LOADING

Type to search

COMPUTING STIRI

ASUS lansează în România noul Zenbook S 14

Share

ASUS a anunțat disponibilitatea pe piața românească a noului Zenbook S 14 (UX5406), unul dintre cele mai subțiri și mai portabile AI PC-uri ASUS de 14 inchi, care îmbină performanța și rafinamentul. Zenbook S 14 are o nouă estetică funcțională, fiind complet reproiectat, atât în interior, cât și la exterior. Carcasa dispune de noul și inovatorul ASUS Ceraluminum™, un material hibrid ceramic obținut prin tehnologie avansată, disponibil într-o gamă de culori inspirate din natură. Acest material oferă o rezistență excepțională împotriva zgârieturilor și uzurii.

Zenbook S 14 este echipat cu cel mai recent procesor Intel® Core™ Ultra 9 (Seria 2) cu AI integrat și grafică Intel Arc™, a cărui unitate de procesare neurală (NPU) oferă până la 47 de tera operațiuni pe secundă (TOPS). Frezarea CNC avansată permite integrarea unei camere de vapori ultra-subțiri în sistemul ultra-silențios de răcire ambientală – unic pentru un dispozitiv atât de subțire – asigurând performanțe TDP ale CPU-ului de până la 28 de wați1 cu zgomot minim. Elementele de design funcțional includ o tastă dedicată Copilot și un touchpad 16:10 supra-dimensionat, care recunoaște gesturi inteligente.

Ecranul ASUS Lumina OLED 3K la 120Hz și sistemul audio puternic, cu patru difuzoare, oferă un divertisment captivant și o experiență de nivel cinematografic foarte realistă. Securitatea robustă este asigurată de cipul Microsoft Pluton, iar noua caracteristică de chei de acces Windows stochează în siguranță datele de autentificare. Sistemul de camere IR AiSense are funcții îmbunătățite de securitate biometrică și confidențialitate, precum recunoașterea facială pentru conectarea și deconectarea automată, Adaptive Lock și Adaptive Dimming.

Primele configurații Zenbook S 14 (UX5406) disponibile pe piața locală se diferențiază prin culoarea carcasei și interfața tactilă a ecranului, beneficiind de aceleași dotări cheie: ecran OLED 3K 120Hz, procesor Intel® Core™ Ultra 7 Processor 258V 32GB 1.8 GHz cu Intel® AI Boost NPU de până la 47 TOPS, memorie integrată de 32 GB LPDDR5X, stocare de 1 TB SSD M.2 NVMe™ PCIe® 4.0, sistem de operare Windows 11 Pro. Prețul modelului UX5406SA-PV178X cu carcasă Scandinavian White pornește de la aprox. 9499 lei, în timp ce UX5406SA-PZ281X, de culoare Zumaia Gray, cu ecran tactil și stylus costă aprox. 9999 lei.

Tags: