LOADING

Type to search

COMPUTING ENTERTAINMENT FEATURED STIRI

Atu Tech: Vânzările de sisteme de alarmă au crescut cu 20% anul trecut

Share

Siguranța locuinței devine o preocupare tot mai mare în rândul românilor, în contextul în care circa 40% dintre aceștia intenționează să achiziționeze și să monteze un sistem de alarmă în 2024, potrivit unei analize a Atu Tech, (a2t.ro), magazin online de produse de securitate și importator român de echipamente de securitate.

 

În 2023, piața sistemelor de alarmă din România a înregistrat o creștere cu circa 20%, reflectând o adaptare rapidă la noile tehnologii, potrivit analizei Atu Tech (a2t.ro).  O atenție specială a fost acordată soluțiilor wireless, în contextul în care estetica și funcționalitatea devin criterii esențiale de selecție, pe lângă nevoia crescută de securitate.

 

Iar producători precum Paradox, Hikvision și Ajax au ieșit în evidență anul trecut prin oferirea de soluții inovatoare care au răspuns nevoii de securitate a clienților, dar fără compromisuri vizuale.

 

Atu Tech (a2t.ro) a înregistrat, anul trecut, o creștere de 20% în vânzările de sisteme de alarmă, cele mai căutate produse aici fiind sistemele wireless.

 

„Este cerere foarte mare pentru sisteme de alarmă wireless profesionale. Oamenii pun tot mai mult accentul pe calitatea vizuală a spațiilor, și nu doresc să tragă cabluri prin case pentru conectarea sistemelor de alarmă. De asemenea, tot mai mulți producători au adus în portofoliu alarme wireless profesionale certificate. Totodată, în ultimii 3-4 ani, datorită intrării unor noi concurenți pe piață, precum Hikvision și Ajax, au început și vechii producători, ca Paradox și DSC, să îmbunătățească gama wireless profesională”, spune Sorin Felea, Director Atu Tech, menționând că, în prezent, sistemele de alarmă wireless profesionale au ajuns la un nivel de preț mult mai bun față de anii anteriori.

 

Astfel, inovația tehnologică și ajustările de preț au contribuit la accesibilitatea sistemelor profesionale, cu prețuri începând de la 2.000 lei pentru un sistem aferent unei locuințe de 100 de metri pătrați. În contrast, sistemele de alarmă smart-home wireless oferă opțiuni mai economice, începând de la 378.99 lei, cu funcționalități avansate și integrare în ecosistemele smart ale locuințelor. Iar în medie, un sistem de alarmă cablat, costă între 1.500 și 2.000 de lei.

 

Analiza tendințelor de consum arată că alarmele se integrează din ce în ce mai mult în sisteme complexe de securitate, recomandate atât pentru sectorul rezidențial, cât și pentru cel comercial. Această abordare holistică nu numai că sporește eficiența în prevenirea infracțiunilor, dar asigură și o gestionare optimizată prin aplicații dedicate.

 

Piața evidențiază o preferință clară pentru sistemele care oferă gestionare ușoară prin aplicații mobile, integrarea senzorilor de incendiu și posibilități de extensie cu alte dispozitive smart, precum electrocasnice, întrerupătoare, prize smart, relee smart, automatizări de poarta, automatizări de ferestre etc. Aceste tendințe sunt impulsionate de dezvoltarea sectorului construcțiilor și de necesitatea crescută de protecție în fața infracțiunilor.

 

Specialiștii în sisteme de securitate Atu Tech (a2t.ro) recomandă ca instalarea sistemelor de alarmă să fie făcută de instalatori profesioniști, autorizați. Instalarea necorespunzătoare poate duce la arderea sau la avarierea componentelor, dar, mai ales, la o programare greșită a sistemelor, aspect foarte important în buna funcționare a acestora.

 

Atu Tech (a2t.ro) vine în sprijinul clienților cu o rețea de peste 2.000 de instalatori profesioniști, care se extinde pe întreg teritoriul țării (cea mai mare rețea de instalatori de sisteme de securitate din România), care pot asigura servicii de instalare și mentenanță.

 

Totodată, pentru a preveni sau a rezolva problemele care pot apărea la instalarea sau utilizarea sistemelor de alarmă, specialiștii Atu Tech (a2t.ro) oferă, prin telefon, consiliere și suport tehnic post-achiziție, iar atunci când e necesară prezența unei echipe în locație, pot pune la dispoziție rețeaua de instalatori parteneri care pot prelua astfel de lucrări.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *