc să își extindă conexiunea dincolo de pereții casei. Utilizatorii pot muta unitățile pe terasă ori în curte, oferindu-le posibilitatea de a rămâne conectați, în timp ce se bucură de vremea bună.

În materie de utilizatori, datorită vitezei impresionante de transfer în benzile de 5 GHz și 2.4 GHz, Halo H80X demonstrează o performanță de vârf, garantând o experiență Wi-Fi de înaltă calitate pentru o gamă variată de nevoi. Tehnologiile avansate precum OFDMA și MU-MIMO contribuie la eficiența rețelei, asigurând că atât utilizatorii experimentați, cât și cei începători, beneficiază de o conectivitate stabilă. Indiferent dacă sunt pasionați de streaming, gaming sau doar navigarea pe internet, Halo H80X este alegerea potrivită pentru a-și satisface nevoile de conectivitate în mod eficient.

O aplicație, mai multe funcții

Atunci când vine vorba de explorarea unor tehnologii noi, una dintre cele mai importante aspecte este experiența utilizatorului în utilizarea acestor sisteme complexe. În acest sens, aplicația asociată unui dispozitiv devine un instrument esențial pentru a facilita configurarea și gestionarea acestuia. În cazul Mercusys, aplicația reprezintă o soluție intuitivă și ușor de folosit, oferindu-le utilizatorilor un control complet asupra rețelei lor Wi-Fi, indiferent de nivelul lor de expertiză tehnică.

Interfața simplă și clară a aplicației Mercusys permite utilizatorilor să configureze rapid și eficient setările rețelei lor Wi-Fi, inclusiv numele și parola rețelei, setările de securitate și funcțiile avansate precum controlul parental și gestionarea traficului de date. Indiferent dacă sunt experți sau un utilizator mai puțin experimentați, aplicația Mercusys le oferă tot ce au nevoie pentru a-și gestiona rețeaua Wi-Fi într-un mod simplu și eficient.

Tehnologia Mesh Wi-Fi 6 oferită de Mercusys prin sistemele sale Halo reprezintă o soluție completă și performantă pentru conectivitatea în întreaga locuință. Cu o acoperire extinsă și o stabilitate sporită a semnalului Wi-Fi în fiecare colț al casei, utilizatorii se pot bucura de o experiență de internet fluentă și fără întreruperi, indiferent de dimensiunile locuinței sau de numărul de dispozitive conectate.

Această tehnologie nu numai că răspunde nevoilor actuale de conectivitate, ci și își propune să susțină planurile viitoare ale utilizatorilor de a-și extinde sau moderniza locuința. Fiind adaptabilă și ușor de extins, rețeaua Mesh Wi-Fi 6 poate crește odată cu nevoile în continuă schimbare ale utilizatorilor.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *