LOADING

Type to search

STIRI TECH

APPCR: Rețelele de foarte mare capacitate sunt vitale pentru a alimenta o Europă mai ecologică, digitală și mai sustenabilă

Share

UE s-a angajat să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 55% față de 1990 până în 2030, o etapă cheie în atingerea neutralității climatice în 2050, a semnalat recent Cristian Gheorghe, Președintele Asociației Profesionale a Producătorilor de Cabluri din România (APPCR), în cadrul evenimentului Innowave Summit 2022, desfășurat la Cluj.

Potrivit scenariilor prezentate de Comisia Europeană, aceste transformări necesită o creștere a consumului până la 6800 TWh de la mai puțin de 3000 TWh în prezent, din care energia eoliană va reprezenta 50% din acest mix cu total energii regenerabile de aproximativ 81%.

„Rețelele de foarte mare capacitate sunt vitale pentru a alimenta o Europă mai ecologică, digitală și mai sustenabilă. Acest lucru necesită o infrastructură de fibră de înaltă calitate, fiabilă, eficientă din punct de vedere energetic, care utilizează materiale ecologice și reduce emisiile de-a lungul lanțului de aprovizionare. Rețelele de telecomunicații cu fibră optică sigure, fiabile, robuste, durabile și de înaltă calitate vor pune bazele activităților din ce în ce mai digitalizate, în conformitate atât cu Pactul ecologic european, cât și cu strategia digitală. În acest context, companiile membre ale asociației oferă întreaga gamă de cabluri de alimentare necesare pentru a permite trecerea către neutralitatea carbonului, a declarat Cristian Gheorghe.

Președintele APPCR a subliniat angajamentul companiilor membre ale Asociației de a acționa într-un mod responsabil din punct de vedere ecologic și social, având în vedere două direcții strategice: aplicarea legislației privind sănătatea și mediu și asigurarea unei producții de cabluri durabile, ecologice și sigure, respectiv reducerea amprentei produselor și a fabricilor lor asupra mediului.

Industria cablurilor este pregătită să furnizeze soluții inovatoare cu emisii scăzute de carbon pentru a implementa rețele de electricitate și comunicații bazate pe surse regenerabile, eficiente din punct de vedere energetic, mai inteligente, mai sigure și durabile, care sunt esențiale pentru atingerea emisiilor de carbon, a adăugat Cristian Gheorghe.

Tags:

You Might also Like