Legea privind serviciile digitale: procedura de informare pentru furnizorii de servicii intermediare conținând clarificări – în consultare publică
Share
Share the post "Legea privind serviciile digitale: procedura de informare pentru furnizorii de servicii intermediare conținând clarificări – în consultare publică"
După intrarea în vigoare a Legii nr. 50/2024 privind stabilirea unor măsuri pentru aplicarea Regulamentului (UE) 2022/2065 al Parlamentului European și al Consiliului din 19 octombrie 2022 privind o piață unică pentru serviciile digitale și de modificare a Directivei 2000/31/CE, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 365/2002 privind comerțul electronic, ANCOM solicită tuturor celor interesați opinii la proiectul de decizie cu privire la procedura de informare pentru furnizorii de servicii intermediare, care conține clarificări necesare pentru o mai bună înțelegere a sferei de aplicare a deciziei.
Legea privind serviciile digitale în România
Pentru implementarea prevederilor Regulamentului privind serviciile digitale în România, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și ANCOM au inițiat Legea nr. 50/2024 care stabilește măsurile legislative naționale necesare pentru aplicarea dispozițiilor normei europene. Actul normativ, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 232/19.03.2024 și intrat în vigoare la data de 22 martie 2024, desemnează ANCOM coordonator al serviciilor digitale. ANCOM este astfel responsabilă de toate aspectele legate de supravegherea și asigurarea respectării Regulamentului privind serviciile digitale.
Procesul de consultare publică
Proiectul de decizie privind procedura de informare pentru furnizorii de servicii intermediare și pentru modificarea și completarea Deciziei președintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicații nr. 336/2013 privind mijloacele şi modalitatea de transmitere de către furnizori a unor documente, date sau informaţii către Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii aflat deja la dispoziția celor interesați încă de la data de 5 martie 2024, poate fi consultat aici. Observaţiile şi propunerile pot fi transmise până la data de 08.04.2024, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), prin intermediul Registraturii online sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.ro.